Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Άρχισαν τα όργανα ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, ο κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως Σημίτη, Αναστάσιου Μαντέλη, Γ. Τσουγκράνης, κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ότι ο πρώην υπουργός του εκμηστηρεύτηκε ότι έλαβε "χορηγία" (λέγε με μίζα) από τη Siemens, ύψους 200.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα,  το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει :
Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης -ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ- τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία έχει ταυτοποιηθεί με το λογαριασμό με τον κωδικό «Roccos». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώτη κατάθεση ήλθε από τον Ηλία Γεωργίου, πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» στις 2/11/98 και ήταν 200.000 μάρκα.
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Τσουγκράνης, ο λογαριασμός ανοίχτηκε στην «Canadian Imperial Bank of Commerce» της Γενεύης και έγιναν δύο εισροές, μία το 1998 με 200.000 μάρκα, και μία το 2000 με 250.000 μάρκα.
Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Τ. Μαντέλης του εκμυστηρεύθηκε ότι τα 200.000 μάρκα που εμβάσθηκαν στο λογαριασμό της Γενεύης τον Νοέμβριο του 1998, ήταν χορηγία της Siemens, ενώ δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή από πού κατατέθηκαν τα άλλα 250.000 μάρκα στις 8/2/2000. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα από τα εν λόγω ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές
Όπως έκανε τέλος γνωστό, με δική του πρωτοβουλία, έκλεισε το λογαριασμό και μετέφερε τα υπόλοιπα 163.800 ευρώ σε λογαριασμό του στην Alpha Bank και στη συνέχεια τα επέστρεψε στον κ. Μαντέλη. Τα χρήματα που έλειπαν ήταν δύο εκροές 11.135 και 15.628 ευρώ το 2001 και το 2002 από το γιo του πρώην υπουργού και 35.000 ευρώ για να πληρωθούν δίδακτρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

 Αμάρτησε ΚΑΙ για το παιδί του ...

Update : Ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε τη χορηγία (Ναυτεμπορική, Ελευθεροτυπία)

Κανονικά αποφεύγω να λινκάρω

απλές γνώμες διαφόρων συμπολιτών μας, βλόγερ και μη, όμως αυτό που θα δείτε παρακάτω από το βλόγι του Ερμίππου (και που αρχικώς είχε λινκάρει στο μαγαζί του ο zaphod) δεν πρόκειται για απλή γνώμη, μιας και έχει πλήθος στοιχείων (ΦΕΚ, έγγραφα και λοιπά).

Μελετήστε το προσεκτικά διότι έχει πολύ ψωμί.

Διότι μην ξεχνάμε ότι εσχάτως έχουν γίνει ιδιαιτέρως της μόδας οι συζητήσεις σχετικά με τους (σοβαρά ή μη) ασθενείς και του πόσο κόπτονται όλοι περί την υγεία του κόσμου.

Ξαναλέω, διαβάστε πολύ προσεκτικά:
Μέρος πρώτον
Μέρος δεύτερον
Μέρος τρίτον
Μέρος τέταρτον
Μέρος πέμπτον

Για να έχουμε μια εικόνα του πόσο κόπτωνται, αυτοί που... κόπτωνται.

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Σπαράζει η καρδιά μου με κάτι τέτοια...

Υπό κανονικές συνθήκες θα έβαζα μόνο το λινκ, αλλά τέτοιο συλλεκτικό κομμάτι είμαι υποχρεωμένος να το αναδημοσιεύσω ολόκληρο. Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να μην μας κατηγορήσει κανείς ότι δεν τιμούμε και τον αντίλογο.
Από το Ποντίκι λοιπόν, η ανακοίνωση των Υπαλλήλων της Βουλής:

«Τους τελευταίους μήνες ακούγονται φωνές, γράφονται πολλά, λέγονται ακόμη περισσότερα, αναλήθειες, ανακρίβειες, για τους υπαλλήλους της Βουλής των Ελλήνων. Έχει δε αναχθεί σε θέμα μέγα, όχι μόνον εκείνο των αμοιβών μας, αλλά και γενικότερα η εργασιακή μας απασχόληση, ζητήματα τα οποία διοχετεύονται στους πολίτες, οι οποίοι, εισπράττοντας με θυμό και αγανάκτηση την οικονομική κρίση, στρέφονται εύκολα σε «κατασκευασμένους» στόχους...
Η συνετή και νηφάλια , θέλουμε να πιστεύουμε, στάση μας, σε όλο αυτό το καθημερινό δημόσιο κατηγορητήριο, παρουσιάστηκε με εύσχημο τρόπο ως ενοχή ή καλύτερα ως συνενοχή.

Πριν από όλα θέλουμε να φωνάξουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι αντιλαμβανόμαστε και συναισθανόμαστε κάθε κατηγορία συνανθρώπων μας, που η πρωτοφανής οικονομική κρίση έχει δυσχεράνει την επιβίωσή τους και έχει εξαιρετικά δυσκολέψει τον προγραμματισμό των ενεργειών τους, την ίδια την καθημερινότητά τους, γιατί και εμείς αυτή τη δυσχέρεια , αυτή την ανατροπή τη βιώνουμε κάθε στιγμή που περνά με πολύ οδυνηρό τρόπο.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι και οι δικές μας αποδοχές έχουν φθάσει να περικοπούν ή να μειωθούν σε ποσοστό μέχρι και 30% σχεδόν, κανένας δεν έδινε, δε δίνει σημασία σε αυτό.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως και όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου, η χορήγηση αύξησης σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια, καθώς και η τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδομάτων .

Χορηγείται μόνον η εισοδηματική ωρίμανση για όσους τη δικαιούνται.
Μειώθηκαν για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως και για τους άλλους υπαλλήλους του Δημοσίου, κατά 20% τα επιδόματα που είναι κοινά για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου(π.χ. προσωπικής διαφοράς, θέσης κ.λπ.) (Ν.3833/ΦΕΚ 40 Α΄).
Με την Α.Π.Β. 3218/2182/4-3-10 μειώθηκε κατά 12% το υπερωριακό επίδομα (ΦΕΚ 225Β΄/4-3-10) και με την Α.Π.Β. 6663/4580/13-5-10 κατά 8%, ήτοι συνολικά 20%.
Με την Α.Π.Β. 3219/4-3-10 μειώθηκαν κατά 12% τα έξοδα κίνησης (ΦΕΚ 225Β΄/ 4-3-10) και με την Α.Π.Β. /4576/10 κατά 8%, ήτοι συνολικά 20%.
Με την Α.Π.Β. 3743/2541/16-3-10 μειώθηκαν κατά 30% τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας και με τον Ν.3845(ΦΕΚ 65 Α΄) τα παραπάνω επιδόματα ορίζονται σε 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα, μόνο σε περίπτωση που οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα και αμοιβές δεν υπερβαίνουν κατά μήνα , υπολογιζόμενες σε δωδεκάμηνη βάση, τις τρείς χιλιάδες (3.000)ευρώ.
Ως προς το επίδομα «έκτακτης αποζημίωσης», αυτό που κάποιοι ηθελημένα και με πρωτοφανή επιμονή ονομάζουν 15ο και 16ο μισθό, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και παραπληροφόρηση στους πολίτες, δηλώνουμε ότι δεν αποτελούσε και δεν αποτελεί μισθό. Είναι το μοναδικό ειδικό επίδομα, που καταβάλλεται στους υπαλλήλους της Βουλής από το 1929, εποχής Ε.Βενιζέλου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας και κυρίως της λειτουργίας της Βουλής. Δεν συνυπολογίζεται στη σύνταξη, ούτε συμπαρασύρει άλλα επιδόματα, όπως συμβαίνει με το βασικό μισθό. Το επίδομα αυτό με Απόφαση του Προέδρου της Βουλής θα καταβάλλεται μειωμένο και φορολογούμενο ανά μήνα με περικοπή που αγγίζει έως και το 50% , ανάλογα με το μισθολογικό κλιμάκιο του κάθε υπαλλήλου(ενδεικτικά αναφέρουμε για ΔΕ 18ο κλιμάκιο πριν τις περικοπές ήταν 642 ευρώ, τώρα γίνεται 394 ευρώ και για ΠΕ υπάλληλο με τριάντα χρόνια υπηρεσίας πριν τις περικοπές ήταν 1212 ευρώ, τώρα γίνεται 636 ευρώ).Να επισημανθεί ότι το ειδικό αυτό επίδομα θα φορολογείται από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία των περικοπών μας δημοσιεύθηκαν στο Φ.Ε.Κ. και δημοσιοποιήθηκαν μέσα από συνεντεύξεις του Συλλόγου Υπαλλήλων Βουλής, από συνεντεύξεις και δελτία τύπου του Προέδρου της Βουλής και από καθημερινές ομιλίες των εκπροσώπων όλων των κομμάτων στο Κοινοβούλιο, κάποιοι συνεχίζουν να κωφεύουν και να προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη ότι «η Βουλή μένει έξω από τις ρυθμίσεις» ή «ασπίδα προστασίας στους υπαλλήλους της Βουλής» ή «σκάνδαλο, διατηρούν τα προνόμιά τους» και άλλα παρόμοια, που μόνο σκοπό είχαν και έχουν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερο θυμό και οργή στους πολίτες, εργαζόμενους και μη.

