Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γίνε και εσύ σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων... Μπορείς!

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε, αρχικά με τη μορφή πληροφορίας και εν συνεχεία με τη μορφή δημοσιευμάτων (δείτε εδώ και εδώ), η είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών σύνηψε ετήσια σύμβαση με την παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία συμβούλων CC&C Advisors LTD, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών (συμβουλών, προφανώς) για τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις, έναντι το πενιχρού ποσού των 50.000 ευρώ.

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η εν λόγω εταιρεία (αγγλική) συνεστήθη μόλις στις 14.12.2010!!!  Και έχει κεφάλαιο - το ιλλιγιώδες ποσό - της ΜΙΑΣ λίρας Αγγλίας (όχι χρυσής, χάρτινης).  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ, ήτοι στον επίσημο ιστοτόπο της εποπτικής αρχής εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα επιβλητικά γραφεία της εταιρείας, μπορείτε να τα δείτε εδώ
Και εδώ (δεν) θα βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας.

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η εν λόγω εταιρεία είναι μονοπρόσωπη, δηλαδή έχει μόνο έναν εταίρο. Και το όνομα αυτού Christopher Joachim Uregian [Η πληροφορία αυτή αλιεύτηκε από τα σχόλια στο δημοσίευμα του Capital, όπου ένας σχολιαστής πλήρωσε με πιστωτική κάρτα αμοιβή 2 λιρών και έλαβε περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω εταιρία από την επίσημη αρχή που εποπτεύει τις εταιρείες. Επίσης από την ίδια πηγή μάθαμε ότι ο κύριος Uregian είναι βρετανός υπήκοος, αλλά διαθέτει μια διεύθυνση στις ΗΠΑ και μια στην Ελλάδα, στην Κηφισιά.
Δείγματα της δουλειάς αυτού του κυρίου μπορείτε να βρείτε εδώ (και μια που θα είστε εκεί δείτε τι δηλώνει ότι επαγγέλλεται ο εν λόγω κύριος).

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η παροχή τέτοιου είδος υπηρεσιών, στο Ηνωμένο Βασίλειο ελέγχεται και επιτρέπεται μόνον κατόπιν αδείας της αρμόδιας αρχής, δηλαδή της Financial Services Authority (προφανώς εκεί δεν είναι και πολύ απελευθερωμένοι...). Αν ψάξετε την online βάση δεδομένων της αρχής, δεν θα βρείτε την εν λόγω εταιρεία.

Και το κερασάκι στην κορυφή : Στον ιστοτόπο Διαύγεια (ξέρετε, εκεί που αναρτώνται τα πάντα για να μπορεί να ενημερώνεται και να ελέγχει τη διοίκηση ο πολίτης) αναρτήθηκε (εδώ) η διυπουργική απόφαση που ενέκρινε την κατάρτιση της συμβάσεως, αλλά η σύμβαση καθ' εαυτή is nowhere to be found, παρότι στην εγκριτική απόφαση αναφέρεται ότι επισυνάπτεται.

Και μετά από όλα αυτά, ο Υπουργός Οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις (εδώ, εδώ και εδώ)

Με τις υγείες μας...

Λεφτα με το τσουβάλι

Ειναι προφανες πως ειμαστε μια πλουσια χωρα, και κυριότερα έχουμε ένα πλούσιο κράτος, το οποιο επιβραβευει τις ικανοτητες των υπαλλήλων του δίνοντας τους τα κατάλληλα μπονους, κάτι λογικό άλλωστε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.

Αν δεν είναι έτσι , πως αλλιως να εξηγήσω αυτό δηλαδή;

Όπως σήμερα παρουσιάζουμε ούτε λίγο, ούτε πολύ 19,2 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν συνολικά σε επιχορηγήσεις προς τις εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις μέσα στο 2011 από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας με υπογραφή της κυρίας υφυπουργού. Πρόκειται για χρήματα που θα διανεμηθούν στις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως είναι για παράδειγμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Εργασίας ή ο Πανελλήνιος Σύλλογος προσωπικού εργατικής Εστίας.
Αν θέλετε διαβάστε το όλο, έχει και κάτι χαριτωμένα για υπερωρίες μεσα...

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων

Τα εκλεκτά παιδιά είναι πολλά και οι θέσεις λίγες. Πώς λοιπόν θα λυθεί η εξίσωση;
Η απάντηση είναι "προσωποπαγής θέση".

