Σελίδες

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βγάλε και συ μισθό παπά. Μπορείς!

Μαϊμού παπάς ή μαϊμού προγραμματιστής; Πάντως μεροκάματο παίρνει από δυο μεριές, και συντάξεις πάλι από δύο!

Εν ολίγοις: Είσαι Προγραμματιστής στη Deutsche Telekom της Βαυαρίας εδώ και τριάντα χρόνια και παίρνεις κανονικά τον μισθό σου.
Πριν δεκαπέντε χρόνια χειροτονείσαι παπάς στη μητρόπολη του Μονάχο αλλά εντάσσεσαι στη μητρόπολη Δημητριάδας (του δικού Βόλου δηλαδή, της Ελλάδας, αυτού που είναι κάτω απ' το Πήλιο) οπότε παίρνεις και μισθό από το Ελληνικό Δημόσιο.
Αμέσως η μητρόπολη Δημητριάδας σε στέλνει με απόσπαση στη μητρόπολη του Μονάχου για να μη χάσεις τα μεροκάματα στη Deutsche Telekom ο άνθρωπας...
Δεκαπέντε χρόνια μετά, μισθοδοτείσαι κανονικά απ' το Ελληνικό Δημόσιο και ούτε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης δεν μπορεί να κάνει κάτι για να σε μαντρώσει και να σου πάρει πίσω δεκαπέντε χρόνων μισθά παπά...


Απολαύστε!

 


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο εγκέφαλός του επιβάλεται να δωρηθεί στην επιστήμη...



Το μέγιστον έπος ξεκινάει στο 2:33...

Ναι, είναι γεγονός: το όνειρο όλων μας να αποφοιτήσουμε από τη Σχολή Γεωργίου Β' Παπανδρέου Γ' πλησιάζει στο να γίνει πραγματικότητα. Αρχικώς νόμιζα ότι ήταν φάρσα, έλα μου όμως που το είπε σε ολόκληρο BBC κιόλας!!!
Αμ το άλλο; Πως το είχε πει ο Νέρονας την ώρα που τον... αυτοκτονούσαν, "τι ποιητή χάνει ο κόσμος"; Ε, κάτι αντίστοιχο έχασαν οι ακαδημαϊκοί... Τον εμφανώς μέγιστο των γκλόμπαλ θίνκερς (που λόγω συνωμοσίας περιορίστηκε στην 79 θέση) κέρδισε η πολιτική όπου και χάσαμε όλοι μας στην συνέχεια...

Κυριολεκτικά ο εγκέφαλος αυτού του ανθρώπου πρέπει να δωρηθεί στην Επιστήμη για περαιτέρω μελέτη.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Βενιζέλο τονε λένε και όλα τα παϊδάκια κλαίνε.

Ή αλλιώς Περί του Μεγίστου Μπουρδολόγου (ένα best of ευρύτερης αθλιότητας τε και ανηθικότητας).

Θα μπορούσε να σταματάει εδώ το κείμενο. Άντε, θα μπορούσαμε να θυμηθούμε τις αμετροεπείς δηλώσεις του από το 2007 όπου δεν του έκατσε η αρχηγία στο pasok όπως και ήλπιζε (θυμάστε, τα του Ζαππείου με της εκ-δηλώσεις του παρόντος κλπ). Το πρόβλημα είναι ότι έκτοτε έχουν συμβεί πολλά περισσότερα, απείρως πιο επικίνδυνα, με δεδομένο ότι ο αμείλικτος αυτός πολιτικός που δίχως τον πραμικρό δισταγμό θα μας έσφαζε όλους στο γόνατο αρκεί να πάρει αυτό που θέλει, πάει για αρχηγός στο pasok, οπότε πρέπει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή, έτσι για να θυμηθούμε τι εστί ο τύπος.

Και όπως αρμόζει στην περίπτωσή του, από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις. Να ξεκινήσεις από την ιδιότητά του, Συνταγματολόγος τάχα μου, και τα όσα έχει κάνει στο Ελληνικό Σύνταγμα; Να μιλήσεις για το ποίημα που ονομάζεται Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών;


Ή να περάσεις στις προσπάθειες κατάλυσης της Δημοκρατίας στην πράξη; Ξέρω, είναι πολύ βαριά κουβέντα, αλλά όταν θα δείτε τα παρακάτω βίδεα και λοιπά κείμενα με τον ίδιον θα μου πείτε εσείς τη γνώμη σας. Εγώ να δεχθώ ότι είμαι υπερβολικός στους χαρακτηρισμούς μου...
Ξεκινάμε λοιπόν...