Για όλα αυτά θέλουμε καλόπιστα να ρωτήσουμε:

Γιατί όλα αυτά για εμάς, τους εργαζόμενους της Βουλής?
Ποιος άλλος αλήθεια εργαζόμενος λοιδορήθηκε και χλευάστηκε τόσο πολύ?
Ποιος άλλος εργαζόμενος έχει φθάσει να απολογείται καθημερινά για την ποιότητα και ποσότητα της εργασίας του?
Ποιος άλλος εργαζόμενος απαξιώθηκε τόσο πολύ ώστε να ντρέπεται και να φοβάται να δηλώνει την εργασιακή του ιδιότητα?
Γιατί και ποιους εξυπηρετούν οι πηχαίοι τίτλοι και οι άκριτοι και αήθεις χαρακτηρισμοί για τον συγκεκριμένο εργασιακό χώρο?
Πότε άλλοτε παρουσιάστηκε τόσο έντονα το φαινόμενο εργαζόμενοι να βάλλονται από άλλους εργαζομένους?
Για ποιους άλλους εργαζομένους ακούστηκαν ακόμα και από ραδιοφώνου προτροπές του τύπου «πάμε να τους κάψουμε!!!» ή χαρακτηρισμοί που πρόσβαλαν και πλήγωναν βάναυσα εμάς και τις οικογένειές μας και δεν επιτρέπεται ούτε καν να γραφούν?
Γιατί ποτέ και πουθενά δεν αναφέρεται ότι , σύμφωνα με το Σύνταγμά μας(άρθρο 65, παρ. 6), τα ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Βουλής ρυθμίζονται μόνον από τον Κανονισμό της , με αποτέλεσμα να θεωρείται ότι οι όποιες περικοπές και ρυθμίσεις δεν περιλαμβάνουν το προσωπικό της ?
Εμείς οι υπάλληλοι της Βουλής απαντήσαμε και θα εξακολουθήσουμε να απαντούμε , χωρίς να προκαλούμε και να θίγουμε κανέναν.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να αντιδρούμε με νηφαλιότητα και όχι σπασμωδικά και οργισμένα στις όποιες κατηγορίες από όπου και αν προέρχονται κα ας κρεμόμαστε με τα μανταλάκια στα περίπτερα ως υπαίτιοι, ΕΜΕΙΣ, της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας.

Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με αξιοπρέπεια, υπευθυνότητα, σύνεση και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά μας για τη σωστή λειτουργία του Κοινοβουλίου, η οποία πρέπει να τονιστεί ότι διαφέρει από οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία. Το ωράριό μας δεν είναι το θεσμοθετημένο από την πολιτεία ωράριο των 07.30- 15.00. Εργαζόμαστε , χωρίς πενθήμερο, Σάββατο και Κυριακές. Εργαζόμαστε κατά τη διάρκεια των νυκτερινών συνεδριάσεων, οι οποίες διαρκούν και μετά τα μεσάνυκτα, εργαζόμαστε σε ολοήμερες, πολλές φορές, συνεδριάσεις , σε εμβόλιμες συνεδριάσεις(πρωϊνές- απογευματινές)που κάποιες φορές τις πληροφορούμαστε την τελευταία στιγμή , συμμετέχουμε όλη τη μέρα και κάθε μέρα σε διάφορες επιτροπές, νομοθετικές, εξεταστικές και άλλες.

Έλαβε κανείς υπόψη του, αν έχουμε οικογένειες, τί ώρα πηγαίνουμε σπίτι μας, ποιος κρατά τα παιδιά μας, τι έξοδα έχουμε κατά την ολοήμερη παραμονή μας στον εργασιακό μας χώρο? Δυστυχώς για εμάς ο προγραμματισμός θεωρείται πολυτέλεια! Ας λάβετε δε υπόψη σας ότι τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν όλα στον Παιδικό σταθμό της Βουλής και ότι το καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν!

Εμείς οι υπάλληλοι της Βουλής προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε τις δυσβάσταχτες περικοπές και μειώσεις μας, οι οποίες πρέπει να επαναλάβουμε ότι αγγίζουν το 30% των συνολικών αποδοχών μας και έχουν άμεση επίπτωση και αντίστοιχη μείωση και στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Εμείς οι υπάλληλοι της Βουλής, μπορεί να αποδεχτήκαμε το «Καμιά ειδική, προνομιακή και άνιση μεταχείριση» αλλά επιτρέψτε μας να αρνηθούμε να γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής κρίσης, απαξιωμένοι και εξευτελισμένοι εργαζόμενοι.»

Το Δ. Σ. του Σ.Υ.Β.


Μερικές σύντομες απαντήσεις από μέρους μου:
-Αν από την εποχή του Βενιζέλου έδιναν επίδομα αγοράς ελαίου για καντήλι, ή επίδομα αγοράς σανού αλόγων, θα έπρεπε να το παίρνετε ακόμα;
-Είστε οι μόνοοι εργαζόμενοι εντός ή εκτός δημοσίου που εργάζονται με τέτοια ωράρια ωσάν αυτά που επικαλείστε;
-Ποιος και που είπε ότι οι Υπάλληλοι της Βουλής ευθύνονται για τα χάλια της χώρας; Ότι ευθύνονται και αυτοί, είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Πέραν αυτού όμως, τα λοιπά προνόμια είναι που έχουν ξεσηκώσει το δημόσιο αίσθημα (άντε, ίσως και ο... μικρός αριθμός των υπαλλήλων).
-Μισθός ή επίδομα, είναι ιδιαιτέρως ύπουλο το να παίζουμε με τις λέξεις, μιας και η ουσία είναι ότι λαμβάνατε επί δεκαετίες κάτι που ουδείς άλλος στο δημόσιο ελάμβανε. Αν με πείσετε ότι η εργασία σας ανήκει στα βαρειά και ανθυγιεινά, θα ανακαλέσω.
-Παρεμπιπτόντως, για το 7,17% γιατί δεν έλεγε τίποτε στην ανακοίνωση;
-Και το χειρότερο, τόλμησαν να σας βάλουν με την πλέμπα των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων ως προς τις μειώσεις κλπ; Πως το ανέχεστε αυτό;

Και φυσικά, τελείως μοιραία προκύπτουν νομίζω κάποια ερωτήματα από όλους μας: ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟΣΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ;;; ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΤΟΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ;;; Ή ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΟΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ;;;

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Έχεις γράμμα...

Πως να περνάνε άραγε αυτοί που "πάνε το γράμμα" (κυριολεκτικά); Ή καλύτερα πως περνάνε τα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού που "πάει το γράμμα"; Για να δούμε τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια στα ΕΛΤΑ

Tόπο στα νιάτα

(UPDATE στο τέλος)
Οποιος ξαναπει πως στην Βουλή διορίζονται ημέτεροι θα τον βάλω τιμωρία! Ειναι σαφές νομίζω πως η αυξηση κατά περίπου 100% των υπαλλήλων της Βουλής σε λιγότερο από μια δεκαετία ειναι προϊον καθαρά του αυξημένου έργου που έχουν οι Ελληνες βουλευτές. Γι αυτό και η πλειονότητα των νεοδιορισμένων ειναι νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά.

Όπως αυτός για παράδειγμα:



Ή όπως η κυρία αυτή ας πουμε. Οποιος τολμησει να διανοηθεί να σκεφτεί πως απλά "βολεύονται ημετεροι" να ξαναέρθει με τον κηδεμόνα του. Όποιος νομίζει πως αυτα τα κάνει μόνο μια παράταξη να μήν ξαναέρθει - ούτε με τον κηδεμόνα του

UPDATE Hades: Το εντυπωσιακό είναι ότι από 1/1/10 έως και σήμερα (21/5/10) στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής φαίνεται ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως πρόσληψη.



