Σελίδες

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Διπλό χτύπημα...

(τι διπλό δηλαδή... αν τα έβαζα όλα, δεκαπλό θα έβγαινε)
Απλά δώστε λίγη βάση για περίπτωση που ήδη δεν έχουν πέσει στην αντίληψή σας...

Πρώτον (και λάιτ): άραγε, με τι ασχολείται ένας βουλευτής από αυτούς που εναγωνίως επιθυμούν να κυβερνήσουν αύριο τη χώρα;
Απάντηση: Μα φυσικά, βλέπει Ράδιο Αρβύλα. Λογικόν! Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ένας Έλλην βουλευτής άλλωστε;



Και το ωραίο είναι ποιο! Δεν τον πείραξε ότι τόσους μήνες μετά τίποτε δεν έχει... λάμψει, ως είχε υποσχεθεί, όχι μόνο δεν έχει βγει με στοιχεία έστω και ένα όνομα, όχι μόνο δεν τον πειράζει που οι 300 έχουν διαλύσει τη χώρα ή που μας έχουν φλομώσει στο ψέμα (hint: αυτό συνδέστε το με το αμέσως επόμενο), αλλά τον πείραξε ο χαρακτηρισμός του παρουσιαστή τον οποίον βρήκε προφανώς υποτιμητικό! Ουδέν σχόλιον!

Και πάμε τώρα στο δεύτερο, το πολύ βαρύ...




Επαγγελματίες ψεύτες, πλέον και με τη βούλα, όχι απλά ως υποψία. Η εισβολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν προσχεδιασμένη από πολύ καιρό πριν. Φυσικά, όλοι μας θυμόμαστε τον κύριο Πεταλωτή να λέει την πρώτη φορά (μιας και είχε ξαναδιαρρεύσει η είδηση) ότι η κυβέρνηση είχε απλώς ενδιαφερθεί για την τεχνογνωσία του ΔΝΤ. Πλέον ο κύριος Πεταλωτής μας προέκυψε μεταφραστής (εκτός από γλωσσολόγος). Και όχι μόνο αυτό αλλά κατά πως φαίνεται η σοσιαλιστική ερμηνεία της λέξης "τεχνογνωσία" είναι η "υποθήκευση της χώρας μετά βιασμού των κατοίκων της προς πρόσκαιρη εξεύρεση δανεικών". Και όλα αυτά από τι; Μα από τα λόγια του καθ'ύλην αρμοδίου, του επίσημου Νταβά μας, του Στρος Καν, ο οποίος σε κομμένο απόσπασμά του είχε αποκαλύψει ότι ο Ζορζ pasok, ο θρυλικός πρόεδρος της σοσιαληστρικής διεθνούς, ο άρτι βραβευθείς για τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν τηρείται (βραβεία όμως που χρειάζονται για την -κάποιαν- διεθνή θέση που προφανώς του ετοιμάζουν, διότι άλλη εξήγηση δεν δύναμαι να δώσω) ήταν αυτός που είχε ζητήσει την συνδρομή του ΔΝΤ, των νταβατζήδων, ενόσω την ίδια στιγμή απλόχερα μοίραζε επίδομα αλληλεγγύης βασισμένος στο "λεφτά υπάρχουν", διαβεβαιώνοντας πόσο κακό είναι το ΔΝΤ που δεν πρέπει να πατήσει ποτέ στην χώρα μας...

Όσοι τους ψηφίζουν, ας τους χαίρονται.
Δεν λέω να τους φάνε στη μάπα, διότι δυστυχώς τους τρώμε και όλοι οι υπόλοιποι.
Καληνύχτα μας.

ΥΓ. Και εννοείται ότι πλέον δεν το συζητάμε καν (αν και δε νομίζω να υπήρχε κάποια αμφιβολία) για το πόσο επιτυχημένος είναι ο κατά τα λοιπά χιουμοριστικός τίτλος ετούτου εδώ του βλογιού... Κουτούκι των Αχρήστων... μιλάμε ότι το λες και γεμίζει το στόμα σου...

