Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σιγά να μην σπουδάσουμε κιόλας..

Φαντάζομαι οι Αθηναίοι θα βρίζετε την ώρα και τη στιγμή που απεργούν στο Μετρό. Πού να μάθετε και το εξής: Το κύριο αίτημα της απεργίας είναι η μη ανανέωση της σύμβασης 210 συμβασιούχων που προσελήφθησαν τον Αύγουστο του 2009 (1,5 μήνα πριν τις εκλογές). Και έχουμε απ όλα: γυμναστές ως υπεύθυνοι σταθμών, σερβιτόρα για πωλήτρια εισιτηρίων, απόφοιτος γυμνασίου ως υπεύθυνος αποθήκης και άλλα πολλά. Για διαβάστε να φρίξετε...

Το τραγικότερο όμως όλων είναι το εξής: Αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης κάνει λόγο για δίκαιες κινητοποιήσεις των προς απομάκρυνση συμβασιούχων, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά αλλά με απολύτως ρουσφετολογικά κριτήρια.

Δηλαδή, δεν πειράζει που μπήκαν βυσματικά, τώρα είναι εργαζόμενοι και σαν καλοί αριστεροί που είμαστε πρέπει να υπερασπιζόμαστε κάθε λογής εργαζομένους, από τους αξιοπρεπείς μεροκαματιάρηδες μέχρι τους κηφήνες... (με μία ιδιαίτερη προτίμηση βέβαια στους δεύτερους).

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Πράκτωρ του ΟΠΑΠ, κατάλληλος και για ΔΣ Νοσοκομείου.

Τα Νοσοκομεία και το σύστημα Υγείας εν γένει βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τους προμηθευτές.
Οι πρώτοι επειδή τους έβαλε άγριο χέρι η Κυβέρνηση της χώρας (όχι η virtual του GΑΠ, ή άλλη, η κανονική, αυτή του ΔNT) να μειώσουν τα κόστη και να ετοιμάζονται για την επελαύνουσα ιδιωτικοποίηση.
Οι άλλοι, οι προμηθευτές που, και πούλαγαν υλικά και αναλώσιμα υπερτιμολογημένα στο θεό, και λάδωσαν το σύμπαν, και καρτέλ φτιάξανε, και διαγωνισμούς και κουραφέξαλα δε θένε διότι μια χαρά είναι οι απευθείας αναθέσεις, και τα λεφτάκια τους θέλουν σε ρευστό και όχι σε ομόλογα ή λαχεία.
Τέλος πάντων, από τη βουβαλομαχία αυτή στο βάλτο της Υγείας τα βατράχια δεν είναι άλλα από το προσωπικό και τους αδαείς συνανθρώπους μας που τώρα βρήκαν κι αυτοί οι ευλογημένοι ν’ αρρωστήσουν…
Τούτη τη μεγάλη ώρα, το Υπουργείο διορίζει τα νέα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων. Περιμένεις λοιπόν, για να τα βγάλουν πέρα και να γυρίσουν τη κατάσταση, να διορίζονται άνθρωποι του χώρου της Υγείας, να διορίζονται εγνωσμένης αξίας νομικοί και δικηγόροι, οικονομολόγοι και λογιστές, managers, ακόμα και μηχανικοί, ακόμα-ακόμα και επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, ψημένοι στη πιάτσα, που άμα τους πας προσφορά για πάπιες 12 χιλιάρικα η γκρόσσα, να σου πούνε με τη μία «άντε πάαινε ρε!».
Αλλά ανοίγοντας το ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 174/2010, με θαυμασμό βλέπω ότι τη μάχη της γάζας, επιστρατεύθηκαν και θα τη δώσουν άνθρωποι τόσο μα τόσο σχετικοί με το πεδίο της μάχης:
Εκπαιδευτικοί, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Διδάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι (γενικώς, αορίστως και απροσδιορίστως), τραπεζοϋπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, εφοριακοί, συνταξιούχοι ΟΤΕ, συνταξιούχοι ΙΚΑ, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, στρατηγός εν αποστρατεία, ένας δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι (αυτά τα δύο τελευταία είναι ακαδημαϊκοί τίτλοι ή επαγγέλματα;;;), μέχρι και … πράκτορας του ΟΠΑΠ παρακαλώ!!!
Η σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα είναι εμφανής: Θα μπει στο «Στοίχημα» το αν θα γίνονται οι καθημερινές σκωληκοειδίτιδες και θα παίζονται over αν υπάρχουν ταυτόχρονα αιμοστατικό+αναισθητικό+ράμματα. Από τα κέρδη και μέσω ΟΠΑΠ θα πληρωθούν τα χρέη, μάλλον.