Neo Update!

Εμ λιγο να το ψαξεις βρισκεις. Τι δηλαδη δεν μπορει να διοριστει μια κυρία προχωρημενης ηλικιας (με φουλ συνταξιοδοτηση ήδη) στο γραφείο ενός πρωην προέδρου της Δημοκρατίας; Ε και αν ειναι και συζυγος του, δεν θα τα χαλάσουμε...

Άρση της Βουλευτικής ασυλίας επιτέλους!!!

Ναι!!! Ναι!!!
Είμαι βαθύτατα συγκινημένος με αυτό που διάβασα από το Έθνος! (μην το ανοίξετε ακόμη!)
Ξεκίνησαν οι άρσεις της βουλευτικής ασυλίας όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο!

Θα διερωτηθείτε γιατί!
Για τη Ζήμενς; Όχι!
Για το Βατοπέδι ; Όχι!
Για τα δομημένα ομόλογα ίσως; Ούτε!
Για τις μίζες Ντάιμλερ ή Μαν τότε; Και πάλι τσου!
Για το Χρηματιστήριο; Ου!
Ε, τότε για τι ρε Άδη, μην μας βασανίζεις!!!

Η άρσης ασυλίας του πρώτου βουλευτή έχει να κάνει με παράβαση της τροχαίας και του δευτέρου για αστική υπόθεση!!!!! Για τα χοντρά πακέτα, ούτε κουβέντα!!!!

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα πρέπει να είμαστε και ικανοποιημένοι κιόλας που ψήφισαν υπέρ του... περί δικαίκου αισθήματος!!!
Είναι μετά να μην τους αγαπάς τους 300 μας; Είναι να μην τους έχεις στην καρδιά σου;
ΆΡΙΣΤΟΙ!

Ναι κυρίες και κύριοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όταν κι εμείς ζητάγαμε άρση της βουλευτικής ασυλίας ακριβώς αυτό είχαμε κατά νου: να μάθουμε ποιοι έχουν απλήρωτες κλήσεις!!! Αυτό μας ένοιαζε! Κι όσον αφορά ποιος έφαγε με χρυσά κουτάλια, μωρ'δεν πάει στο διάολο, καλή καρδιά, υγειά μας να'χουμε και σε καλή μεριά!

Για πόσο μαλάκες μας περνάνε πια;;;;

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Αχ αυτοί οι ταλαιπωρημένοι...

Θα έπεσε το μάτι σας σε μιαν επιστολή που αναδημοσίευσε πρόσφατα ο Shades στον Οίκο Αντοχής, σύμφωνα με την οποίαν μια εξοργισμένη υπάλληλος της Βουλής διαμαρτύρεται για το μένος που έχει (προφανώς αδίκως) ξεσπάσει κατά του Κοινοβουλίου μας...

Πριν ακόμη όμως το κοκκόρι να λαλήσεις τρείς φορές, ήρθε στην χθεσινή Καθημερινή ο Τέλλογλου με ένα εξαιρετικό άρθρο και μας ενημέρωσε (αν και κάποια ήδη τα ξέραμε) λεπτομερέστατα για κάποια "ευαίσθητα" μισθολογικά ζητηματάκια των Υπαλλήλων της Βουλής, καθ'όσον πέραν των δύο επιπλέον μισθών (και ουχί σκέτο επιδομάτων ως ο κύριος Πετσάλνικος επιχείρησε πρόσφατα να μας μεταπείσει) οι Υπάλληλοι της Βουλής είχαν μερικές επιπλέον αβαντούλες και σε συνταξιοδοτικά ζητήματα, και σε θεματάκια με το εφάπαξ...
Μια ομορφιά...
Βέβαια η δική μου απορία παραμένει: αφού τελικώς η Βουλή παραμένει χώρος βασανιστηρίων και απολύτου εκμεταλλεύσεως των εργαζομένων, γιατί όλοι αυτοί οι κάτι λιγότεροι από 2000 Υπάλληλοι της Βουλής δεν ζητάνε μετατάξεις; Πχ με εργαζομένους σε τομείς καθαριότητας;
Ας μας απαντήσει κάποιος, διότι ειλικρινά δεν αντέχω την σκέψη ότι περί τους 2000 συμπολίτες μας υποφέρουν εκεί μέσα....
Σημειωτέον, ότι σχετικά με ένα άλλο ζητηματάκι που έχει να κάνει με τους εν λόγω εργαζομένους και που έχω ανακαλύψει εσχάτως, θα σας ενημερώσω. Θα πέσουν κάποια τσιμέντα πάντως...

Το άρθρο όμως δεν σταματάει εδώ, αφού τολμάει να πιάσει και κάποια μισθολογικά θεματάκια των βουλευτών μας! Αντιγράφω λοιπόν: "Αντίθετα οι βουλευτές μας παίρνουν 270 ευρώ ανά συνεδρίαση, ατέλεια για τηλεφωνικές συνδέσεις έως 13.500 ευρώ ετησίως, λογαριασμό κινητού έως 250 ευρώ τον μήνα, αποστολή 1.000 επιστολών τον μήνα, εξοπλισμό γραφείου έως 5.500 ευρώ ανάλογα με την παλαιότητα του βουλευτή, επίδομα ξενοδοχείου ή δεύτερης κατοικίας 1.000 ευρώ τον μήνα, έξοδα κίνησης από 450 έως 1.000 ευρώ και για οργάνωση γραφείου από 1.200 έως 1.500 ευρώ". Κάντε σας παρακαλώ εσείς την πρόσθεση, εγώ δεν αντέχω άλλο. Και ξέρετε γιατί δεν αντέχω; Διότι τόσον καιρό είχα την αίσθηση ότι το επίδομα στέγασης ήταν ντε και καλά σπιτιού. Δεν είναι όμως! Είναι δεύτερης κατοικίας ή ξενοδοχείου (προφανώς όχι κανενός ευτελούς γ' κατηγορίας)!!! Δηλαδή όταν εμείς βλέπουμε την Βουλή να είναι σχεδόν άδεια (φαινόμενο όχι ιδιαίτερα σπάνιο φυσικά) όλοι αυτοί παίρνουν επίδομα στέγασης;;;;; ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΔΩ ΠΕΡΑ;;;;
Έχουμε φτάσει στο σημείο να ακούμε τους 300 κηφήνες να μας λένε ότι δεν βγαίνουν, την ίδιαν στιγμή που πέραν του υπερτεραστιότατου μισθού τους λαμβάνουν και επιπλέον αποζημιώσεις για να κάνουν τη δουλειά τους - όπως τα 270 ανά επιτροπή;;;;
Αλήθεια, οι αντίστοιχοι Σουηδοί (μιας και ο Ζορζ είχε καθαρίσει κάποτε την μισή Στοκχόλμη) γιατί δεν απολαμβάνουν τα ίδια (από το ίδιο φύλλο, άρθρο του Σ. Θεοδωρόπουλου);;;;

Και για να μην ξεχνιώμαστε: "Σημειώνεται ότι οι πρώην βουλευτές διαθέτουν σύλλογο με πάνω από 1.000 μέλη, ο οποίος διακρίνεται για τη σπουδή του να προσφεύγει στα δικαστήρια για την αναπροσαρμογή των συντάξεων κάθε φορά που αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων".

Αναρωτιέστε λοιπόν μετά για ποιον λόγο αυτός εδώ ο χώρος ονομάστηκε το Κουτούκι των Αχρήστων;;;



Update Shades
Από το πρώτο θέμα 16/5/2010


Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Φοροδιαφυγή ή υπεκφυγή;

Λίαν προσφάτως θαυμάσαμε στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών την περιβόητη λίστα με κάποιους γιατρούς που τέλος πάντων ανακαλύφθηκε ότι ενεπλέκονταν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Μάλιστα, ήδη έχει αρχίσει να διαρρέεται αρμοδίως η πληροφορία ότι ακολουθούν έμποροι καθώς και δημοσιογράφοι (μιαμ, μιαμ!).

