Σελίδες

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Και φασίστας και μαλάκας!

Κομμουνιστής είμαι βέβαιος ότι δεν είναι άλλωστε.
Μην βιαστείτε να με κατηγορήσετε για υβριστή. Εγώ απλώς τις φράσεις του Θεόδωρου επαναλαμβάνω. Ή μάλλον πιο σωστά του τις επιστρέφω στα μούτρα αυτούσιες.

Θα ήθελα πάντως να κάνω μια ολίγον διαφορετική προσέγγιση στο θέμα κι αυτό επειδή πάντοτε θέλω να είμαι δίκαιος. Έτσι, ο Θεόδωρος, ο πάγιος υβριστής όλης της χώρας επικαλέστηκε στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου -λες και δεν το περιμέναμε- ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του κλπ, κλπ.

Οκ λοιπόν, ομολογώ ότι την πάτησα.
Ο άνθρωπος δεν έβρισε κανέναν πλην κάποιων συγκεκριμένων και φυσικά ελαχίστων.

Μόνο που προφανώς την πάτησε και το Ποντίκι.
Την πάτησε προφανώς ακόμη κι ο φιλοκυβερνητικός skai.
Όπως επίσης την πάτησε ακόμη και το μέσον του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου!
Και πόσα άλλα ΜΜΕ ακόμη την πάτησαν...

Τι διάολο. Την πάτησε όλος ο κόσμος!
Άρα.... όχι, όχι.. αποκλείεται...
Δεν υπάρχει περίπτωση...
Δεν πιστεύω να περνάει από κανενός το μυαλό ότι ο Πάγκαλος μπορεί να λέει ψέματα, έτσι;
Ο Πάγκαλος ποτέ δεν λέει ψέματα και ποτέ δεν προσβάλει κανέναν. Αυτό έλειπε.

Όπως κανέναν δεν προσέβαλε στην τελευταία συνέντευξή του την Κυριακή 27/11 στην Καθημερινή όπου εντελώς κυνικά δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέτυχε. Τι σημασία έχει αν ΕΣΥ ξεσκίζεσαι, αν έμεινες άνεργος, αν δεν έχεις να θρέψεις την οικογένειά σου. Σημασία έχει ότι ο Θεόδωρος κατάλαβε εκ των υστέρων αυτό που πάρα πολλοί (από τους κατά Πάγκαλον μαλάκες) βλέπαμε εξαρχής ότι θα συνέβαινε.

Και γιατί (και πως) το βλέπαμε; Μα διότι κατέχουμε την μία και μοναδική αλήθεια: ξέρουμε πόσο λαμόγια και ανίκανοι είναι όλοι τους. Αν δεν ήταν έτσι, θα βλέπαμε και διαφορετική κατάληξη. Για να μην ξεφεύγουμε από την εν λόγω συνέντευξη όμως, παρατηρήστε και το εξής καταπληκτικό: "Εχοντας αγωνισθεί επί χρόνια για τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών βρέθηκα εις τας δυσμάς του βίου μου να μην μπορώ να διασχίσω την Πλατεία Συντάγματος χωρίς να λοιδορηθώ από τον κάθε τυχόντα. Σε μια ζούγκλα που δημιούργησαν κοινοβουλευτικά κόμματα και βουλευτές κινητοποιώντας τραμπούκους, αλήτες, κακοποιούς, μην πω και τρομοκράτες."
Το διαβάσατε; Πολύ ωραία. Τώρα ξαναδείτε τα πρώτα δευτερόλεπτα (από το 0:18) από το παρακάτω απόσπασμα:



Αν υποθέσουμε ότι η συνέντευξη στην Καθημερινή δόθηκε την 26η Νοεμβρίου και η εκπομπή αυτή είναι από χθες το πρωί, τότε πως πρόλαβε μέσα σε μόλις 5 ημέρες από εκεί που δεν μπορούσε να περπατήσει στην Πλατεία Συντάγματος να μπορεί πλέον να το κάνει άνετα; Και μάλιστα -εδώ είναι το καταπληκτικόν!- πιο πριν που ομολογουμένως είχε να μιλήσει κάτι μήνες δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει και τώρα που μας είπε και φασίστες και μαλάκες μπορεί!

Ο άνθρωπος πραγματικά μας θεωρεί εντελώς μαλάκες! Είναι γεγονός.

Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο Παπαδήμος τον κάλυψε έτσι; Γρήγορα εγκλιματίστηκε και δεν μου αρέσει αυτό...

Παρεμπιπτόντως και για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το "γαλλικόν" του θέματος δηλαδή το ποιους είπε και τι τους είπε, σας παραπέμπω σε ένα εξαιρετικότατο κείμενο επί του θέματος το οποίο κατ' εξαίρεση και ενάντια στην τακτική του Κουτουκιού, είναι από βλόγι. Όταν το διαβάσετε θα καταλάβετε και το γιατί το λινκάρω.

Α, και που'σαι Θεόδωρε... Σταμάτα να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη αγόρι μου, θα σε περάσουν για νάρκισσο. Κι όχι τίποτε άλλο αλλά... δεν έχεις τα απαιτούμενα κιλά για να γίνεις τέτοιος.

3 σχόλια:

thinks είπε...