Γιατί έχω την αίσθηση ότι οι αποζημιώσεις των ΔΣ των Νοσοκομείων θα είναι πάλι έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα στελέχια του βαθέως πασόκ που πλήττονται από την κρίση, η Μαριλίζα θα κοιτάζει φιλάρεσκα τις κάμερες κατάφακα αδιαφορώντας συσκεπτόμενη, κι όλα αυτά την ώρα που τα κοράκια διαλέγουν ποια φιλέτα του ΕΣΥ θ’ αρπάξει το καθένα;
Και γιατί κάτι μου λέει ότι κάποιος θησαυρός που είναι άνθρακες πλησιάζει η ώρα που θα σκάσει μυτούλα;
Διότι είμαι πολύ αγαθιάρης μάλλον… και κακόβουλος συν τοις άλλοις!

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Πέντε να'ναι οι ώρες σας

Δεν ξέρω πόσο απαρατήρητο πέρασε το σημερινό, αλλά περιέργως δεν είδα λαό με δαδιά και τσουγκράνες έξω από το Κουτούκι. Διότι αυτό που έγινε σήμερα απέδειξε για άααααλλη μία φορά τόσο την αξιοπιστία, όσο και την χρησιμότητα των εξεταστικών επιτροπών.

Της Μονής Βατοπεδίου το ανάγνωσμα, και τα πέντε κόμματα-ρεζιλίκια που κάθησαν σε ένα τραπέζι και προσπάθησαν να βγάλουν άκρη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τελευταίας πενταετίας. Και τί άκρη έβγαλαν; Ότι ΔΕΝ μπορούν να βγάλουν άκρη.

Πέντε κόμματα, πέντε πορίσματα, πέντε πουλάκια κάθονταν. Οι πασόκοι τα χώνουν στη ΝΔ, η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ, η αριστερά και στα δύο κόμματα γενικώς και αορίστως και το ΛΑΟΣ μια από τα ίδια. Και σίγουρα προς το τέλος, κάποιος από τα παρευρισκόμενα διαμάντια θα είπε: "Οκ ρε μάγκες. Ωραία παίξαμε, και καλά, σφαλιάρες μεταξύ μας, δεν βγάζουμε ένα κοινό πόρισμα, να μη μας πούνε και μαλάκες;", και όλοι προφανώς του απάντησαν: "Όχι ρε. Ας μας πούνε μαλάκες. Και τί έγινε;".

Πέντε κόμματα + πέντε πορίσματα =


... και εις ανώτερα.

Κρίση ρε παιδί μου.. που να βρεις τώρα 2500€ ?

(θεμελιώδες update στο τέλος)
Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο γίνονται κάποιοι διεθνείς διαγωνισμοί μαθητών, στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στην Πληροφορική και σε πολλές άλλες επιστήμες.

Απο φέτος λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας (δια βίου βύσματος και βολεμάτων) οποίου υπουργός είναι η άννα διαμαντοπούλου (γνωστή και ως θηλυκός Μητσοτάκης) αποφάσισε να μην καλύψει τα έξοδα για την μετακίνηση των μαθητών που πρώτευσαν στους Ελληνικούς διαγωνισμούς, στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Μαθηματικών.