UPDATE: Επειδή οφείλουμε να μην αφήνουμε ανακρίβειες (αν και αυτές κρίνονται από τον καθένα), να αναφέρω ότι ο βουλευτής Τζαβάρας διέψευσε ότι είχε κάνει καταγγελία για τους Ράδιο Αρβύλα. Εν ολίγοις, ότι δηλαδή το θέμα δεν υφίσταται. Τέλος πάντων, ας τον πιστέψουμε. Το πρόβλημα είναι ότι αν τον πιστέψουμε το θέμα περιπλέκεται πολύ, αφού προκύπτει ότι κάποιος (προφανώς από το ΕΣΡ) με πρόσχημα τον εν λόγω βουλευτή τιμώρησε μια εκπομπή. Μήπως λοιπόν ο κύριος Τζαβάρας αντί να αρκείται σε απλές διαψεύσεις, να διερευνήσει λίγο παραπάνω τι έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση; Διότι, δεδομένου ότι είναι που'ναι όλοι τους ανίκανοι να μας πληροφορήσουν ποιος τα πήρε, ε, τουλάχιστον ας μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από το πρόστιμο στους Αρβύλες βρε αδελφέ...

10 σχόλια:

Conko είπε...

Μάϊστα, μονσινιέρ Ντομινίκ, μάϊστα... τον έδωσες ωμά και στην ψύχρα τον GΑΠάκο... τι σε νοιάζει άλλωστε; Εσυ καταχωρήθηκες στην Ιστορία ως ο Ήρως των Αγορών αφού έμπασες το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη και δημιούργησες το τρομακτικό δεδικασμένο με τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο της Ελλάδας και δε πά να κουρεύεται ο άλλος, ο φιλαράκος σου ο GAΠ ντέ! Δήλωσες κι όλας ότι "εμείς δεν κάμαμεν εισβολή στο Ελλαντά, αυτοί μας ζητήξανε να τους μπούμε" και βγήκες λάδι κι όλα καλά κι όλα ωραία...
Η πλάκα ποια είναι; Ότι ο GAΠάκος πήγαινε κι αυτός για Ήρως των Αγορών αλλά απ' ότι φαίνεται, καραγκιοζάκος τους θα μείνει...

ellinaki είπε...

Δεν είναι υγιές να υποπέφτουμε τόσο εύκολα στη Λαζοπουλιάδα για τον ίδιο λόγο που δεν πρέπει να υποπέφτουμε εύκολα στην Λιακοπουλιάδα ή την Καρατσαφεριάδα, κι ας παρουσιάζουν "στοιχεία" που πολλές φορές μας ιντριγκάρουν.

Δείτε και εδώ.

Μπορώ να αναγνωρίσω την ανικανότητα του ΓΑΠ σε πολλά ζητήματα και μάλιστα σημαντικά. Αλλά με λαϊκισμούς που σερβίρονται επικαλύπτοντας την αλήθεια, δεν μπορώ να συνταχθώ.

Hades είπε...

Ελληνάκιε, μισό λεπτό. Κατ' αρχήν για να έχει από το πρωί πλήρη ρεπορτάζ ο ΣΚΑΪ και στην ιστοσελίδα και στο ραδιόφωνο, μόνο περί φόλας δεν πρόκειται.
Δεύτερον, το θέμα δεν είναι το αν μίλησε με το ΔΝΤ αλλά ο λόγος για τον οποίον μίλησε. Σύμφωνα με τον μεταφραστή Πεταλωτή λοιπόν η ασάφεια εμπεριέχεται στην λέξη υπογείως. Εγώ να σου πω ότι δεν είναι υπογείως αλλά κάτι άλλο (προφανώς παρεμφερές βέβαια, που το ξεχνάμε). Το άλλο με τις 15 μέρες όμως; Και αυτό ατυχής μετάφραση είναι; Εδώ βγαίνει ο άλλος και λέει ότι συζήταγαν για μήνες. Ωραία λοιπόν, ας το δεχθώ χάριν του διαλόγου. Που καταλήγουμε συνεπώς; Στις τεχνικές λεπτομέρειες (για δεύτερη φορά).
http://www.skai.gr/news/politics/article/168579/dd-gia-tehnika-zitimata-oi-sunomilies-stros-kan-papandreou-/