Η κόντρα που είχε με τον Τσίπρα (την οποίαν έχουμε ξανασχολιάσει). Προσέξατε το ύφος του, λες και είναι στο σπίτι του και απαιτεί από τους καλεσμένους να συμμορφωθούν με όσα θέλει αυτός:
(το επίμαχο σημείο)


(και το πλήρες βίντεο)


(και η απάντηση, με ασύλληπτα περισπούδαστο ύφος, νομίζωντας πως είναι κάποιος. Ακούς εκεί, ήγγικεν η ώρα. Σιγά ρε μόρτη μην σπάσεις κανά αβγό. Τώρα πως συσχετίζεται ο "τζάμπα μάγκας" με την αρχαιοπρέπεια αυτό μοναχά ένας Βενιζέλος μπορεί να το εξηγήσει).


Φυσικά έχουμε και τον "δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης" Βαξεβάνη που... θα έπρεπε να προσέχει πως μιλάει ενόσω δουλεύει στην κρατική τηλεόραση...


Και μιας και πιάσαμε τους δημοσιογράφους, ουαί κι αλοίμονο μη και δεν του αρέσει η ερώτηση, έτσι;

Καυγάς δημοσιογράφου με Βενιζέλο από fon1972

Κάτι άλλο πολύ ενδιαφέρον εδώ: απ'όσο ξέρω ο αγορεύων πάντοτε το πράττει όρθιος, προς σεβασμό του προεδρείου και του ακροατηρίου -αν σφάλλων διορθώστε με. Ο Βενιζέλος όχι μόνο αγορεύει καθιστός, κυριολεκτικά σαν αγάς (προσέξτε στάση σώματος), όχι μόνο σε κάποιες φάσεις χτυπάει και το χέρι αλλά προσέξτε και ύφος και εκφράσεις...



Με το γνωστό του ύφος απευθυνόμενος στον Δένδια καταλήγει με την απίστευτη έκφραση "είστε αντιαισθητικός". Ποιος το είπε αυτό; Ο Βενιζέλος.


Φυσικά κάποια άλλα πραγματάκια τα έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν με ιδιαίτερο προβληματισμό και γενικώς αλλά και για τους πολύ πλάγιους τρόπους κιόλας αλλά δυστυχώς ο Μπένυ είναι ανεξάντλητη περίπτωση.

Πρόσφατα ας πούμε είχαμε εις πολλαπλούν τη συγγνώμη του (απαξιώ να λινκάρω την σελίδα του αλλά θα την βρείτε κι εκεί). Έχω, λοιπόν, να πω τα εξής:
Πρώτον, από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.
Δεύτερον, όταν θες να ζητήσεις συγγνώμη το κάνεις μια φορά με τον τρόπο που πρέπει και όχι ξανά και ξανά για να σε ακούσουν όλοι.
Τρίτον, για τι ακριβώς ζήτησε συγγνώμη; Αφού τόσον καιρό θυσιάζεται για τη σωτηρία της χώρας. Τόσον καιρό μας έσωσε από την καταστροφή. Τόσον καιρό μας γλύτωσε από τον εφιάλτη, ο εφιάλτης. Προς τι η συγγνώμη συνεπώς;

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αντώνη Σαμαρά για την τόσο σθεναρή και ενθουσιώδη υποστήριξη του βασικού έργου της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία στη συνέχεια παρέδωσε τη σκυτάλη στη σημερινή Κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου, στην οποία μετέχει και το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία. Με εξέπληξε, οφείλω να πω, η τόσο θερμή και σθεναρή αποδοχή και υπεράσπιση του έργου μας, γιατί όλα αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Σαμαράς δεν είναι τίποτα άλλο από το περιεχόμενο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου του 2011.

Όλα αυτά που σήμερα παρουσίασε ως πολύ σημαντικά επιτεύγματα, ως τομές στην πορεία της χώρας ο κ. Σαμαράς δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα της σκληρής, λεπτής και επικίνδυνης διαπραγμάτευσης την οποία ολοκληρώσαμε μαζί με τον Πρωθυπουργό τα ξημερώματα της 26ης Φεβρουαρίου φέρνοντας στην πατρίδα μας τις συμφωνίες για το νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας και για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, το PSI.

