Σελίδες

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος #2

Κάτσε γιατί τα είπε ο άλλος σοβαρά και εγώ τα πολύ σοβαρά δεν τα μπορώ.
Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω μια κειμενάρα για τον εν λόγω εθνοσωτήρα αλλά φοβόμην ότι δε θα χώραγε πουθενά.
Η πληθωρική του προσωπικότ-τα(όπως θα λεγε και ο Τάπερμαν) με την τάση του να τα λέει τσεκουράτα, όπως ο Ξενίδης στον Αντωνάκη, είναι που τον έχουν κάνει δημοφιλή σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
Βασικά έχει δημιουργήσει ένα "άξεστο" προφίλ (πρέπει να προσέχουμε και τι λέμε, γιατί με αυτούς δεν παίζεις, σε χώνουν μέσα για ψύλλου πήδημα, ενώ αυτοί έχουν τρελλό ακαταλόγιστο) το οποίο είναι μεν "επικοινωνιακό", αν είσαι ο τύπος του βαρύμαγκα-παιδιού της πιάτσας-παλιού νταλικέρη/λαχαναγορίτη/αγροτοσυνδικαλιστή του 1983, αλλά από την άλλη .. από την άλλη βράστα. Από την άλλη κωλοτούμπες όπου μας συμφέρει (Ποιος θυμάται το "Άμα βγει ο ΓΑΠ πρόεδρας, εγώ την κάνω;) και παλλικαρισμοί όπου μας παίρνει, μετά κυβίσθησης αργότερα αν ζορίσουν τα πράγματα φυσικά..

Και ήρθαν τελευταία επικές δηλώσεις.. Αυτή με το "τα φάγαμε" έκανε πάταγο. Αυτή όμως με το "με χαιρετάει ο έμπορος ναρκωτικών έξω από το γραφείο και με λέει "αφεντικό" , ποιος την πήρε χαμπάρι";

(Πηγή : Έθνος , μέσω των "Αδιάβροχων" )


Δε γνωρίζω το αν είναι αλήθεια αυτή η ατάκα, ίσως να είναι μια από τις πολλές πολλές μπαρούφες που γράφονται ενίοτε στις εφημερίδες.
ΕΣΤΩ ότι είναι αλήθεια...
Ο αντιπρόεδρας τση κυβέρνησης χαριεντίζεται με έναν έμπορο ναρκωτικώνε κάθε πρωί και δεν τρέχει μία. Και μετά θα έρθει να βγάλει καμιά ομιλία στην περιφέρειά του για τη μάστιγα;;;
Ή θα έρθει και θα πει, "είχαμε λεφτά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά μαζί τα φάγαμε";

Κύριε αντιπρόεδρε, δεν αντιλέγω ότι μαζί τα φάγατε, εσείς και όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν εσάς σε αυτό το φαύλο κύκλο που δημιουργήσατε. Διορισμένοι αργόμισθοι, συνδικαλάρες πάσης φύσεως, "επιχειρηματίες", επιχειρηματίες, μπουζουξίδικα, ένα κάρο κόσμος. Περνάγανε τα πελατάκια από τα γραφεία σας και πουλάγανε το ψηφαλάκι μια χαρά και σεις το αγοράζατε αδρά. Και δεν τα κάνατε αυτά μόνο οι μεγάλοι, τα κάνουν και οι "μικροί".
Παρένθεση τώρα, για να δεις τι γίνεται. Παράδειγμα που συνέβη σε πολύ έμπιστο πρόσωπο -του οποίου η αξιοπιστία είναι αδιαμφισβήτητη σε τέτοια θέματα- : Κατεβαίνει πρώτη φορά με υποψηφιότητα για δημοτικό συμβούλιο, στις προηγούμενες εκλογές. Ακούει ότι "κοίτα να δεις, σε αναγνωρίζει ένα χ ποσοστό της πόλης, πρέπει να σε γνωρίσουν και άλλοι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι "γνωριμίες" πόρτα πόρτα, ο γνωστός στο γνωστό και τέτοια. Να μιλάς με τους συμπολίτες σου, να τους πεις 5 πράγματα, να ενδιαφερθούν για σένα κυρίως και όχι για την "παράταξη"; Ωραία; ωραία μέχρι εδώ -μια χαρά η θεωρία. Πάει σε μια επίσκεψη που λέτε αυτό το πρόσωπο, στο σπίτι μιας οικογένειας να μιλήσουυυυν, στα πλαίσια ενός τραπεζώματος, κάπως έτσι. Φεύγοντας λοιπόν, σκάει την αττάκα η οικοδέσποινα :
"Ε το βιογραφικό του παιδιού δε θα το πάρεις;"
"Το ποιο;" (άμα είσαι πρωτάρης, γαμώ την αθωότητα)
"Το βιογραφικό"
"Τι να το κάνω;"
"Ε πως θα του βρεις δουλειά στο δήμο;"
"Ε χμ... είπα εγώ κάτι τέτοιο;"
"Α δεν ξέρω, η Χ που ήρθε χτες, το πήρε και υποσχέθηκε ότι θα του βρει κάτι"