Άρα τι συμπεραίνουμε; Ότι επί μήνες ολόκληρους συζήταγαν για θέματα προφανώς άσχετα, πχ την συλλογή από πεταλούδες τρου Στρος Καν, το που θα ήθελε να τοποθετηθεί μετά ο Ζορζ, τον καιρό στην Καραϊβική και ό,τι άλλο θες. Όλως τυχαίως όμως, όλες αυτές οι άσχετες συζητήσεις δημιούργησαν ένα πρόσφορο έδαφος που (για να περάσουμε και στο χειροπιαστό) οδήγησε στην απόφαση ενός μνημονίου μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, για το οποίο (άλλη ατυχής μετάφραση) όλα είχαν ρυθμιστεί από πριν. Ε, να σου πω κάτι; Προτιμώ για πρώτη φορά στην ζωή μου να πιστέψω τον Λαζόπουλο (που εν προκειμένω δεν μίλησε και καθόλου ο Λαζόπουλος) παρά να πιστέψω τον κυβερνητικό μεταφραστή κατά τον οποίον ολόκληρη η μετάφραση είναι διαστρεβλωτική. Και αφού έτσι είναι, γιατί δεν μας βγάζει την κυβερνητική μετάφραση; ¨Ετσι για να έχουμε και τον χειροπιαστό αντίλογο.

Και να σου πω και ένα τελευταίο; Όταν είχε πρωτοσκάσει το ίδιο ακριβώς θέμα πριν από κάτι μήνες (χωρίς να είναι γνωστός κάποιος διάλογος) είχαν πει και τότε ότι μίλαγαν περί τεχνικών ζητημάτων (ας το δεχθούμε). Τώρα που έσκασε και ο διάλογος, πάλι επί τεχνικών ζητημάτων συζητούσαν; Και αφού ήταν τόσο τεχνικά που δεν επηρέαζαν κανέναν, τότε γιατί το εν λόγω κομμάτι δεν συμπεριελήφθη στην αρχική δήλωση του Στρος Καν; Όπου παρεμπιπτόντως -και δεν ξέρω αν το άκουσες- το εν λόγω απόσπασμα δεν μεταδόθηκε στην Ελλάδα πρώτα, αλλά από το ίδιο γαλλικό κανάλι που είχε μεταδώσει και την τότε δήλωση. Από εκεί αλιεύθηκε και από τον Λαζόπουλο.

Κατά τα λοιπά, ας με διαψεύσουν τα γεγονότα (κι ουχί ο Πεταλωτής βεβαίως, βεβαίως) και θα ανακαλέσω.

ellinaki είπε...

Μα μόλις σου παρέθεσα έναν σύνδεσμο που δείχνει ότι οι επαφές ΓΑΠ - Στρος Καν επιβεβαιώνονται συνεχώς από τον πρώτο από τον Φεβρουάριο του 2009!

Το πρόβλημα δεν είναι στο περιεχόμενο των συζητήσεων ή το ενδεχόμενο να είχε προαποφασιστεί η προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης, αλλά ότι ο Λαζόπουλος ψεύδεται όταν λέει πως οι επαφές ήταν μυστικές. Και μάλιστα όχι μόνον ψεύδεται, αλλά το κάνει με τον γνωστό λαϊκίστικο συνομωτικό του τρόπο.

ESKARINA είπε...

Ελληνάκι, όλες οι δηλώσεις στις οποίες παραπέμπεις αναφέρουν ότι οι επαφές αφορούν την παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικής βοήθειας, συζήτηση της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, αξιοποίηση γνώσεων, αρωγή σε τεχνικά θέματα, και όχι δανεισμό. Ιδιαίτερα, στη δήλωση 11.02.2010 αναφέρεται "Πρώτα απ’ όλα, όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια. Άρα, λοιπόν, είναι η Ελλάδα η οποία έχει ζητήσει αυτή την τεχνική υποστήριξη. Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ". Ο Στρος-Καν, είπε όμως ξεκάθαρα "κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, διότι δουλέψαμε υπόγεια επί μήνες με την ελληνική κυβέρνηση". Nouw avons travaille λέει όχι discute ή aide, όπως λένε οι δηλώσεις περί επαφών.