Αυτή τη φορά το εκλεκτό παιδί που βολεύτηκε είναι ο Μιχάλης Καρχιμάκης, aka Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Με κοινή υπουργική απόφαση των Ρέππα, Σαχινίδη, Ντόλιου, συνεστήθη προσωποπαγής θέση στο υπουργείο μεταφορών, στην οποία μεταφέρεται από ...την Ολυμπιακή ο Καρχιμάκης.

Τεκμήρια : αυτό το δημοσίευμα και ιδού το ΦΕΚ (υπ' αριθμ. 4 απόφαση) :






 

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Eλα μωρέ, για 20 ψωροχιλιάρικα!

Αντιγράφω και δεν σχολιάζω καθόλου, μόνο τονίζω:

Ήταν μία οικογενειακή υπόθεση που «χάθηκε» για την κυρία Μιλένα Αποστολάκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Ήταν επίσης μία καθαρά προσωπική υπόθεση, η οποία όμως μετετράπη σε «εθνική» μετά την άρνηση της Βουλής να άρει την βουλευτική ασυλία της κυρίας Αποστολάκη. Και έτσι το λογαριασμό τον πληρώνουμε όλοι. Ο κύριος Συγγελίδης, πρώην σύζυγος της Μιλένας Αποστολάκη προσέφυγε-μετά την άρνηση της ελληνικής Βουλής να άρει την ασυλία της βουλευτού- στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού τους. Εκεί ο κύριος Συγγελίδης δικαιώθηκε αφού οι Ευρωπαίοι δεν κατανόησαν το λόγο που η ελληνική βουλή αρνήθηκε να άρει την ασυλία. Εκτός από τον κόλαφο για τον «υπερπροστατευτισμό» του Κοινοβουλίου, υπάρχει και ένας λογαριασμός. Η συγκεκριμένη δίκη κόστισε 12 χιλιάδες ευρώ στο Δημόσιο, σύν 7 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση στον επιχειρηματία για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Στο Δημόσιο χρεώθηκαν και τα προσωπικά δικαστικά έξοδα της κυρίας Αποστολάκη.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Πώς να πάρεις σύνταξη... νωρίς

Ακολουθούν τα παρακάτω βήματα:
Α. Να βρεθείς σε κάποιον δημόσιο φορέα (κατά προτίμηση προβληματική ΔΕΚΟ)
Β. Να γλύφεις τόσο πολύ τους κυβερνώντες μέχρι να μουλιάσουν και να μπείς στο συνάφι τους (απαραίτητες προϋποθέσεις: μηδενικός αυτοσεβασμός και παντελής απουσία ηθικής)
Γ. Αφού ανέβεις ιεραρχικά στη μαφία που νέμεται την εξουσία να γκρινιάζεις για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις που κάνει η "αντίπαλη" πλευρά της μαφίας.
Δ. Μετά την ψήφιση και υπογραφή όλων νόμων και υπουργικών αποφάσεων να περάσεις από το ταμείο να πάρεις αυτά που ορίζει ο νόμος.

π.χ. Μιλένα Αποστολάκη


Ε. (προαιρετικά) Αν τα έχεις καταφέρει ιδιαίτερα καλά, μετά θα πάρεις και σύνταξη βουλευτού.. έτσι σαν μπόνους για την προσπάθεια ;-)

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Φτωχαδάκια

Δηλαδης έπρεπε πρώτα το δημόσιο να κόψει οριζόντια μισθους και συντάξεις, έπρεπε να ανέβουν οι φοροι και τα τιμολογια των ΔΕΚΟ πριν αρχίσουμε σιγά σιγά τα αυτονότητα, να κόβουμε δηλαδή τους αργόμισθους;

Και βεβαίως ο 9,84 ΔΕΝ είναι δημόσιο, αλλά φαντάζομαι μιας και οι μισοί περίπου Ελληνες μένουν στην γενικότερη Αθήνα και από τα δικά τους δημοτικά τέλη πληρώνονται όλοι αυτοί οι κερχελέδες, έ κάπως θα μετράει.

Ας δούμε και τα λεφτά που παιρνουν αυτοί του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τώρα το αν κάποια ονόματα είναι κοινά και στις δύο λίστες μάλλον είναι θέμα φαντασίωσης.


Υ.Γ. Ξερω ξερω, κιτρινισμος και τετοια. Δεν έχω επιβεβαιώσει τις λίστες, οπότε καλό ειναι να πούμε πως μεταφέρονται με επιφύλαξη, αλλά ρε γαμώτο γιατί νομίζω πως δεν ειναι καθόλου μα καθόλου ψεύτικες;