Κλείνει παρένθεση. Αυτά γίνονται σε μικρομεσαίο δήμο.
Φαντάσου αντιστοιχία τώρα σε επίπεδο αντιπρόεδρα, που "τα τρώει μαζί με τον κόσμο" εδώ και 30 χρόνια.
Υπάρχει όμως μια διαφορά, σημαντικότατη και η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια, αδερφέ :
Στο φάγωμα υπάρχει ιεραρχία..
Δεν έφαγες ΕΣΥ τα ίδια με το Μητσάρα που διόρισες κλητήρα στο υπουργείο το 1986. Έτσι;
Γιατί αν δούμε το Πόθεν Έσχες του Μητσάρα και δούμε και του φίλου σου του Μπένι, θα δούμε ότι ο Μπένι έχει 2.7 μύρια στην άκρη και ο Μητσάρας 3 ξυλόπροκες. Άντε να χει κανα αυθαίρετο.
ΦΥΣΙΚΑ και έχει και ο Μητσάρας και ο κάθε Μητσάρας μερίδιο της ευθύνης για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν πα να έκλεψε 1 ευρώ, έκλεψε.
Αλλά αντιπρόεδρε, φαντάζομαι στο νομικό μας σύστημα, διαφορετικά αντιμετωπίζεται αυτός που έριξε ένα καντήλι στον απέναντι και διαφορετικά αυτός που έκανε 17 φόνους..
Και στο κάτω κάτω, αφού ομολόγησες ότι 30 χρόνια -τουλάχιστον ΕΣΥ- είσαι μέρος μιας ομάδας που κλέβει το δημόσιο,
ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Bέβαια είδαμε και τον άλλο που είπε "Α, καλέ 200 χιλιάρικα στο λογαριασμό μου. Αχ καλέ δεν ξέρω ποιος τα έβαλε αλλά καλά μου έκατσε θα σπουδάσω το παιδί, θα κάνω και 5 μερεμετάκια στην δεξαμενή κολύμβησης και θα μείνει και κάτι". Ούτε καν αυτός που ομολόγησε μέχρι και το ποσό δεν τιμωρήθηκε. Και μου λες εμένα μετά για καθάρσεις, δικαιοσύνες και τα λοιπά.
Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι όλοι είστε κλέφτες, γιατί δεν είστε όλοι κλέφτες. Και δεν είστε και εξίσου κλέφτες, όσοι είστε. Αλλά και να ήσασταν όλοι κλέφτες, ποιος θα σας τιμωρήσει; Λέτε μεταξύ σας περιπαιχτικά ότι δε μπορείτε να βγείτε στους δρόμοι γιατί σας βρίζουν αλλά μια χαρά κυκλοφορείτε και μασαμπουκώνετε γουρνοπούλες. Πλάκα μας κάνετε, στα μούτρα μας. Το λέτε στο στυλάκι "πω ρι μιλίκι, θα μας πάρουν με τις πέτρες. Χιχιχιχιχιιχ...χαχαχχαχαχ". Και μόλις πάει να κουνηθεί κάποιος και να σας μπουζουριάσει μιλάτε για επιθέσεις στη Δημοκρατία. Άκου φιλάρα, η Δημοκρατία δεν είναι ΕΣΥ. Και αν εσύ τη βιάζεις και την ξεκωλιάζεις, δεν επιτίθεμαι στη Δημοκρατία όταν απαιτώ να σας δημεύσουν τις τεράστιες περιουσίες που φάγατε από τη μεταπολίτευση και μετά. Την προστατεύω τη ρημάδα. Από σένα. Και τους φίλους σου.

