Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Επιχείρηση φιμώσατε την τυφλή κυρία...

"Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες."

Ούτως απήντησε ο ΥΠΟΙΚ της χώρας Ε. Βενιζέλος (ο οποίος να υπενθυμίσω ότι είναι νομικός) στην προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτη. Υποθέτω ότι όλες οι υπόλοιπες αρνητικές αποφάσεις ακόμη και στην περίπτωση της 90χρονης συνταξιούχου μεταξύ άλλων, του άρεσαν περισσότερο.

Παρομοίως υποθέτω ότι περισσότερο του άρεσε και η δήλωση του Λοβέρδου στην κίνηση της ΓΕΝΟΠ να κόψει συμβολικά το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ, όπου τι δήλωσε ο Υπουργός; Ότι επειδή εμείς χρωστάμε γενικώς και αορίστως σε όποιον φοράει παπούτσια και θα συνεχίσουμε έτσι για αρκετό διάστημα προφανώς, ε, μην μας εκθέτετε τόσο ανεπανόρθωτα ότι χρωστάμε και σε'σάς την ίδιαν στιγμή που απαιτούμε από τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν σε'σάς τα χαράτσια που θέλουμε εμείς να εκμεταλλευθούμε. Ντροπή δηλαδή: στον κατεργάρη κατεργαριές; Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση Λοβέρδου. Κυνικά, αναίσχυντα και παντελώς ανερυθρίαστα.



Κατά τα λοιπά, όταν η δικαιοσύνη αφήνει έξω να περπατάνε ελεύθεροι όσοι χρωστάνε εκατομμύρια είναι ανεξάρτητη.
Όταν γνωματεύει για σκάνδαλα μέσα από την κολυμβίθρα του Σιλωάμ ένεκα της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν τρέχει μία.
Όταν βγάζει απορριπτικές αποφάσεις, κάνει σωστά τη δουλειά της.

Όταν όμως βγάζει απόφαση που δεν μας αρέσει, τότε έχουμε να κάνουμε με υπέρβαση δικαιοδοσίας...
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που ουσιαστικά έχουμε καταργήσει το Σύνταγμα.

Μια χαρά, ε;

UPDATE: Καλώστονε κι άργησε. Το θέμα είναι αν θα γίνει τίποτε ή αν θα υπάρξει επί της ουσίας αντίδραση των δικηγόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: