Σελίδες

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ρε πολύ φτώχεια....

Άθικτα τα βουλευτικά επιδόματα στο νέο προϋπολογισμό της Βουλής


Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ο προϋπολογισμός για το 2011, μειωμένος κατά 20,1 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής. Με το νέο προϋπολγισμό διατηρούνται τα επιδόματα που αποφέρουν επιπλέον 6.500 ευρώ μηνιαίως στους βουλευτές, με την αιτιολογία ότι περικόπτεται κατά 1.600 ευρώ η βουλευτική αποζημίωση.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ παρών δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο Αντώνης Σκυλάκος από το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος Θανάσης Λεβέντης πρότειναν περικοπή της αποζημίωσης για τη συμμετοχή βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Στο σύνολο του έτους οι πιστώσεις ανέρχονται σε 197.988.000 ευρώ από 218.092.000 το 2010. Μάλιστα ο Φ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε το ποσό πολύ μικρότερο αναλογικά με όσα αναλογούν στους Βουλευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

3 σχόλια:

Stefanos είπε...

E ναι ρε, τους πήραν 1600, να μη τους δώσουν 6500 για αντίβαρο...
Δίκαια πράματα...

Conko είπε...

"Μάλιστα ο Φ. Πετσάλνικος χαρακτήρισε το ποσό πολύ μικρότερο αναλογικά με όσα αναλογούν στους Βουλευτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών."

Σωστός ο κύριος Πρόεδρος! Άλλωστε οι βουλευταί εις τας Ευρώπας πληρώνουν και φτηνότερα το γάλα και τα μακαρόνια στο super market απ' ότι οι ΈΛληνες συνάδελφοί των...

Hades είπε...

Επίσης κλέβουν και λιγότερα σε σχέση με τους ημετέρους βολευτές...