Την ίδια στιγμή όμως παρατηρώ ότι ουδείς λόγος γίνεται για πολιτικούς. Και αναρωτιέμαι αν τελικώς τα περί φοροδιαφυγής κάποιων είναι απλώς προσπάθεια υπεκφυγής κάποιων άλλων...
Ζήμενς, Βατοπέδι, Δομημένα Ομόλογα, Χρηματιστήριο και τόσες άλλες περίεργες υποθέσεις.
Θα μάθουμε ποτέ τα ονόματα που πρέπει;
Υπάρχουν πολιτικοί που τα πήραν; Κι αν ναι, ποιοι είναι; Θέλουμε ονόματα...

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Να δω με τι άλλο τρόπο θα φάνε επιτέλους!!!


Χρωστάμε μέχρι και για "δεξιώσεις" που δεν έγιναν ποτέ!!! Από τον σημερινό Φίλαθλο (Γαλούπη)!!!

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Οικονομική ενίσχυση των κομμάτων με ονοματεπώνυμο

27/07/2009 Του Κώστα Σκανδαλίδη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Η σχέση της ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών - πλην της τακτικής συνδρομής του μέλους - είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα δημοκρατίας και διαφάνειας. Ο φαύλος κύκλος που ξεκινά από τις τεράστιες προεκλογικές δαπάνες τις οποίες κόμματα και πολιτικοί καλύπτουν με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις για να επιστρέψει το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους στα παντοδύναμα μέσα μαζικής ενημέρωσης - κυρίως τα ηλεκτρονικά - και τις εταιρίες επικοινωνίας πρέπει να σπάσει. Το λεγόμενο «πολιτικό χρήμα» δεν αντιμετωπίζεται μέσα στο σημερινό θεσμικό πλαίσιο του πόθεν έσχες. Γιατί σε ότι αφορά το «έσχες» είναι ελεγχόμενο από τις δαπάνες, ενώ το «πόθεν» με τη σημερινή οργάνωση της οικονομίας, τις εξωχώριες εταιρίες, το «μαύρο» χρήμα που κυκλοφορεί παγκοσμίως καθίστανται σχεδόν αδύνατο να ελεγχθεί. Και επιπλέον οι περιοριστικοί όροι του σχετικού νόμου είναι τόσο εξωπραγματικοί και αυστηροί που καταντούν υποκριτικοί. Η πολιτική έτσι γίνεται «ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι».

Επειδή για το κρίσιμο αυτό ζήτημα απαιτείται ως προϋπόθεση συναινετική διαδικασία του συνόλου του πολιτικού και κομματικού συστήματος οι θεσμικές ρυθμίσεις που ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του '80 και συμπληρώθηκαν επι το αυστηρότερο το 1994 και το 2002 επέφεραν σαφείς μεν πλην όμως οριακές βελτιώσεις. Ο δωρεάν ραδιοτηλεοπτικός χρόνος στα κόμματα, η κατάργηση των εκλογικών κέντρων και των αφισών των υποψηφίων, καθώς και ο περιορισμός των ραδιοτηλεοπτικών εμφανίσεων, η αυστηροποίηση των ποινών με κορυφαία την έκπτωση από το αξίωμα του βουλευτή, ο μικτός κοινοβουλευτικός - δικαστικός έλεγχος του πόθεν έσχες, αναμφισβήτητα και τις δαπάνες μείωσαν και τη διαφάνεια υπηρέτησαν. Δεν έλυσαν όμως το πρόβλημα στη βάση του. Το πολιτικό σύστημα εμφανίστηκε ανώριμο και δειλό να αντιμετωπίσει τις παθογένειες που το ίδιο δημιούργησε με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην σημερινή μείζονα κρίση.

Κατά τη γνώμη μου απαιτείται μια ριζοσπαστική τομή και στα τρία επίπεδα. Στο εκλογικό σύστημα, στους θεσμούς διαφάνειας και δημοσιότητας και στην οριοθέτηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης.

Με το εκλογικό σύστημα πρέπει πάραυτα να αποκατασταθεί η ουσία της αντιπροσώπευσης. Να πάμε σε μονοεδρικές ή ολιγοεδρικές περιφέρειες όπου ο βουλευτής και το κόμμα βρίσκονται υπό τον καθημερινό έλεγχο του κοινωνικού σώματος, οι εκλογικές δαπάνες μειώνονται δραστικά και ελαχιστοποιούνται, η ανάδειξη των αντιπροσώπων σε δημόσιες θέσεις δεν υπακούει μονομερώς στον αμείλικτο νόμο της «πληρωμένης αναγνωρισιμότητας». Η αλλαγή αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θα στηριχτεί η αναβάθμιση της ποιότητας της δημοκρατίας.

Το πόθεν έσχες πρέπει να ανατεθεί σε ανεξάρτητη αρχή πλήρως στελεχωμένη και αδιαμφισβήτητου κύρους ώστε και να πάψει ο πολιτικός να είναι και ελέγχων και ελεγχόμενος και να μην μένει ο έλεγχος στα τυπικά δικαστικά δεδομένα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Παράλληλα όλες οι δοσοληψίες οικονομικού χαρακτήρα κομμάτων και δημόσιων προσώπων να γίνονται μέσω τραπεζικών διαδικασιών. Ακόμη και η συνδρομή του μέλους να ονομαστικοποιηθεί και να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό. Η αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, τέλος, να έχει τη δικαιοδοσία ουσιαστικού ελέγχου των κομματικών ταμείων, των λογαριασμών των δημόσιων προσώπων. Εδώ πρέπει να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις και τις φοβίες του παρελθόντος. Τα κόμματα είμαι συνταγματικά κατοχυρωμένοι θεσμοί απολύτως διαφανείς στη λειτουργία τους και σε «δημόσια θέα» δεν είναι συνωμοτικοί μηχανισμοί που ζουν στην παρανομία.

Για την ιδιωτικοί χρηματοδότηση ανοίγονται δύο δρόμοι. Ο πρώτος είναι το «αμερικανικό πρότυπο» της πλήρους νομιμοποίησης με απόλυτη διαφάνεια, δημοσιότητα και φορολογική έκπτωση. Όταν οι πολιτικές επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος και όχι ως προθέσεις εν δυνάμει και προκαταβολικά δεδομένες. Ο δεύτερος είναι η οριοθέτηση της ονομαστικοποιημένης συνδρομής και των μέσων που χρησιμοποιούνται για οικονομική ενίσχυση και η από εκεί και πέρα πλήρως κατάργηση της ιδιωτικής χρηματοδότησης με αντίστοιχη αύξηση της κρατικής. Το δεύτερο δρόμο τον έχω εισηγηθεί από το 1994 ενώ οι προτάσεις και στα τρία επίπεδα ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν το 2002 χωρίς δυστυχώς οι διακομματικές και κοινοβουλευτικές επιτροπές να τολμήσουν να τις υιοθετήσουν.

Έστω και τώρα ας βγούμε από το φαύλο κύκλο. Ο Γ. Παπανδρέου προτείνει μονότονα από το 2004 μια συναινετική διαδικασία που θα αποβάλει το καρκίνωμα από το πολιτικό σύστημα. Το παρήγορο είναι ότι αποτελεί κορυφαία και πρώτη μετεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Και μιας το προηγούμενο με τις κουρτίνες...

και τα προφανώς πιο χοντρά πακέτα, ας δούμε 2 άλλες υποθέσεις. Μία που σέρνεται εδώ και πολύυυυ καιρό και μια που έσκασε και τελείωσε στο πι και φι...
Η πρώτη είναι η περίπτωση του κυρίου Χριστοφοράκου και τις μίζες της Ζήμενς. Ο Χριστοφοράκος, λοιπόν, ήρθε σε εξώδικο συμβιβασμό με τη Ζήμενς, ή μάλλον (για να είμαι και... politically correct) με την οποίαν ήρθε σε "φιλική διευθέτηση" βάσει της οποίας αποζημίωσε την εταιρία με 1,2 εκατομμύρια ευρά.
Για τις μίζες στην Ελλάδα.

Η δεύτερη ιστορία είναι αυτή του κυρίου Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ, ο οποίος ήδη βρίσκεται στην φυλακή με 12μηνη ποινή. Ποιος είναι ο εν λόγω κύριος; Αυτός που λάδωνε Έλληνες γιατρούς για να καβαντζώνει παραγγελίες για την εταιρία Depuy international που τότε δούλευε. Φυλακή, για μίζες στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το κοινό των δύο υποθέσεων;
Μα φυσικά ότι η μία σχεδόν κλείνει (της Ζήμενς), η δεύτερη ήδη έκλεισε.
Στο εξωτερικό φυσικά.