Τα παιδιά φυσικά πήγαν, αλλά γυρίζοντας ενημερώθηκαν πως τα έξοδα δεν θα καλυφθούν από το Υπουργείο. Ίσως το ποσό των 2.500€ συνολικά για όλη την αποστολή είναι υπερβολικό και να μην μπορεί καλυφθεί από κονδύλια του Υπουργείου. Επειδή φημολογείται πως το Υπουργείο δεν θα καλύψει τα έξοδα μετάβασης των αποστολών και σε άλλους διεθνείς διαγωνισμούς, μήπως ήρθε η ώρα να μας ανακοινώσει ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα έξοδά του σε αναλώσιμα, γραφική ύλη και σε διάφορες αποζημιώσεις για επιτροπές/εκδηλώσεις/εκτός έδρας κτλ; Για να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένα βολέματα "εικονικών" ωρομισθίων που διδάσκουν από το σπίτι τους...

UPDATE από Hades: Έλαααα slarti, πόσα είπες ότι δεν έβρισκαν; δυόμιση ψωροχιλιάρικα; Καλά, για διάβασε κι αυτό:







Διότι το είχε πει ο Ζορζ: λεφτά υπάρχουν. Απλά τόσα χρόνια τα έκλεβαν οι συνταξιούχοι (εσχάτως και οι μαθητές). Καλά κάνει το κράτος και τους δείχνει τα δόντια του...
Είπατε τίποτε;

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Για να καταλάβετε πως γίνεται η μάσα.

Ή μάλλον, με πόσους τρόπους για να είμαστε ακριβείς.
Ακούστε τη σημερινή εκπομπή Ό,τι να'ναι του Μάνου Βουλαρίνου στον ΣΚΑΪ. Αν και σας προτείνω να την ακούσετε όλη (ούτε μισή ώρα δεν είναι άλλωστε και είναι και χιουμοριστική), αλλά το σημείο που μας ενδιαφέρει ξεκινάει στο 4:45, όπου μεταξύ άλλων ο Γ.Κεραμιτζόγλου που ασχολείται με τα περιβαλλοντικά του ΣΚΑΪ μιλάει για τον παντελώς ανύπαρκτο Φορέα Διαχείρισης του Κηφισού.
Ακούστε, και θα καταλάβετε.

Σημειωτέον, ποσά δεν ακούγονται προφανώς επειδή δεν είναι γνωστά. Εξάλλου δεν έχει ξεσπάσει και κανά σκάνδαλο, οπότε γιατί να τα μάθουμε; Επίσης, ξεκαθαρίζω ότι ο όλος διάλογος έγινε στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων του σταθμού. Προέκυψαν κι άλλα ενδιαφέροντα όμως...

Φανταστείτε λοιπόν πόσα ακόμη δεν ξέρουμε. Μιλάμε ότι οι άνθρωποι είναι δεινότατοι, έχουν βγάλει εξτρά μασέλες για να τα τρώνε και δη, με πάσα νομιμότητα.
Κατά τα λοιπά, οι συνταξιούχοι τους φταίνε, οι απλοί εργαζόμενοι, οι μικροέμποροι κλπ.

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Το φαγωπότι συνεχίζεται.

Τον θυμάστε τον ΟΣΕ;
Πως δεν τον θυμάστε.
Ε, λοιπόν, αφού απλά έτρωγαν κι έπιναν οι άνθρωποι να μην τους δώσουμε κι ένα δανειάκι 1,5 δισ ευρώ; Δεν πρέπει να πληρώσουν το σπα οι άνθρωποι; Καλοκαιράκι έρχεται, μπορεί να χρειαστεί να ξαναπάνε.

Να υπενθυμίσω ότι την ίδια στιγμή η ίδια κυβέρνηση έχει κάνει περικοπές σε μισθωτούς και συνταξιούχους, ήδη έχουν αρχίσει να μας προετοιμάζουν για νέα μέτρα τον Σεπτέμβριο (αν δηλαδή έχουμε καταφέρει να βγάλουμε το καλοκαίρι) και φυσικά η ίδια κυβέρνηση δεν αποδίδει τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις οι οποίες πάνε φουλ για κλείσιμο.
Και βέβαια την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία φυτοζωούν.