Πράγματι, εάν δεν είχαν γίνει αυτά που έγιναν τον Οκτώβριο και το Φεβρουάριο με συγκεκριμένη στρατηγική, με συγκεκριμένους χειρισμούς από συγκεκριμένους ανθρώπους, εάν δεν είχαμε αναλάβει κινδύνους, εάν δεν είχαμε φέρει σε πέρας αυτήν την πραγματικά εθνική αποστολή, η χώρα δεν θα ήταν στη σημερινή της κατάσταση. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί που θα βρισκόμασταν σήμερα χωρίς την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου και χωρίς τις ιστορικές συμφωνίες της 21ης Φεβρουαρίου.

2012-02-28. Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη συζήτηση επί εφαρμοστικού νόμου .



Βεβαίως όλοι μας μπορούμε να καταλάβουμε ότι ούτε συγγνώμη υφίσταται, απλώς ξεκινάει ήδη από τώρα το προεκλογικό του παιχνιδάκι για να ανεβάσει τα ποσοστά του σάπιου και διεφθαρμένου κόμματός του (βλέπε και αποκαλύψεις περί στημένης διόγκωσης του χρέους κλπ), ούτε φυσικά θεωρεί ότι υπάρχει κάτι για να ζητήσει συγγνώμη. Απλώς επειδή ξέρει πάρα πολύ καλά τι μας έχει κάνει, πόσο μας έχει ρημάξει, θεωρεί ότι με μια δακρύβρεχτη διπρόσωπη λυκοσυγγνώμη θα σβηστούν όλα. Και πως ελπίζει ότι θα γίνει αυτό; Μα αν δεν το προσέξατε ήδη εδώ και καιρό έχει αρχίσει την τάχα μου αυτοκριτική για τα όσα κακά έχει κάνει το pasok στον τόπο όπως το να κοροϊδεύει επί μακρώ τους πολίτες κλπ. Φυσικά την ίδιαν στιγμή να σου τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα, νά σου οι νέες επαχθείς και ανθελληνικές συμβάσεις, να σου τα νέα ατελείωτα ξεπουλήματα, όλα με την ελπίδα της εξουσίας που είναι και το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει.

Πως φαίνεται ότι μόνο αυτό τον ενδιαφέρει; Πρώτον το ξέρουμε από παλιά, δεύτερον το διαπιστώσαμε ξανά τις τελευταίες μέρες όπου κυριολεκτικά είναι ασυγκράτητος.
"Αρχίζουμε".
Τι αρχίζουμε ρε μόρτη; Τη φορολογία; Το κολαστήριο; Τα βασανιστήρια; Διότι για εμάς δεν υπάρχει τίποτε νέο που να περιμένουμε να αρχίσει, πέραν του εφιάλτη που ακούει στο όνομά σου και που ακόμη κι αυτό μπαγιάτικος είναι πλέον ή μάλλον εντελώς σάπιος για να ακριβολογούμε. Δεν υπάρχει κάτι νέο, παιδί μου.
Όλοι μας θαυμάσαμε τις δήθεν εξυμνήσεις περί γιορτής της δημοκρατίας (ούτως ειπείν παπαδημιοκρατίας), όταν ο ίδιος έκανε τα πάντα για να είναι ο μοναδικός υποψήφιος, πράγμα που εύχομαι ολόψυχα να του γυρίσει μπούμερανγκ και να τον ξεφτιλίσει όσο δεν πάει διότι εδώ που τα λέμε άλλο πχ να σου κόψει έστω ένα 10% ο (πχ) Παπουτσής (μπλιαχ) κι άλλο να σου φύγει ένα 10% σε λευκά. Το πρώτο είναι φυσιολογικό, το δεύτερο είναι ρόμπα ξεκούμπωτη! Αλλά θα ξέρουμε σύντομα τι μέλλει γεννέσθαι επί τούτου. Να συνεχίσω όμως.