Διότι στην αθάνατη Ελλάδα που τα λεφτά της περισσεύουν κι από τα μπατζάκια, κανείς δεν πήρε μίζες από τη Ζήμενς. Ο Χριστοφοράκος της έδωσε, αλλά την ώρα που ο άγνωστος άπλωνε το χέρι να τα πάρει, φύσηξε αέρας δυνατός και τελικώς δεν τα πήρε κανείς! Παρά ταύτα όμως και τελείως μυστηριωδώς οι γερμαναράδες απαίτησαν αποζημ... εχμ, φιλική διευθέτηση πως να πω, όπως αντίστοιχη φιλική διευθέτηση απαίτησαν κι από τους άλλους εμπλεκόμενους. Τι κρίμα που δεν ζήτησαν κι αντίστοιχη διευθέτηση κι από τους Έλληνες πολιτικούς μπας και μάθουμε ποιοι είναι...
Ως επίσης, ακόμη δεν έχουμε μάθει ποιοι είναι οι επίορκοι Έλληνες γιατροί καθώς και οι αντίστοιχοι ελεγκτές των τιμολογίων από πλευράς Υπουργείου και δεν ξέρω κι αν θα τα μάθουμε ποτέ...

Κατά τα λοιπά ως είπα και στο προηγούμενο κείμενο, τα 28 χιλιάρικα μας μάραναν.
Με τα εκατομμύρια θα γίνει τίποτε κύριοι;

Κουρτίνες...

Χα! Σας την έσκασα. Νομίζατε ότι θα έγραφα κάτι γι'αυτές που κρύβουν επιμελώς τις βρωμιές της πολιτικής ζωής του τόπου;
Αφού γι'αυτό είναι ολόκληρο το ιστολόγιο. Θα το περιορίζαμε σε ένα κείμενο; Ντροπή... :)

Προ ολίγων ημερών ο Ζορζ Παπανδρέου έκανε μια μέγιστη αποκάλυψη στο Κοινοβούλιο: πρώην γαλάζιος Υπουργός έδωσε 28 χιλιάδες ευρά -όχι από την τσέπη του φυσικά- για κουρτίνες (άρθρο από τη Real News 9/5/10, σελ 21 στο pdf).
Ομολογώ ότι ανατρίχιασα.
Δεν λέμε τίποτε για τα εκατομμύρια αλλά μας απασχολούν 28... ψωροχιλιάρικα; Τόσο πια μας έπιασαν τα... νέα μέτρα; Τόσο πολύ ξεκίνησαν οι εκπτώσεις μέχρι και στις ρεμούλες;
Φυσικά και πρέπει να μας απασχολούν και τα 28 χιλιάρικα. Κατά προτεραιότητα όμως. Προέχουν τα εκατομμύρια, για τα οποία δεν ακούγεται κιχ.

Ακολουθεί η φωτογραφία το ενός εκ των δύο τιμολογίου από το ίδιο άρθρο:


Αν, λοιπόν, τα 50 μέτρα διπλών μεταξωτών κουρτινών με τα παρελκόμενά τους αξίζουν μόλις... 16 χιλιάδες ευρά, τότε πιθανολογούμε ότι τα υπόλοιπα 12 ήταν τα εργατικά. Εκτός κι αν το ποσόν είναι 16 χιλιάρικα, αλλά τα 28 αντιστοιχούν σε κάτι άλλο και απλά μπερδεύτηκαν οι υποθέσεις...
Ναι, ξέρω την απορία σας και εκ των προτέρων θα σας απαντήσω ότι η μεγάλη ανάγκη του υπουργείου ήταν οι κουρτίνες.
Μάλλον επειδή ο Υπουργός κάπου θα είχε δει τους χώρους εργασίας της google και αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι αντίστοιχο...

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ας μιλήσουμε λίγο για επιδόματα...

Πως είπατε; Τι σχέση έχουν τα επιδόματα σε τούτο το βλόγι;
Πως δεν έχουν; Οι πολιτικοί δεν τα εγκρίνουν;
Φτιάχτε καφεδάκι, ανάφτε τσιγάρο, οπλιστείτε με υπομονή (θα σας χρειαστεί, πιστέψτε με) και πάμε...

Κατ' αρχήν, ρίχτε μια ματιά πρώτα στο ΦΕΚ 297/23-12-2003 και μετά στην διόρθωσή του από τις 13-5-2008 σε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών. Σημειωτέον ότι τα ποσα που αναγράφονται είναι όλα με τον παλιό "τιμοκατάλογο" επειδή μου είναι πιο εύχρηστος, ήτοι σε ότι διαβάζετε (και μιας και μιλάμε προ περικοπών) ε, βάλτε και κάτιτις πιο πάνω... :)

Διαβάζοντάς το προσεκτικά και δεδομένου ότι δεν έχει κανένα νόημα να πιάνουμε όλα τα επιδόματα του δημοσίου ξεχωριστά, θα ήθελα να σταθούμε σε μερικά πολύ συγκεκριμένα μα και ενδιαφέροντα πράγματα που έχω εντοπίσει. Οπως για παράδειγμα στο Άρθρο 8, παράγραφο Α14: "Αντισταθμίσματος διαχειριστικών λαθών" (το οποίο βέβαια είναι μόλις 60 ευρώ εδώ που τα λέμε). Βέβαια τι είδους αντισταθμιστικό είναι αυτό για κάποιον που απλά πρέπει να είναι προσεκτικός να κάνει την δουλειά του, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Στο ίδιο άρθρο, παράγραφο Α22, παρατηρούμε κάτι ακόμη καλύτερο όμως: Ειδικό επίδομα στους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού που υπηρετούν στη νήσο Δήλο (100 ευρώ). Έδώ και μέρες προσπαθώ να σκεφτώ τι ακριβώς έχει η Δήλος που να φέρνει και ειδικό επίδομα, αλλά δεν έχω σκεφτεί κάτι. Για την ακρίβεια, μόνο τα περί της Αθηναϊκής Συμμαχίας μου έρχονται στο μυαλό, αλλά έχουν περάσει κοντά 2500 χρόνια από τότε άρα δεν πρέπει να είναι και πολύ πρόσφατα. Μήπως αποτελεί άραγε μηνιαίες δόσεις του ταμείου που είχαν υπεξαιρέσει οι Αθηναίοι για να φτιάξουν τον Παρθενώνα; Ποιος ξέρει; Τέλος πάντων, ας το προσπεράσουμε και αυτό.
Ας συνεχίσουμε: στην παράγραφο Β του ιδίου άρθρου, παρατηρούμε έκθαμβοι το εξής: "τα επιδόματα των παραγράφων ....... καταβάλλονται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτών προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητες που δικαιολογούν την καταβολή τους. Επίσης καταβάλλονται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες (κανονικές, συνδικαλιστικές, ειδικές, εκπαιδευτικές μικρής διαρκείας...... κλπ)....." Ε, με το κέρατό μου το τράγιο, το ότι υπήρχε συνδικαλιστική άδεια, δεν το γνώριζα. Και δεν μπορώ να πω ότι εκπλήσσομαι κιόλας. Αλλά ας συνεχίσω παρακάτω...
Πάμε στο άρθρο 12, το οποίο έχει τίτλο "Κίνητρο απόδοσης" -εδώ, καλό είναι να μην είστε όρθιοι και να μην έχετε εύθραυστα αντικείμενα κοντά: "Για την αύξηση της αποδοτικότητας των υπαλλήλων, την προσαρμογή των υπηρεσιών και του προσωπικού στις απαιτήσεις των νέων τεχνολογιών και τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, χορειγείται μηνιαίως χρηματικό ποσό ως κίνητρο απόδοσης....."
Μην βρίζετε ακόμη, έχει κι άλλο ανέκδοτο πιο κάτω: Παράγραφος 2 του ιδίου άρθρου: "Κριτήρια για τη χορήγηση του ανωτέρω κινήτρου είναι η ποιοτική και ποσοτική απόδοση του υπαλλήλου, η μη αξιολόγησή του με δυσμενή βαθμό, καθώς και ο βαθμός του ενδιαφέροντός του, για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών."
Και νομίζω ότι πλέον μπορείτε δικαίως να συγκινηθείτε. Διότι όταν όλοι μας πάμε πχ σε μιαν εφορία, ή σε έναν δήμο, ή σε μια πολεοδομία, σε ένα ΙΚΑ ή ένα ΤΕΒΕ κλπ, το μόνο πράγμα που θυμόμαστε μετά είναι το πόσο ευγενικοί κι εργατικοί είναι οι περισσότεροι υπάλληλοι, το ότι εξυπηρετείσαι σε ένα γκισέ και ομοίως έναν όροφο (ενίοτε και σε ένα κτήριο) δίχως την παραμικρή αναμονή, το ότι πάντα είναι όλοι στις θέσεις τους κλπ. Και ακριβώς επειδή τα κάνουν όλα αυτά (και φυσικά, πάντοτε με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών), λαμβάνουν και επίδομα κινήτρου απόδοσης. Δεν σταματάει εδώ όμως, διότι επίδομα κινήτρου απόδοσης λαμβάνουν έως και οι διπλωματικοί υπάλληλλοι (Αρ.47, παρ.3)! Δηλαδή να υποθέσω ότι αν τους το κόψουν, θα σταματήσουν να χειρίζονται καλά τα εθνικά μας θέματα;
Αλλά ας συνεχίσουμε ακάθεκτοι: ένα κλασικό επίδομα που διαπίστωσα ότι παρέχεται σε πολλούς έχει να κάνει την εργασία χωρίς ωράριο και παράλληλα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης" (ουδέν σχόλιον ως προς το δεύτερο, το πρώτο πες ότι το δέχομαι). Όμως νομίζετε ότι είναι προβλημα; Που να πάμε και στο επόμενο...!

