Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εφτά μισθοί για ένα γεύμα...

...από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην οποία όπως φαίνεται, λεφτά υπάρχουν και μπόλικα μάλιστα. Διότι τρισήμιση χιλιάδες ευρώπουλα (αριθμ.: € 3.500,-) για ένα μόνο γεύμα ενός υψηλού προσκεκλημένου και των εβδομήκοντα (αριθμ.: Ο') εκλεκτών συνδαιτυμόνων είναι, σχωρνάτε με, χυδαία πρόκληση!

Δεν ξέρω πόσο ανταποδοτική μπορεί να είναι η τόσο αβρή χειρονομία σε ένα συνέδριο που

  • διοργανώνει, όχι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου
  • είναι υπό την αιγίδα, όχι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Και θα συνταχθώ απολύτως με όσα διερωτάται η κυρία Μελαχροινή Μαρτίδου που έφερε το θέμα στην εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ της Θράκης.


Εδώ τελειώνουν οι ευγένειες και η πολιτική ορθότης: 
Δεν θα κολλήσω στη χρησιμότητα του Συνεδρίου ή στην ωφελιμότητα του θρησκευτικού - προσκυνηματικού τουρισμού (αφού από τα έσοδα η μερίδα του λέοντος πηγαίνει σε ιδρύματα απαλλαγμένα από την υποχρέωση απόδοσης ΦΠΑ και άλλων φόρων) αλλά στο ότι για να φωτογραφηθούν κάποιοι εκλεγμένοι Καλλικρατικοί αρχόντοι με τον Βαρθολομαίο και να κερδίσουν ένα τέταρτο διασημότητας στα τοπικά κανάλια της Καβάλας και στην ΕΤ3, πρέπει εμείς οι φορολογούμενοι μακάκες να πλερώσουμε 3.500 ευρώ για
 "φιλέτο σολωμού, ψαρόσουπα μεσογειακή, φαγκρί ή συναγρίδα, μους γιαούρτι με ανανά ή κακαβιά με χριστόψαρα και φιλέτο γλώσσας με κρέμα λάιμ και σπαράγγια, γαρίδες ποσέ, με μηλόπιτα με κρέμα μαστίχας, συνοδεία κρασιού από 19-26 ευρώ τη φιάλη"
Κάπου πιο παραγωγικά δε μπορούσανε να πάνε αυτά τα 3.500 ευρώπουλα;

Άσταδιάλα...!

3 σχόλια:

sirena είπε...

στο λαιμο να τους κατσουν

Conko είπε...

Το πιθανότερο είναι ότι περιδρόμιασαν ανέμελοι, ρεύτηκαν και ούτε που μπήκαν στον κόπο να πιούν ένα τελευταίο ποτηράκι στην υγείαν των κορόιδων που πλήρωσαν τον λογαριασμό.

Hades είπε...

Μαζί τα φάγανε.
Κυριολεκτικά.