Ακόμα πάντως δεν μου έχει εξηγήσει κάποιος τι κάνει ακόμα αυτό το γουρούνι μέσα σε κυβέρνηση, και δη ειδικών ευθυνών και Εθνικής σωτηρίας...

Καταλαβαίνω ότι αν ο Παπαδήμος είχε δώσει οποιαδήποτε άλλη απάντηση από αυτήν που αναγκάστηκε από πείρα να δώσει, θα είχε γίνει στην Βουλή της μάνας του Πάγκαλου. Είναι αλήθεια ότι ο Τσίπρας έκανε δύο φραστικά λάθη λόγω απειρίας και φυσικού χαρακτήρα τσαμπουκά: Ειρωνεύτηκε ("είχε αρμοδιότητα να καθυβρίζει την αριστερά") και έθεσε τελεσίγραφο προς τον πρωθυπουργό ("Ή θα τον εγκαλέσετε ή θα τον έχετε δίπλα σας") Σε οποιοδήποτε άλλο Κοινοβούλιο βόρεια από 'δω, θα είχαν ξεκαρδιστεί στα γέλια με τον Τσίπρα.

Αλλά ο Παπαδήμος χρησιμοποίησε την απειρία (ή βλακεία και τσαμπουκά) του Τσίπρα, για να δώσει μια μη-απάντηση, απάντηση: "Δεν δέχομαι και δεν συμφωνώ με τους χαρακτηρισμούς που κάνατε για μέλη Υπουργικού Συμβουλίου". Αυτή η αριστοτεχνία είναι κάπου 10.000 πόδια πάνω από την Ελληνική μοσχαροκεφαλή. Δεν απήντησε σχετικά με τις αρμοδιότητες του γουρουνιού, ούτε με το αν συμφωνεί με αυτά που είπε το γουρούνι. Αρκέστηκε να σώσει την βουλή από μαλλιοτράβηγμα κοτσίδων και νυχιές στα πρόσωπα των λαμογιών και κομματόσκυλων, αρνούμενος να απαντήσει λόγω του απρεπούς του συντακτικού και φρασεολογίας της ερώτησης.

Hades είπε...

Τι δουλειά έχει εκεί; Να σου πω εγώ! Την ίδια δουλειά που έχει πλέον και ο Βορίδης με τον Άδωνι! Για σκέψου μια κυβέρνηση δίχως Πάγκαλο. Δεν θα έπρεπε να ασχολείσαι με κάποιον άλλον; Θα έπρεπε. Άρα;
Είναι αυτονόητο ότι κάθε κυβέρνηση pasok ξεκινάει με τον Πάγκαλο στην αντιπροεδρία (και μένει εκεί μιας και είναι αποδεδειγμένα άχρηστος για το ο,τιδήποτε περισσότερο). Τον βάζεις μέσα και τον αφήνεις να κάνει το μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει καλά: να μιλάει.

Και όλοι ασχολούνται με τον Πάγκαλο και με κανέναν άλλον. Και τα μέτρα περνάνε α-νε-τό-τα-τα.
Βέβαια, επειδή πλέον βιώνουμε σε καθεστώς πραξικοπηματικό που το Σύνταγμα έχει προ πολλού καταργηθεί, κάτι που θεωρώ ότι πλέον δεν αμφισβητεί κανένας, έπρεπε να ληφθούν και μερικά εξτρά μέτρα. Μέσα στο όλο σενάριο λοιπόν δόθηκε και αναβαθμισμένος ρόλος στον Καρατζαφέρη, ότι τάχα μου αυτός είναι η συγκολητική ουσία. Του δόθηκαν και κάποια οφίτσια, φούσκωσε σαν παγώνι και ω, του θαύματος το μείζον πρόβλημα της χώρας ακούει στο όνομα Βορίδης! Κοινώς, καθαρίζουμε τον Βορίδη και επανέρχεται το αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο στον κόσμο, βελτιώνεται η Παιδεία και η Υγεία κλπ, κλπ.

Αυτή είναι η δουλειά του Πάγκαλου στην κυβέρνηση λοιπόν. Δεν ξέρω αν έχεις κάποια ένσταση επί τούτου, πολύ ευχαρίστως να την συζητήσουμε.

Ως προς τα υπόλοιπα, δεν θα διαφωνήσω. Εξάλλου το έγραψα κι εγώ ότι πολύ γρήγορα εγκλιματίστηκε ο Λουκάς. Οκ, ο Τσίπρας δεν έχει την εμπειρία να μιλήσει α λα ελληνικά εντός του Κοινοβουλίου (όπερ μεθερμηνευόμενο αν πέταγε καμιά μπαρούφα ολκής θα είχε μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα) αλλά επί της ουσίας αυτό που είπε δεν ήταν λάθος. Το ότι ο Παπαδήμος απήντησε όπως απήντησε νομίζω ότι δείχνει πάρα μα πάρα μα πάρα πολλά.

thinks είπε...

Το τραγικό και εξωφρενικό είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ απόλυτα, με θυμό, γαμώ το!

Όσο για τον Lucky Luke, μάλλον γενικά συμφωνούμε, απλά θέλω να δώσω ακόμη λίγο ...benefit of the doubt, γιατί όπως έγραψα, η απάντηση στο Τσιπρα ήταν μη-απάντηση...