Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γίνε και εσύ σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων... Μπορείς!

Την περασμένη εβδομάδα, κυκλοφόρησε, αρχικά με τη μορφή πληροφορίας και εν συνεχεία με τη μορφή δημοσιευμάτων (δείτε εδώ και εδώ), η είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών σύνηψε ετήσια σύμβαση με την παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία συμβούλων CC&C Advisors LTD, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών (συμβουλών, προφανώς) για τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις, έναντι το πενιχρού ποσού των 50.000 ευρώ.

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η εν λόγω εταιρεία (αγγλική) συνεστήθη μόλις στις 14.12.2010!!!  Και έχει κεφάλαιο - το ιλλιγιώδες ποσό - της ΜΙΑΣ λίρας Αγγλίας (όχι χρυσής, χάρτινης).  Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ, ήτοι στον επίσημο ιστοτόπο της εποπτικής αρχής εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα επιβλητικά γραφεία της εταιρείας, μπορείτε να τα δείτε εδώ
Και εδώ (δεν) θα βρείτε τον αριθμό τηλεφώνου της εταιρείας.

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η εν λόγω εταιρεία είναι μονοπρόσωπη, δηλαδή έχει μόνο έναν εταίρο. Και το όνομα αυτού Christopher Joachim Uregian [Η πληροφορία αυτή αλιεύτηκε από τα σχόλια στο δημοσίευμα του Capital, όπου ένας σχολιαστής πλήρωσε με πιστωτική κάρτα αμοιβή 2 λιρών και έλαβε περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω εταιρία από την επίσημη αρχή που εποπτεύει τις εταιρείες. Επίσης από την ίδια πηγή μάθαμε ότι ο κύριος Uregian είναι βρετανός υπήκοος, αλλά διαθέτει μια διεύθυνση στις ΗΠΑ και μια στην Ελλάδα, στην Κηφισιά.
Δείγματα της δουλειάς αυτού του κυρίου μπορείτε να βρείτε εδώ (και μια που θα είστε εκεί δείτε τι δηλώνει ότι επαγγέλλεται ο εν λόγω κύριος).

Το πιο ωραίο όμως δεν είναι αυτό. 

Η παροχή τέτοιου είδος υπηρεσιών, στο Ηνωμένο Βασίλειο ελέγχεται και επιτρέπεται μόνον κατόπιν αδείας της αρμόδιας αρχής, δηλαδή της Financial Services Authority (προφανώς εκεί δεν είναι και πολύ απελευθερωμένοι...). Αν ψάξετε την online βάση δεδομένων της αρχής, δεν θα βρείτε την εν λόγω εταιρεία.

Και το κερασάκι στην κορυφή : Στον ιστοτόπο Διαύγεια (ξέρετε, εκεί που αναρτώνται τα πάντα για να μπορεί να ενημερώνεται και να ελέγχει τη διοίκηση ο πολίτης) αναρτήθηκε (εδώ) η διυπουργική απόφαση που ενέκρινε την κατάρτιση της συμβάσεως, αλλά η σύμβαση καθ' εαυτή is nowhere to be found, παρότι στην εγκριτική απόφαση αναφέρεται ότι επισυνάπτεται.

Και μετά από όλα αυτά, ο Υπουργός Οικονομικών έδωσε διευκρινίσεις (εδώ, εδώ και εδώ)

Με τις υγείες μας...

2 σχόλια:

ephee είπε...

Και του χρόνου μη σου πω..

Hades είπε...

Απορώ με την έκπληξή σου. Ο άχρηστος αχρήστους δεν θα πάρει για συνεργάτες, μόνο και μόνο για να μην νοιώθει μειωνεκτικά; Άσε που όταν πλέον θα παρέλθει το χρονικό διάστημα παραγραφής ενδεχομένως κάποιο ανεξέρτητο μέσο μαζικής εξημέρωσης να αποκαλύψει ότι επρόκειτο για πρωτοξάδελφο.
Πέραν τούτου όμως έχω την αίσθηση ότι σου έχει διαφύγει αυτή εδώ η αποκάλυψη: http://the300useless.blogspot.com/2011/01/blog-post_25.html