Ο ίδιος μάλλον επαίρεται ότι παρολίγον να θυσιαστεί για το καλό του τόπου και τελικώς η μέγιστη ικανότητά του έφερε την επιτυχία.
Η πραγματικότητα φυσικά είναι εντελώς διαφορετική: η οικτρή του ανικανότητα σε συνδυασμό με την ακόρεστη δίψα του για εξουσία κατέστρεψε τα πάντα: ξεπούλησε τη χώρα και μας διέλυσε το μέλλον και τα όνειρα. Όλα τα λέει η σύμβαση για το psi, την οποίαν σας συνιστώ να διαβάσετε μόνο αν δεν έχετε προβλήματα με καρδιές κλπ, μιας και απέδειξε ότι πάντοτε θα υπάρχει και κάτι ακόμη να ξεπουλήσεις. Τι έχει αυτή η σύμβαση; Και τι δεν έχει.
Εν τάχει, μας διαγράφει 105 δισ. ευρώ και μας προσθέτει 130, με χαμηλότερο μεν επιτόκιο το οποίο όμως έχει ρεφαριστεί εμφανώς από τη διαφορά στο ποσόν. Έχει όρους επαχθέστατους όπου άπαξ και δεν πληρώσεις έστω και μία δόση ενεργοποιούνται ρήτρες ασύλληπτες για το περί δικαίου αίσθημα που μας παίρνουν και τα σώβρακα κυριολεκτικώς: τα πάντα είναι στο χέρι των δανειστών κυριολεκτικώς, μπορούν να πάρουν ό,τι γουστάρουν, από νησί μέχρι όποια άλλη περιουσία. Και όλα υπό αγγλικό δίκαιο το οποίο εκδικάζεται όχι σε ελληνικά δικαστήρια αλλά όπου θέλουν οι δανειστές. Ταυτόχρονα παραιτούμεθα ως κράτος από κάθε νόμιμο δικαίωμα και κάθε ασυλία που μας παρέχουν οι συνθήκες, ενώ πλέον δεν έχουμε την παραμικρή κυριαρχία ως κράτος. Κοινώς μου δίνεται η εντύπωση ότι πλέον Ελλάδα υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Και όλα αυτά φυσικά με την ενυπόγραφη δέσμευση ότι ακόμη κι αν φύγουμε από το ευρώ, το χρέος θα παραμείνει ίδιο σε αξία. Όλα αυτά λοιπόν είναι η επιτυχία του Βενιζέλου, την οποίαν πασχίζει φυσικά να οικειοποιηθεί και ο Σαμαράς αφού όταν θα ξεκινήσει η καταστροφή μάλλον θα έχουν μεσολαβήσει διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις όπου από τα αποτελέσματα θα προκύψει το διαχρονικά ελληνικό ότι "εμείς καλά τα κάναμε αλλά ήρθατε εσείς και τα διαλύσατε όλα".
Και φυσικά μην ξεχνάμε κάτι πραγματικά τραγικό, έτσι; Εδώ και δύο χρόνια είμαστε σε διαρκή παγωμένη χρεωκοπία, ήγγικεν η ώρα που χρεωκοπήσαμε τάχα μου συντεταγμένα εντός ευρώ και το παράθυρο έμεινε ορθάνοικτο για να χρεωκοπήσουμε και ατάκτως όταν θα μας έχουν ρουφήξει και το μεδούλι.
Και ποια είναι η τραγική ειρωνία; Ο ίδιος μας διαβεβαίωνε ότι η διαδικασία βαίνει ομαλώς και η επιτυχία της θα αποδειχθεί από το γεγονός ότι δεν θα ενεργοποιούνταν τα περιβόητα πλέον ασφάλιστρα κινδύνου (cds), τα οποία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενεργοποιήθηκαν κιόλας, πράγμα που απέφυγε επιμελώς να σχολιάσει φυσικά...

Να δούμε μερικά άλλα επιτεύγματα Βενιζέλου;
-Οι μισθοί πείνας με τις αντίστοιχες συντάξεις και επίδομα ανεργίας.
άφεση αμαρτιών της Ζήμενς. Εννοείται ότι ένοχοι στο πολιτικό σύστημα δεν θα βρεθούν ποτέ, η υπόθεση τελείωσε και αφήστε τους να ψελλίζουν ότι το ποινικό σκέλος παραμένει ανοικτό.
ντροπολογία να σβηστεί μεγάλο μέρος του χρέους των κομμάτων στη ζούλα. Θυμηθείτε το ότι άλλο τρόπο θα βρουν. Θα μου πείτε τώρα, τι δουλειά έχει ο Βενιζέλος σε αυτό; Μα υπάρχει περίπτωση ολόκληρος δερβέναγας και ΥΠΟΙΚ να μην ήξερε κάτι τέτοιο;