Αλλά όλα κι όλα: ο ΟΣΕ που μας βάζει μέσα 3 μύρια την ημέρα είναι ΟΣΕ και το δάνειο, δάνειο.

Δεν πα να γα και τα νοσοκομεία. Μουντζώστε τους.

Συμπαράσταση στον σύντροφο Άκη

Βασικά -αν και υποθέτω ότι ήδη γνωρίζετε- έχει γίνει ολίγον τι το έλα να δεις με τον σύντροφο και σοσιαλιστή Άκη εδώ και μερικές μέρες, για τον οποίον οι πληροφορίες διίστανται: έχει 8 σπίτια, ή 44; Αξίζουν μόνο 3 εκατομμύρια ευρά, ή 114; Και πάει λέγοντας.

Παραπληροφόρηση, αγαπητές κι αγαπητοί.
Προσωπικά -και το δηλώνω ευθέως- είμαι πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό από πίσω.
Απλώς, μάλλον αποδεικνύεται έστω και πολύ αργά στην πράξη ότι είμεθα αγράμματοι. Διότι προφανώς δεν πρόκειται περί σοσιαλισμού, αλλά περί σοσιαληστείας.

Βέβαια που το περίεργο θα μου πείτε; Αυτοί μια χαρά δεν περνάνε όλοι τους; Εμάς γδέρνουν. Λίγη αγραμματοσύνη θα μας πείραζε;
Καλή μας χώνεψη.

Θεμελιώδες update: Στο μικροσκόπιο άλλα 15 ακίνητα του Άκη. Πρόκειται αναφανδόν περί σκευωρίας. Δεν το κατάλαβα: εσείς δεν κάνετε συλλογές; Άλλος με τηλεκάρτες, άλλος με νομίσματα, άλλος με γραμματόσημα; Ε, ο σύντροφος Άκης κάνει με ακίνητα. Που το πρόβλημα;

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Το καρτέλ του γάλακτος

Έψαχνα σήμερα κάτι άσχετο στη διαδικτυακή πύλη Ερμής, όταν ξαφνικά έπεσα πάνω στις οδηγίες για την υποβολή, μέσω ΚΕΠ, της αιτήσεως για την είσπραξη του επιδόματος ... θηλασμού (!) στις άμεσα ασφαλισμένες του ΟΑΠ-ΔΕΗ. 
 
Όπως ήταν αναμενόμενο, γούρλωσα τα μάτια και φυσικά δεν πίστευα ότι υπάρχει επίδομα ΘΗΛΑΣΜΟΥ. Μέχρι που διάβασα ότι σε περίπτωση διδύμων προσαυξάνεται κατά 50% ...
 
Το γκούγκλισα (διότι το σήμα είναι γουγκλίζω - και τα ρήματα σε -ιζω, γράφονται με γιώτα) και βρήκα και την σελίδα με τις σχετικές οδηγίες του αντίστοιχου ασφαλιστικού φορέα ...
 
(και τώρα ομολογείστε ... άλλα περιμένατε, με βάση τον τίτλο, να διαβάσετε ε;)

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Είναι θεοί οι άνθρωποι.

Πάνω-κάτω την ιστορία με την εταιρία επίπλων που εβαπτίσθη υπουργός στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της εξεταστικής επιτροπής για τη Ζήμενς, την έχουμε ακούσει όλοι.
Η δικαιολογία ήταν ότι κάποια μεταφράστρια του ΥΠΕΞ δεν κατάλαβε καλά.
Ωραία, αυτή δεν κατάλαβε καλά. Οι άλλοι δεν το έψαξαν καν; Έτσι πήραν μια μετάφραση και το εμφάνισαν ως τεκμήριο;

Όπως έχετε καταλάβει οι πολιτικοί αυτοί, με την συγκεκριμένη δεινότητα πολιτικών πράξεων είναι που όχι μόνο έχουν κληθεί να "ρίξουν άπλετο φως" στις υποθέσεις σκανδάλων, αλλά και να βγάλουν τη χώρα από την κρίση που αυτοί έφεραν.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά προσωπικά νοιώθω πολύ ήρεμος...