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Και φυσικά

μην ξεχάσουμε να ρίξουμε μια ματιά και στα πόθεν χέσες των πολιτικοί (επίσης κι εδώ) Όχι για άλλον λόγο αλλά για να δούμε την κακοζωία και την κακοπέραση.

Αχ, η καρδιά μου με πιάνει από την στεναχώρια.

Ένα σύντομο απάνθισμα-ανθολόγιο για να σας ανεβάσουμε την πίεση:
Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): μαζί με σύζυγο 72 ακίνητα (κυρίως από κληρονομιά συζύγου)
Άννα Νταλάρα: 27 ακίνητα με σύζυγο της και (+) 9 είναι στο όνομα της κόρης τους.
Κατέχει 26 στρέμ. γης στις Μηλιές Πηλίου
Ντόρα Μπακογιάννη: 10 ακίνητα (μεταξύ αυτών 2 αγροτεμάχια (75.110 τμ) στη Γαλλία (Savoie))
Νίκος Νικολόπουλος (Ν.Δ.): 50 ακίνητα (διαμερίσματα, οικίες, γραφεία, οικόπεδα και αγροτεμάχια κυρίως στην Πάτρα).
Γιάννης Παπαθανασίου: 17 καταστήματα (κυρίως σε Ερμού), 6 οικίες, 2 γραφεία, 12 αγροτεμάχια (κυρίως σε Κηφισιά).
Αντζελα Γκερέκου: 5 αυτοκίνητα με το σύζυγο της
Π. Δούκας: 6 αυτοκίνητα
Άννα Νταλάρα: ο σύζυγος της αγόρασε αυτοκίνητο 3779 κ.ε. αξίας 99.830 ευρώ

Αυτοί όλοι είναι που διαχειρίζονται τις παραπανήσιες τρύπες στο ζωνάρι μας. Να τους χαιρόμαστε (και κυρίως να τους ξαναψηφίσουμε).
Παρεμπιπτόντως, μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος εχέφρων άνθρωπος που χρειάζονται τα 5-6 αυτοκίνητα;

Συμπέρασμα:
Εξασφάλισε κι εσύ το μέλλον σε κάποιο ΙΕΚ Πολιτικής.
Γϊνε κι εσύ πολιτικός στην Ελλάδα.
Επειδή δεν πρέπει να ανήκεις στην πλέμπα, γίνε πολιτικός.
Πολιτικός, τώρα ξέρεις...
(και δεν πας ποτέ φυλακή)

Αγαπώ Πάγκαλος

Δεν ξέρω αν πήρε το μάτι σας την πιο πρόσφατη (σημερινή) δήλωσή του (στην ερώτηση που πήγαν τα λεφτά): "σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος".