Συνεπώς οι επαφές μπορεί να γνωστοποιούνταν, αλλά η κυβέρνηση απέκρυπτε επιμελώς (για την ακρίβεια ψεύδονταν ως προς) το περιεχόμενο τους.

Το γεγονός ότι το βίντεο προβλήθηκε στην εκπομπή του Λαζόπουλος, ουδόλως μπορεί να το καταστήσει αναξιόπιστο (όπως ποροφανώς υπονοείς χρησιμοποιώντας τη λέξη Λαζοπουλιάδα). Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Επίσης, το να συγκρίνεις την προβολή του βίντεο στην εκπομπή του Λαζόπουλου με τις Λιακοπουλιάδες (όπου χρησιμοποιούνται χαλκευμένα στοιχεία, ψεύδη και φαντασιώσεις) μπορεί να χαρακτηριστεί από ατυχές έως υποβολιμιαίο. Εκτός κι αν θεωρείς ότι το βίντεο δεν είναι γνήσιο ή είναι προϊόν μοντάζ.

Hades είπε...

Ελληνάκιε, δεδομένου ότι η Eskarina με κάλυψε πλήρως, θα προσθέσω το εξής: το ότι σιχαίνομαι για χίλιους δυο λόγους τον Λαζόπουλο δεν σημαίνει ότι θα θάψω το συγκεκριμένο βίντεο, στο οποίο στο κάτω-κάτω της γραφής ο Λαζόπουλος ουδεμία ανάμειξη έχει. Θα επαναλάβω ότι το βίντεο πρώτα προβλήθηκε στο γαλλικό κανάλι (άγνωστο φυσικά με τίνος δάκτυλο, μιας και ήταν το ίδιο κανάλι που αρχικώς το έκοψε αυτό το απόσπασμα). Ο Λαζόπουλος με κάποιον τρόπο το ανακάλυψε και το αναμετέδωσε.
Πέραν τούτου όμως, κι εγώ έγραψα ότι το θέμα είχε ανακύψει προ μηνών και είχε επιβεβαιωθεί, όχι όμως ως προς την πραγματική του ουσία. Και εδώ ακριβώς είναι όλα τα λεφτά.
Προσωπικά πιστεύω ότι το κατά πόσον το περιεχόμενο του κομμένου αποσπάσματος είναι αληθινό ή όχι φαίνεται και από την εξέλιξη των γεγονότων.

ellinaki είπε...

Και από πού προκύπτει ωρε παληκάρια και παληκαρούδες ότι η στενή συνεργασία, η παροχή τεχνογνωσίας και η γενικότερη τεχνική υποστήριξη μεταφράζεται αυτόματα σε προσχεδιασμένη προσφυγή στο ΔΝΤ; Πόσο μάλλον όταν η χώρα τελικά δεν προσέφυγε στο ΔΝΤ αλλά σε έναν ευρύτερο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης στον οποίον το ΔΝΤ συμμετέχει μειοψηφικά!

Δεν αμφισβήτησα πουθενά τη γνησιότητα του βίντεο. Και ο λόγος που κράζω τον Λαζόπουλο για 624926398742η φορά είναι γιατί παρουσιάζει κάτι λες και έχει βρει το σούπερ λαυράκι και τελικά έχει μία παπαριά και μισή. Απλά θέλει να κάνει την κλασσική λαϊκίστικη ρητορία του και φτιάχνει ότι ιστορία γουστάρει. Γι' αυτό και κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με τον Λιακόπουλο. Βρίσκει ένα γεγονός και το χαλκεύει με τόση παπαρολογία που στο τέλος περνάει το μήνυμα που θέλει αυτός.

Hades είπε...