Άρθρο 48: Αρχιερείς!
Παρ.2γ: Αποκλειστικού ειδικού λειτουργήματος (274 ευρώ)!
Παρ.2δ: Αποζημίωση εξόδψν παράστασης (από 74 έως 147 ευρώ)!!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά η παρ.4 προβλέπει ότι το Δημόσιο υποχρεούται στην καταβολή εξόδων κηδείας των αποθνησκόντων Αρχιερέων στις οικίες μητροπόλεις!!!!
Αν και θα διατηρήσω μιαν επιφύλαξη, να υποθέσω ότι όταν η Πολιτεία καλεί κάποιον παπά σε κάποια εθνική εορτή ή κάτι άλλο επίσημο τέλος πάντων, αυτός πληρώνεται επιπλέον;;;;;; Κι αναφορικά με το ειδικό λειτούργημα, ποιο είναι αυτό; Δεν φτάνουν οι μίζες από γάμους, βαφτίσια, κηδείες, ευχέλαια κλπ;;;;; Θα τρελαθούμε τελείως εδώ πέρα;;; Θα πηδηχτούμε από το παράθυρο;;;;
Αλλά και όμως, αν νομίζατε αυτό είναι ο κολοφών; απατάσθε! :)

Πάμε στο πλέον μυθικό κεφάλαιο του όλου νομοσχεδίου (κατ' εμέ): ΣΤ', Άρθρο 49 Μουσικοί!
Παρ.β: Μεταπτυχιακών σπουδών!
Παρ.γ: Ειδικό μουσικό επίδομα (ευρώ... μόλις 647!!!)
Παρ.δ: Ειδικό επίδομα για διευκόλυνση αγοράς, συντήρησης και επισκευής οργάνων (ευρώ... μόλις 345!!!!!!!)
Κάθε μήνα!!!!!!! Και ξαναλέω, με το παλιό μισθολόγιο του 2003, όχι του 2008 όπου για την ιστορία τα ποσά γίνονται 700 και 448 ευρώ αντίστοιχα!!!
Κάθε μήνα ο άλλος πχ αγοράζει ή συντηρεί το ταμπούρο ή το τρομπόνι του!!!! Και αυτό πέραν του ειδικού μουσικού επιδόματος!!! Και τελικώς, εμείς καλούμαστε τώρα να πληρώσουμε το... κλαρίνο!!!! Και επί τη ευκαιρία, δεδομένου ότι τα μεταπτυχιακά πρέπει να έχουν να κάνουν με το αντικείμενο, τι ακριβώς μεταπτυχιακά υπάρχουν στην μουσική ρε παιδιά; Μεταπτυχιακό πλάι στον Γιώργο Μάγκα ή τον Σαλέα ας πούμε; Και επιτέλους μπορεί να μου πει κάποιος πόσες μέρες τον χρόνο δουλεύει ένας μουσικός;;; ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Πόσα μαργαριτάρια έχει αυτός ο νόμος. Ας πούμε, οι μηχανοτεχνίτες συνεργείων αυτοκινήτων λαμβάνουν επίδομα ειδικής απασχόλησης (Αρ.8, παρ6α). Οι μουσικοί πνευστών οργάνων επίσης (Αρ.8, παρ.6β), πέραν των υπολοίπων επιδομάτων φυσικά. Το ίδιο επίδομα λαμβάνει έως και η δημοτική αστυνομία! Και μη νομίζεται ότι είναι μόνο αυτά. Το περιβόητο επίδομα μεταφοράς φακέλου για παράδειγμα που αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι του Υπουργείου Οικονομικών, είναι προφανώς σε άλλο ΦΕΚ. Όπως σε άλλο παίζει να είναι και το ειδικής απασχόλησης υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Και πόσα άλλα μπορείνα υπάρχουν...

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά (χα, νομίζατε ότι σας αποτελείωσα; Έχω κι άλλα), αν και πλέον μπλέκεται πολύ το όλο θέμα. Πχ, το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Αρ.33, παρ.3) λαμβάνει μεταξύ άλλων επίδομα για "ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπαιρέωση των υποστηριζομένων ενώπιον των δικαστηρίων υποθέσεων του Δημοσίου". Επίσης, στην παρ.5 λέει: "Πάγια αποζημίωση λόγω της πολύωρης παραμονής στα δικαστήρια, της απασχόλησης τους χωρίς ωράριο εργασίας, καθώς και των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών σε παραμεθόριες περιοχές". Καθώς διάβασα αυτά, στο μυαλό μου στροβίλιζε η υπόθεση του Βατοπεδίου, η οποία αν θυμάστε υποτίθεται ότι είχε ξεκολλήσει από στην γνωμοδότηση του ΝΣΚ σύμφωνα με την οποίαν όλα έβαιναν καλώς κ.ο.κ. Για την ιστορία, το πρώτο επίδομα κλιμακώνεται από 475 και φτάνει τα 880 ευρώ τον μήνα, το δε δεύτερο είναι ανά περίπτωση είτε 880 είτε 734 ευρώ (πάντοτε με το μισθολόγιο 2003).

Έγραψα ότι μπλέκεται το θέμα και όντως μπλέκεται. Γνωρίζατε πχ ότι ο βασικός μισθός ενός παπά (τιτουλάτιου Επισκόπου και βοηθού Επισκόπου) είναι1.197 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος του Πρωτοδίκη είναι 1.178;! Φυσικά και δεν είναι ίδια μετά η μισθολογική εξέλιξη των δύο, αλλά δεν είναι ξεφτίλα έστω και για ένα φεγγάρι, ένας παπάς να παίρνει περισσότερα από έναν δικαστικό;
Ως επίσης, κάτι άλλο που προκύπτει είναι ότι επί της ουσίας -όπως πρακτικά ούτως ή άλλως το γνωρίζαμε- τεράστια μερίδα των μισθών του δημοσίου δεν είναι μεγάλοι και βάζουν τα επιδόματα για να ανέβουν. Γνωρίζω πχ από δικούς μου ανθρώπους που είναι στο δημόσιο, έχουν πάρα πολλά χρόνια, και παίρνουν (καθαρούς) μισθούς της τάξης των 1200 και 1500 ευρώ (πάντα μαζί με τα επιδόματα). Δεν είναι μόνο αυτοί το δημόσιο όμως. Το θέμα είναι ότι είναι αρκετές οι κατηγορίες που ξεφεύγουν προκλητικά σε μισθούς και ενίοτε με επιδόματα φρενίτιδας. Ακούς εκεί, επίδομα κινήτρου απόδοσης. Δηλαδή πάει ο άλλος να δουλέψει και τον πληρώνεις κι επιπλέον για να το κάνει; Ρε είμαστε καλά επιτέλους;

Μμμμ...πως είπατε; Ξέχασα τους μισθούς των βουλευτών;
Έχετε δίκιο. Αλλά ούτως ή άλλως δεν θα τους έβαζα σε αυτό το κείμενο... :)

Σπα, μασάζ και ρέικι 3ου βαθμού ;-)

Η εργασία είναι ένα άτιμο πράμα.. Σου απομυζά κάθε ικμάδα ενέργειας, προκαλεί πνευματική και σωματική κόπωση, μειώνει τον ιδιωτικό χρόνο και εγκυμονεί κινδύνους για την ψυχική και σωματική υγεία του εργαζομένου.
Άραγε τι λύση να βρήκε το ΔΣ του ΟΣΕ (του πιο χρεωμένου οργανισμού του Δημοσίου που μπαίνει μέσα κάθε μέρα 3.000.000€); Δείτε για να μαθαίνετε.