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από Matsomenos

-Όπως αντίστοιχα υποθέτω ότι δεν ήξερε για τους υπουργούς που διόριζαν ημετέρους, έτσι;
-Όπως προφανώς δεν έτυχε ποτέ να πάρει το μάτι του για (κάποια από) τα αίσχη εντός pasok, σωστά; Υπέρογκοι μισθοί; Σάουνες; Γυμναστήρια; Εν μέσω κρίσης κιόλας;
-Όπως προφανώς με τον όλο στραγγαλισμό που έχει επιφέρει στην αγορά μάλλον είναι ο κύριος υπεύθυνος (αν όχι ο μόνος) για την ανεργία, που επισήμως φτάνει το 20,7% και κοντεύει να χτυπήσει την Ισπανία που διαχρονικά έχει την πρωτοκαθεδρία στο θέμα. Και σημειωτέον, που να πιάσουμε και την ανεπίσημη ανεργία μέσα, με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους που έχουν μείνει άνεργοι, έτσι;
-Μήπως δεν ήξερε ούτε για τις αυξήσεις σε υπαλλήλους πολιτικών γραφείων; Μπα, ούτε γι'αυτό, ε;
-Οπότε βάσει λογικής ούτε για τις αυξήσεις στους δικηγόρους του δημοσίου θα ξέρει...
κ.ο.κ.

Θα μου πείτε, πως βγαίνω και λέω ότι δεν ξέρει για όλ'αυτά; Μα έχετε ακούσει να τα σχολίασε; Ή έστω να έκανε κάτι ακόμη και αθόρυβα; Τίποτε απολύτως. Άρα δεν δικαιούμαι να υποθέσω ότι όλα γίνονται κάτω από τη μύτη του; Ένας άνθρωπος λοιπόν που παριστάνει τον ΥΠΟΙΚ αν και Συνταγματολόγος (λέμε τώρα) και που θέλει να γίνει αρχηγός, είτε δεν ξέρει που του πάνε τα 4, είτε συναινεί στα γεγονότα. Και κατά τα λοιπά τι ξέρει; Να μας ρίχνει το τσεκούρι στο κεφάλι κάθε τόσο, έμμεσα ή άμεσα.

Δεν θεωρώ καθόλου άδικο λοιπόν το γιαούρτι που έφαγε από τον συνταξιούχο, το οποίο δεν κρύβω ότι με χαροποίησε ιδιαιτέρως. Καφεδάκι το 2007, γιαουρτάκι το 2012. Και ποιος ξέρει τι άλλο του επιφυλάσσει το μέλλον... Του εύχομαι ολόψυχα να του επιφυλάσσει τουλάχιστον τα διπλάσια χειρότερα από όσα μας έχει κάνει...

Κατά τα λοιπά, μην ξεχάσετε να πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές του pasok. Έχει και 2 ευρώ χαράτσι μέχρι κι εκεί... Κελεπούρι...

Διότι τέτοιος δεινός επαγγελματίας ψεύτης δύσκολα θα ξαναπεράσει από τη χώρα, όσο θα συνεχίσει αυτή να υπάρχει. Όσο...
Ειλικρινά επειδή με πιάνει απελπισία, όποιος θέλει ν'ακούσει και άλλα ηχητικά ντοκουμέντα του ιδίου μπορεί να μπει στο εξαιρετικό site της Ελληνοφρένειας, όπου έχει πολύ υλικό. Σημειωτέον ότι τις τελευταίες μέρες είναι απείραχτο κιόλας. Τέτοιες είναι οι βλακείες που λέει...

Αντί επιλόγου, Βενιζέλος για τη μη επιβολή φόρων μέσω του κοινωνικού αγαθού που λέγεται ηλεκτρικό ρεύμα.


Μην ξεχάσετε να τον ψηφίσετε, ζώα...
Λυπάμαι πολύ για το ύφος αλλά το μίσος, η απέχθεια, η οργή και η αγανάκτηση που νοιώθω προς το πρόσωπό του είναι απερίγραπτα.

Diamantopoulou

Διότι η Υπουργός Παηδίας στηρίζει την Ελληνική Παηδία και το δημόσιο σχολείο πάνω απ'όλα...

Νομίζω όλοι μας καταλάβαμε, έτσι;

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι δύσκολοι καιροί χρειάζονται πολύ χιούμορ...