Μα τι που προκύπτει ρε'σύ; Πλάκα μου κάνεις; Ο ίδιος ο Στρος Καν το λέει: Ότι έκλεισαν το θέμα σε 15 μέρες διότι δούλευαν πιο πριν υπόγεια επί μήνες. Ότι οι ελληνική κυβέρνηση επιθυμούσε να μπούμε στο ΔΝΤ πολύ πριν ανακοινωθεί και ότι τον είχε πάρει ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλέφωνο ήδη από τον Νοέμβριο του 09...
Ποια είναι η μυθοπλασία; Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ο Παπανδρέου μοίραζε επίδομα αλληλεγγύης κατά το λεφτά υπάρχουν, όταν ο ίδιος σχεδόν 2 μήνες πριν είχε ζητήσει ανεπισήμως να μπουκάρει το ΔΝΤ. Και αν αυτά που λέει ο Στρος Καν είναι ανούσια, τότε γιατί τον έχουμε σταυρώσει τον Γιωργάκη για το λεφτά υπάρχουν; Εξίσου ανούσιο δεν είναι κι αυτό με την ίδιαν λογική;

Το μόνο που δεν προκύπτει από πουθενά είναι ο ισχυρισμός Πεταλωτή, ότι ντε και καλά ήταν για άλλους λόγους.

Κι επί τη ευκαιρία μιας και το έθιξες, ο επικεφαλής της οικονομικής στήριξης είναι το ΔΝΤ και όχι η ΕΚΤ.

ellinaki είπε...

Η μυθοπλασία έγκειται στο γεγονός ότι ο ΓΑΠ ουδέποτε απέκρυψε τις συναντήσεις του με τον Στρος Καν, ενώ ο Λαζό λέει το αντίθετο. Τόσο απλά.

Μάλλον για να είμαι και δίκαιος, ο Λαζό βασίζεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ζήτησε να κοπεί το κομμάτι της συνέντευξης που τελικά μετέδωσε ο ίδιος, το οποίο θεώρησε ως δείγμα ψεύδους.

Hades είπε...

Μα αν δεις τα γεγονότα θα διαπιστώσεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει. Το εν λόγω θέμα έχει σκάσει 2 φορές, η πρώτη ήταν προ λίγων μηνών αν θυμάσαι. Μέχρι τότε ο Ζορζ δεν είχε πει τίποτε σχετικό. Έκτοτε μόνο το επιβεβαίωσε (πρώτιστα διά μέσου Πεταλωτή) και μάλιστα είχε γίνει η διευκρίνιση ότι είχε να κάνει με ανταλλαγή οικονομοτεχνικών απόψεων. Τώρα, βγαίνει στη φόρα και το είδος των συζητήσεων, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις οικονομοτεχνικές που δήθεν αποτελούσαν αντικείμενο συζητήσεων.

Και σου επαναλαμβάνω, δες τα στοιχεία: το γεγονός ότι ο Παπανδρέου μόνο από ένα σημείο κι έπειτα επιβεβαίωσε τις συζητήσεις αποδεικνύεται τα μάλα από το γεγονός ότι ενώ οι συζητήσεις ήδη γίνονταν, αυτό μοίραζε επίδομα αλληλεγγύης. Αν το είχε επιβεβαιώσει πριν σκάσει για πρώτη φορά το θέμα, τότε θα υπήρχε αντίφαση έργων και λόγων. Όπου μην ξεχνάς κιόλας μέχρι τότε το πόσο κακό ήταν το ΔΝΤ που όπου πήγαινε τα ρήμαζε όλα (σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ζορζ).

Και πέραν τούτου, θα στο πω για μιαν ακόμη φορά: τι με νοιάζει τι λέει ο Λαζόπουλος; Εγώ αυτά που λέει ο Στρος Καν βλέπω. Έχεις σκαλώσει στο ότι ενεπλάκη ο Λαζόπουλος και χάνεις την ουσία. Όπου το λάθος σου φαίνεται και από το άλλο, που λες "ο Λαζό βασίζεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ζήτησε να κοπεί το κομμάτι της συνέντευξης που τελικά μετέδωσε ο ίδιος, το οποίο θεώρησε ως δείγμα ψεύδους". Λάθος. Σου είπα ότι πρώτα μεταδόθηκε στην γαλλική τηλεόραση το κομμένο απόσπασμα οπότε προφανώς κάτι άλλο που αγνοούμε μεσολάβησε. Δεν υπάρχει κανένας Λαζόπουλος εκεί. Ο Λαζόπουλος το βρήκε εκεί το και έφερε εδώ. Και όντως είναι δείγμα ψεύδους, από την στιγμή που συγκρούεται με τα χειροπιαστά δεδομένα.