Τι να τα κάνουμε μωρέ τα τρένα; Εδώ μας καίνε τα σπα, τα αυτοκίνητα, οι υπερωρίες και η επιτροπή για τη γρίπη (φυσικά έμμισθη). Με παλιοσίδερα θα ασχολούμαστε; Ή μήπως εμείς τα πληρώνουμε;

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

"Λεφτά υπάρχουν" και άλλα παραμύθια...

1. Όλοι θυμόμαστε την κλασική ατάκα, όπως επίσης το 1δις στην Παιδεία τον 1ο χρόνο, το 1 % αύξηση στους μισθούς κτλ। Φυσικά αφού λεφτά υπήρχαν (τότε).
Τι μας είπε σήμερα ο κ. Προβόπουλος (Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος); Πως φυσικά και γνώριζαν από τότε । (Παρεπιμπτόντως, αξίζει να δείτε την συνέντευξή του στον Αλ. Παπαχελά στις 4/5/2010 - υπάρχει εδώ)

2. Παραθέτω από Ναυτεμπορική:

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ακόμη ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την τρόικα ζητήθηκε η πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

«Καταφέραμε με επιχειρήματα να διαφυλάξουμε τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στην ίδια εκπομπή (μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ), ο Μ. Παπαδημητρίου μίλησε με τον Π. Τόμσεν. Ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ δήλωσε πως δεν ζήτησε το ΔΝΤ τη μείωση μισθών και επιδομάτων, παρά μόνο "έθεσε μια γκάμα θεμάτων" και από τα οποία επέλεξε η Ελληνική κυβέρνηση ποια να παρθούν. Όπως μάλιστα λέει ο Τόμσεν στην αρχή της συνέντευξης "είναι ένα πρόγραμμα που η Ελληνική κυβέρνηση το ήθελε εξ αρχής".

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Από την Έξοδο του Μεσολογγίου...

στην Έξοδο των Πολιτικών από την χέστρα.
Και ζητώ συγγνώμη απ'όλους σας που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω μια τόσο χυδαία λέξη όπως η "πολιτικοί", αλλά ειλικρινά βράζω με αυτά που είδα.
Ομιλώ φυσικά για τον προπηλακισμό του πρώην Προέδρου της Βουλής, ο οποίος μυστηριωδώς (και για έναν λόγο που μάλλον μόνο η Ιστορία θα ερμηνεύσει κάποτε) παρόλο που συμμετείχε επί σειρά ετών σε κυβερνήσεις που μας έχουν καταγδάρει, αποφάσησε την Πρωτομαγιά να συμπαρασταθεί στους απεργούς, με αποτέλεσμα αυτοί να διαννοηθούν να τον προπηλακίσουν (γιατί άραγε;) και τελικώς να βρει καταφύγιο σε τουαλέτα καφετέρειας επί ημιώρου.

Τώρα, αν ήθελα να γίνω κακοήθης θα μπορούσα να πω ότι χέστηκε πάνω του από τους προπηλακισμούς, όμως το σχετικό βίδεον που έδειξαν τα δελτία τον έδειχνε σχετικά ψύχραιμο. Αν ήθελα να γίνω ακόμη πιο κακός, θα έλεγα ότι πήγε να βρει κι άλλους πολιτικούς στην τουαλέτα. Θα σας αφήσω όμως να θαυμάσετε -επειδή το μάτι είναι αδιάψευστος μάρτυρας- δύο βίδεα απείρου κάλλους που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Το πρώτο:


Το δεύτερο:


Το τρίτο, εδώ.

Υπάρχει όμως και ένα τέταρτο ντοκουμέντο, από την ιστοσελίδα του BBC! Ακούστε το με πολλή προσοχή. Οι αναφορές στα επεισόδια ξεκινούν περί το 1:29, ενώ για τον Κακλαμάνη αναφορά ξεκινάει περί το 1:57, σημείο όπου κάποιος κύριος βροντοφωνάζει: "Κακλαμάνη θέλουμε να μπούμε κι εμείς στην τουαλέτα. Άντε βγες έξω ρε". νομίζω ότι αυτή η ατάκα πλέον δικαιωματικά εισάγεται στον Καζαμία με τις μεγάλες ατάκες... :)

ΥΓ. Δεν ξέρω αν στο τρίτο βίδεον παρατηρήσατε τον δημοσιογράφο να ωρύεται συνεχώς "χτυπάτε δημοσιογράφο;". Μην τον παρεξηγείτε: προφανώς πιστεύει ότι οι δημοσιογράφοι είναι κάτι παραπάνω από πολίτες οι οποίοι ως πασίγνωστον ουδέποτε τρώνε ξύλο. Κάτσε να γίνεις κιόλας συνταξιούχος μεγάλε, να δεις τότε τι έχεις να μαζέψεις...

Όχι άλλο μαρτύριο για τους βουλευτές μας

Δεν βγαίνουν οικονομικά οι άνθρωποι, πως να το κάνουμε δηλαδή;
Ξέρεις τι είναι να καθαρίζεις ένα εξαχίλιαρο, με τσάμπα τηλεφωνίες, προμήθειες από τα χρήματα του ελληνικού λαού, με τσάμπα αυτοκίνητο, με του κόσμου τις οικονομικές βοήθειες κλπ, και να πρέπει να σου κάνουν και περικοπές κιόλας, λες και ανήκεις στην πλέμπα μαζί με όλον τον υπόλοιπο κόσμο;
Μιλάμε για αίσχος, για τραγωδία.

Βέβαια, αν πιστέψουμε το άρθρο του Βήματος (30/4/2010), τη λύση τη βρήκαν μέσα από περισσότερες επιτροπές, οι οποίες ως γνωστόν δεν είναι τσαμπέ, αλλά πληρώνονται προς 250 ευρώ η κάθε συνεδρίαση. Μάλιστα, το άρθρο κάνει λόγο έως και για 10 επιτροπές ημερησίως (όπου ειλικρινώς δεν θα εκπλαγώ αν μάθω ότι κάποιες από αυτές γίνονται και ταυτόχρονα αλλά παρά ταύτα με απαρτία κιόλας).

Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά αντιδρούν και οι υπάλληλοι της Βουλής κιόλας (ΣΚΑΪ). Λογικότατον: τέτοια αδικία να παίρνεις 16 μισθούς και να θέλουν να σου μειώσουν μόνο τους 13-14ο δεν έχει ξαναγίνει.
Συμπάσχω μαζί τους δίχως δεύτερη σκέψη.

ΥΓ. Επειδή πήρε το μάτι μου ότι αντιδρούν και οι βουλευτές στα νεότερα μέτρα, μόλις βρω υλικό θα το ανεβάσω...

Διορισμοί στην Βουλή

Ως πασίγνωστον η Οικονομική Κρίση που οδήγησε στο σύνολο των μέτρων που μας φόρεσαν δίχως καν λιπαντικό, είναι κάτι που αφορά όλους.
Δηλαδή, όλους πλην κάποιων.
Κάποιοι εκ των οποίων είναι προφανώς και οι Υπάλληλοι της Βουλής, μιας και πρόσφατα προσελήφθησαν 16 εξ αυτών.

Βέβαια κανονικά θα έπρεπε να δείχνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, μιας και η Βουλή είναι γνωστό μέρος βασανιστηρίων όπου προσλαμβάνονται άτομα παρά τη θέλησή τους και μάλιστα, δίχως καν να ερωτηθούν προηγουμένως εάν ήθελαν κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι θέλατε; Να είχε προσληφθεί κανάς γιατρός σε νοσοκομείο ή κανάς καθηγητής σε σχολείο; Όχι βέβαια: υπαλλήλους της Βουλής είναι αυτό που χρειάζεται ο τόπος.
Δείτε τα δύο σχετικά άρθρα από το Πρώτο Θέμα (σελ. 32) και την Καθημερινή.

Φυσικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είμαστε άδικοι: ο διορισμός έγινε με ΦΕΚ (ουφφφφφφφ.... ηρέμησα τώρα) και πιο συγκεκριμένα το 268/2009 (παρακαλώ αν έχει κανείς το σχετικό λινκ να μας το διαθέσει-μερσί estarian). Ο νυν Πρόεδρος της Βουλής βέβαια ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά μιας και ήταν διορισμοί από εποχής Σιούφα. Λογικόν. Όταν είμαστε σε μια οικονομική (και όχι μόνο) συγκυρία όπου τσακίζονται τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, συρρικώνεται το εισόδημα όλων (πέραν δημοσίου) κλπ, είναι αυτονόητο ότι μερικοί ψωροδιορισμοί δεν μας κάνουν και κανά κακό...

Αλλά η μεγάλη απορία μου, ξέρετε ποια είναι;
Τον εκπαιδευτή αλόγων τι ακριβώς τον χρειάζονται;
Εκτός αν είναι αλλόγων, οπότε πάω πάσο.


Κρίση και αηδίες. Έχουμε λεφτά ρε....
Επί τη ευκαιρία, μήπως είναι εύκολο να μάθουμε τους μισθούς τους; Αφελής ερώτηση, το ξέρω...

λεφτά υπάρχουν!!!!

στη πράξη αλλάζουμε μόνο εμείς και βουλιάζουμε μόνο εμείς!!! τα ποντίκια θα φύγουν τρέχοντας μετά την επανίδρυση του κράτους

ποιος Έλληνας έδωσε την στήριξη στη νέα κυβέρνηση να μας οδηγεί στην φτώχεια??

η χώρα έχει καταστραφεί... τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα πληρώσουν τον πολιτικό πολιτισμό την βουλευτική αλητεία τα υπερχρεωμένα κανάλια τους δημοσιοκάφρους που επικαλούνται μονόδρομους…

Λεφτά υπάρχουν έλεγε… και φτάσαμε να ζητιανεύουμε!!!

Όχι κύριε αν δεν υπάρχουν λεφτά κάποιοι τα έφαγαν.. ξεκίνα από αυτούς που χρηματοδοτούν το κόμμα σου (συγνώμη λάθος) το κίνημα!!!

Έκλεψες το 40 % γιατί αυτοσκοπός ήταν η καρέκλα η φιλοδοξία και όχι η προσφορά γιατί να το κρύψομε άλλωστε!!!!

Η αλήθεια (λέξη προς εξαφάνιση) δεν είναι στην Εκάλη που μεγάλωσες δεν είναι στην ένταση των Εξαρχείων…

η αλήθεια είναι δίπλα μου στο καναπέ η αλήθεια είναι ότι οι γονείς μου με μεγάλωσαν με αξίες και ιδανικά κι εσύ φίλε τους αναγκάζεις μετά από 35 χρόνια δουλειάς να ζητιανεύουν για να πάρουν ένα παγωτό στα εγγόνια!!!

Μπράβο!!!

Δώσε μου τωρα τα οικονομικά σου δε δημόσια διαβούλευση… τι κληρονόμησες τι δουλειά κάνεις??? Τι δουλειά κάνουν οι παρατρεχάμενοί σου…

Δώσε μου ένα έγγραφο με ένσημα έχεις???

Η δημοκρατία που έχουμε και αναπαράγεται μοιάζει με μοναρχία σε καμουφλάζ!!!

Ο μπαμπάς στο γιο και στον ανιψιό και δεν γαμιέται η χώρα!!!

Πόσες παπάρες είπες προεκλογικά? και οι ηλίθιοι σε εμπιστεύτηκαν!!!!

Αυτοσκοπός είναι η εξουσία και η φιλοδοξία!!! Δεν σε κατηγορώ ότι θα έχεις οικονομικό όφελος !!!

Την δημοκρατία του κώλου όμως την παρέλαβες και την συνεχίζεις ??

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

no comment

"">

Και επειδή τούτο εδώ το βλόγι

ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού, νομίζω ότι δικαιωματικά η πρώτη καταχώρηση ανήκει στον ένδοξο βουλευτή του εργατικού ΚΚΕ, Μ. Μαϊλη, κατά τον οποίον το ΚΚΕ είναι αντίθετο με το Ελληνικό Σύνταγμα (η είδηση από τον ΣΚΑΪ).

Να υποθέσω ότι είναι αντίθετοι και με την βουλευτική ασυλία που προβλέπει το Σύνταγμα; Διότι κι αυτή αντιλαϊκή είναι και έχουμε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δις κιόλας. Επίσης, ας υπενθυμίσει κάποιος στον κύριο Μαϊλη ότι το ίδιο Σύνταγμα είναι που προβλέπει ισότητα όλων των Ελλήνων, προβλέπει τις ελευθερίες και τα διακιώματά τους, τους δίνει ακόμη και το δικαίωμα να συνδικαλίζονται ή να συνέρχονται ομαδικώς κλπ.
Αλλά μάλλον τώρα κατάλαβα γιατί πχ το εργατικό ΚΚΕ δεν έχει φέρει ποτέ στο Κοινοβούλιο θέμα άρσης της βουλευτικής ασυλίας (όπου φυσικά δεν είναι το μόνο): διότι προφανώς δεν ενδιαφέρει τον λαό το ζήτημα...

Θαυμάστε τον:


Διότι πάνω απ'όλα, ο λαός.
Παρεμπιπτόντως, μήπως καμιά χουντίτσα της αρεσκείας σας θα ήταν καλύτερη κύριε Μαϊλη;

Το κουτούκι των αχρήστων!

Είναι λοιπόν πραγματικότητα! Ένας χώρος όπου θα μπορούμε ελεύθερα να ανεβάζουμε τα αίσχη των 300 της Βουλής των Ελλήνων όπως τα βρίσκουμε σε επίσημες ιστοσελίδες ή σε έγκυρα άρθρα Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης (ενίοτε και Εκπαίδευσης), δίχως να βρωμίζουμε περαιτέρω τα προσωπικά μας ιστολόγια.
Ποιος ο λόγος; Μα διότι με την χώρα να βρίσκεται στην δεινότατη κατάσταση που οι πολιτικοί την έχουν φέρει, με τα μέτρα που γυρνάνε εις βάρος του κοσμάκη, με την ασάφεια που υπάρχει ακόμη και για το ίδιο μας το μέλλον (όλων μας), καλό είναι να υπάρχει ένα ιστολόγιο που να έχει συγκεντρωμένα όλα όσα περισσότερα μπορούμε να βρούμε. Κοινώς, πρόκειται για ένα ιστολόγιο-μνημείο προς τους 300 που μας αλλάζουν τα φώτα ανελλειπώς, δίχως ποτέ να έρχεται το παραμικρό αποτέλεσμα (ως διά μαγείας), ενόσω τα ατομικά τους πόθεν χέσες παραμένουν παραφουσκωμένα.

Πως προέκυψε αυτή η ιδέα; Μετά από ανοικτή διαβούλευση (διότι εμείς κάνουμε) τόσο στο προσωπικό μου βλόγι, όσο και στον Οίκο Αντοχής με διάφορους μυθικούς συββλόγερες, με τους οποίους αποφασίσαμε (δίχως να διατάζουμε) να ανοίξουμε διά κοινού το παρόν μαγαζί.
Διότι ένα κουτούκι, είναι μαγαζί. Και μάλιστα μαγαζί όπου πέφτει μάσα. Τώρα, γιατί αχρήστων, δε νομίζω ότι χρειάζεται να το διευκρινήσω περαιτέρω: ας πούμε ότι έχει να κάνει με την... προσωπική μου αίσθηση του χιούμορ. Και μιας και είναι πολύ της μόδας εσχάτως, είτε από πολιτικούς, είτε από τρομοκράτες, αναλαμβάνω και την πολιτική ευθύνη του βαπτίσματος.

Το πως θα εξελιχθεί το παρόν κουτούκι θα φανεί με την δημόσια διαβούλευση εν καιρώ. Εξάλλου, θα έχουμε πολλά να πούμε. Εξάλλου μας έχει μείνει και τίποτε άλλο πέραν του χιούμορ για να απαντήσουμε στις μίζες, τις ρεμούλες και τις αθλιότητες;

ΥΓ. Θα ακολουθήσει και μπάννερ για το μαγαζί, δεν το συζητώ... :)
ΥΓ2. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι ότι στις ρυθμίσεις του βλογ έχω επιλέξει "ΟΧΙ" στο περιεχόμενο για ανηλίκους...