Δεν γίνεται να ανταπεξέλθουμε αλλιώς. Επειδή προσωπικά έχω και αρκετό καυστικό χιούμορ, σε σημείο να ξεβουλώνω με αυτό έως και βουλωμένες τουαλέτες, ένα από τα θέματα που με έχουν κάνει να γελάω τελευταία είναι και αυτό το πολύ πρόσφατο που προέκυψε με τον Γιάννη Ραγκούση και το δάνειο που πήρε μέσω του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Να ξεκαθαρίσω κατ' αρχήν ότι προσωπικά δεν με ενδιαφέρει τι το έκανε το στεγαστικό δάνειο. Δεν με νοιάζει δηλαδή αν τα λεφτά πήγαν σε πισίνες ή σε ο,τιδήποτε άλλο απ'αυτά που διαψεύδονται από την ανακοίνωση του βουλευτή. Αυτό διότι θεωρώ απολύτως αυτονόητο ότι αν δεν είναι ένας βουλευτής αυτός που έχει ανάγκη τον ΟΕΚ για να πάρει δάνειο, τότε ποιος άλλος Έλληνας τον έχει; Κανάς άνεργος; Κανάς πολύτεκνος; Κανάς αμεα; Σε καμία περίπτωση. Βουλευτής, κυρίες και κύριοι. Και γι'αυτό ακριβώς είμαι απολύτως βέβαιος ότι όντως όλα έγιναν απολύτως νόμιμα (και δεν ειρωνεύομαι σε καμία περίπτωση). Τον Ραγκούση τον έχω για έξυπνο άνθρωπο (που απλώς έχει εμάς για ηλίθιους): σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι θα διακινδύνευε ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον για ένα μικροποσόν, το οποίο μπορεί να μαζέψει μέσα σε μόλις μερικούς μήνες (ούτε καν έτος) με βουλευτική αποζημίωση. Και μόνο γι'αυτό είμαι απολύτως βέβαιος ότι τα πάντα είναι νόμιμα, το ξεκαθαρίζω.

Βέβαια θα μου πείτε ότι όπως αποσαφηνίζει, το δάνειο ήταν της συζύγου του. Δεκτόν. Υποθέτω ότι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λαμβάνεται υπόψιν η οικογενειακή φορολογική δήλωση, αλλά του καθενός ξεχωριστά ίσως. Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Καθόμαστε δηλαδή και ασχολούμεθα με ούτε καν 60 χιλιάδες ευρώ, λες και είμεθα τίποτε ψιλικατζίδες. Εδώ τα εκατομμύρια της Ζήμενς παραμένουν ορφανά και θα ασχοληθούμε με ένα δάνειο του Ραγκούση, που στο κάτω κάτω της γραφής και μόνο που είναι δάνειο παναπεί ότι θα αποπληρωθεί και με τον όποιον (χαμηλότατο εν προκειμένω) τόκο. Είναι όμως κάτι άλλο που μου γυάλισε στο μάτι. Εκείνη η αριστουργηματική ατάκα ότι "Η αίτηση για τη σύναψη του δανείου , η οποία κατατέθηκε 21 Μαρτίου 2007, όχι μόνο έγινε σε μια εποχή που δεν ήμουν βουλευτής, αλλά ούτε καν περνούσε από το μυαλό μου ότι θα μπορούσα λίγους μήνες αργότερα να αναλάβω τις ευθύνες που ανέλαβα."

Γιάννη παιδί μου, είπαμε, να μας θεωρείς ηλίθιους αλλά όχι τόσο ηλίθιους πια. Δηλαδή ενώ ήσουν δήμαρχος Πάρου από το 2002 με θητείες σε διάφορα όργανα του pasok, ενώ μέχρι και τομεάρχη (ή κάτι τέτοιο) σε είχε κάνει ο Γιωργάκης αν δεν με απατά η μνήμη μου, εσύ δεν ήξερες τι σου επεφύλασσε το μέλλον; Έλεος Γιαννάκη, παιδί μου. Έλεος...

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Λεφτά υπάρχουν

Επειδή έχει καταντήσει πλέον ανιαρό να γράφεται εισαγωγή, όταν το κυρίως θέμα είναι η σπατάλη δημοσίου χρήματος, σας παρουσιάζουμε κατευθείαν το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έκγριση των αμοιβών δικηγόρων και οικονομολόγων που θα ασχοληθούν με την έκγριση των νέων ομολόγων του PSI