Άρα ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως ομολόγησε ότι τα έφαγαν με μια μερίδα πολιτών, καθόσον (ως γνωστόν) στο δημόσιο δεν μπήκαν όλοι, ποτέ. Άρα καθ'ομολογίαν παραδέχθηκε ότι οι περισσότεροι δεν τα έφαγαν με τους πολιτικούς. Διότι ουσιαστικά είπε πως έκοψαν σύνταξη από κάποιον παπούλη που ποτέ του δεν ήταν στο δημόσιο και που πλήρωνε κανονικά τις (από το κράτος καθοριζόμενες) εισφορές του, προκειμένου να πληρώσει τον κηφήνα που ήθελε να διορίσει. Τον οποίον ήθελε να διορίσει χρησιμοποιώντας δωροδοκία (εξαγορά) προκειμένου να εξασφαλίσει από μία έως τρεις-τέσσερεις ψήφους. Άρα ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ομολόγησε ότι το πολιτικό μας σύστημα υπήρξε ενσυνείδητα σάπιο, βρώμικο και αντιδημοκρατικό. Επίσης ομολόγησε ότι τις πολιτικές εξαγοράς και δωροδοκίας καλούνται να τις πληρώσουν όλοι (πλην των πολιτικών φυσικά). Και φυσικά ρητώς επιβεβαίωσε ότι οι πολιτικοί διασπάθησαν δημόσιο χρήμα.

Βέβαια, ξέχασε να μας απαντήσει αυτό που ούτως ή άλλως γνωρίζουμε, γιατί να πληρώσω δηλαδή εγώ τα δικά τους ρουσφέτια, τις δικές τους μακρυχεριές...

Να διερωτηθώ μεγαλοφώνως αν θα παρέμβει εισαγγελέας για την εν λόγω περίπτωση, ή θα θεωρηθώ γραφικός;

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κουίζ για δυνατούς λύτες...

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μάθετε πόκερ. Που θα απευθυνθείτε; Σε κάποιο σχετικό σάιτ ίσως; Σε κάποιο καζίνο; Σε κάποιον γκουρού; Και αν κάνετε κάτι τέτοιο, πως θα είστε σίγουροι ότι δεν θα σας την φέρει, ότι θα σας μάθει στα σίγουρα όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε;

Μην σπάτε το κεφάλι σας άδικα.
Εάν θέλετε να μάθετε σωστό πόκερ αρκεί να διαβάσετε λεπτομερώς το ΦΕΚ 1404Β/6-9-2010. Εκεί θα τα μάθετε όλα.


Επίσης, επειδή η ελληνική γλώσσα είναι ζάπλουτη και ας υποθέσουμε ότι θέλετε να μάθετε τι σημαίνει η έκφραση "θώπευσε το κωλαράκι", που θα απευθυνθείτε σε μια τέτοια περίπτωση;
Μα φυσικά στο ΦΕΚ 584Γ/7-7-2010.


Αν μη τι άλλο στο ελληνικό Κοινοβούλιο ασχολούνται με σοβαρά θέματα...

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Γειά σου ρε Αντώναρε..

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Θέμα: Μεταφορά βουλευτού κ. Avτώναρoυ με πλοία της εταιρείας μας.

Ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάστηκε στις 18 Ιουλίου 2010 στο πλοίο ΒLUΕ STAR 2 της εταιρείας μας, με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί της Κω στο νησί της Πάτμου. Κατά την επιβίβαση και σύμφωνα με τον νόμο, του ζητήθηκε από τον αρχιλογιστή του πλοίου το εισιτήριό του, όπως συμβαίνει με κάθε άλλον επιβάτη. Ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Παρά την επισήμανση από τον κ. αρχιλογιστή ότι ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση απαιτείται για τη νόμιμη επιβίβασή του εισιτήριο έστω μηδενικό, ο κ. Αντώναρος τον ευχαρίστησε και εισήλθε του πλοίου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο 250 επιβάτες, το πλήρωμα προτίμησε να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον καταπέλτη του πλοίου και να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια από τη συμπεριφορά του εν λόγω βουλευτή οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι και κανονικά έφεραν τα εισιτήριά τους και τηρούσαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά την είσοδό του στο πλοίο, εκδόθηκε εισιτήριο στον κ. Αντώναρο -με το φθηνότερο ναύλο, αξίας 15.50 ευρώ - προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία και επέδειξε στο σημείο αυτό τη βουλευτική του ταυτότητα.

Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

1. Παρακαλούμε για την αποζημίωση της εταιρείας μας από τη Βουλή για το ταξίδι του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τα συνημμένα παραστατικά.

2. Παρακαλούμε όπως εκδώσετε οδηγία προς τους βουλευτές όταν επιθυμούν να κάνουν χρήση της ελεύθερης κυκλοφορίας με πλοία ακτοπλοϊας που τους έχετε παράσχει, να φροντίζουν εγκαίρως για την έκδοση εισιτηρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σας επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η επιβίβαση στο πλοίο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

3. Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποζημίωσή μας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς και όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, διαδικασία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδίδονται τα εισιτήρια από μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να καταβληθεί το αντίτιμο. Έως ότου μας γνωστοποιηθεί και συμφωνηθεί η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι όσον αφορά στην εταιρεία μας θα πρέπει να εκδίδουν κανονικά εισιτήριο ολόκληρου ναύλου.

4. Τέλος, παρακαλούμε όπως προβείτε σε συστάσεις προς τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι όλοι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια και να αξιώνουν διαφορετική μεταχείριση από τον απλό πολίτη, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές, που δεν τιμούν κανέναν και επιτείνουν το κλίμα δυσαρέσκειας που υφίσταται σήμερα.

Με τιμή
Attica Group
Πέτρος Μ. Βέττας
Διευθύνων Σύμβουλος»

χωρίς σχόλια.. μόνο το link

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ηρέμησα...

Το εννοώ.
Βγήκε ο Παπακωνσταντίνου και δήλωσε ότι η ανάπτυξη θα ξεκινήσει και πάλι...
Φυσικά ξέχασε να μας πει το πότε. Μετά από 3 χρόνια; Μετά από 15; Από 28; Διότι ότι θα ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη είναι κάτι που έχω πει μέχρι κι εγώ (μήπως, ρε, να αυτοπροταθώ για υπουργός οικονομικών;). Τέλος πάντων όμως, μην γινόμαστε κακεντρεχείς με τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες, ακόμη κι αν δεν ζούμε μέχρι τότε για να τις προλάβουμε...
Η ουσία είναι ότι αφού το είπε ο Παπακωνσταντίνου, έτσι θα γίνει.
Διότι ξέρουμε όλοι πως όταν λέει κάτι ο Παπακωνσταντίνου, γίνεται (το μόνο που μένει είναι να το πει κι ο Πεταλωτής, αυτό θα είναι το οριστικόν του πράγματος).

Είναι όπως τα μέτρα που δεν θα ελάμβανε τον Σεπτέμβρη, ως μας είχε διαβεβαιώσει ρητώς προ μηνών, αν και οι κακές γλώσσες λένε ότι αυτό που πήγε να κάνει με τα προϊόντα χαμηλού ΦΠΑ ή με την εξομοίωση (προς τα πάνω φυσικά) της τιμής πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης δεν ήταν μέτρα αλλά παρασκευή πρωϊνού καφέ.

Επίσης να υπενθυμίσω ότι ακόμη πιο παλιά είχε πει στην Εκπομπή Φάκελοι ότι αν χρειαστεί να πάρει κι άλλα μέτρα αυτό θα σημαίνει ότι είναι άχρηστος και ότι θα παραιτηθεί, οπότε ας αναμένουμε την παραίτηση βόμβα από στιγμή σε στιγμή...
Εκτός φυσικά κι αν η περαιτέρω επιβάρυνση της μικρομεσαίας ελληνικής τσέπης δεν αποτελεί "νέα μέτρα" (ξαναλέω) αλλά κάτι άλλο (ίσως πασόκ και δέος). Διότι κατά τα λοιπά, ακόμη διερωτάται τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε... (ναι, οι φήμες ότι του έφταιξαν τα κανάλια που τρομοκρατούν τον κόσμο και όχι τα μέτρα που ο ίδιος έχει φορέσει στον κώλο του κόσμου, δυστυχώς δεν είναι φήμες: ειπώθηκε και αυτό).