Σελίδες

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Το γερμανικό όραμα για την Ευρώπη, δίχως μάσκες.

Αν και το άρθρο δεν είναι πολύ φρέσκο, επέλεξα επίτηδες να το αφήσω για λίγο πριν τις Ευρωεκλογές. Το γιατί νομίζω ότι θα γίνει εύκολα κατανοητό. Αντιγράφω (επίτηδες) από το (κυβερνητικό) Έθνος:
(οι τονισμοί, δικοί μου)

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ - ΣΟΚ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 
 Ανοίγουν πόρτες σε νεοναζί και σε ευρωσκεπτικιστές 

Οι «κανόνες του παιχνιδιού» αλλάζουν στον πυρήνα της Γηραιάς Ηπείρου εν όψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, πράγμα που προμηνύει σημαντικές αλλαγές και στη σύνθεση της επόμενης Ευρωβουλής, η οποία δεν αποκλείεται να είναι πιο κατακερματισμένη αλλά και περισσότερο ευρωσκεπτικιστική από κάθε προηγούμενη.  

Το ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αποφάσισε χθες (με πέντε ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά) να καταργήσει ως αντισυνταγματικό το όριο του 3% που απαιτούνταν για την είσοδο ενός γερμανικού κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο. Μέχρι πρότινος το εν λόγω ποσοστό ήταν 5%. Πέρυσι η γερμανική κυβέρνηση το έριξε στο 3%, για να έρθει χθες το Συνταγματικό Δικαστήριο να το καταργήσει τελείως. Με την εν λόγω απόφαση δίνεται ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την παρθενική είσοδο ουκ ολίγων μικρών παρατάξεων στην Ευρωβουλή. Ωστόσο, μεταξύ εκείνων που ετοιμάζουν βαλίτσες για το Στρασβούργο βρίσκονται και κόμματα... μάλλον εχθρικά προς την ίδια την ιδέα της Ενωμένης Ευρώπης, όπως για παράδειγμα το νεοναζιστικό NPD και το ακραία ευρωσκεπτικιστικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD). 

Πιο συγκεκριμένα, το ακροδεξιό NPD αναμένεται για πρώτη φορά στην ιστορία του να αποκτήσει εκπροσώπηση στην Ευρώπη εκλέγοντας έναν με δύο ευρωβουλευτές (καθώς το ποσοστό του υπολογίζεται σε 1 με 2%). Το νεοσύστατο «Εναλλακτική για τη Γερμανία», από την άλλη, προβλέπεται να «σαρώσει» (φλερτάρει ακόμη και με το 7%), ενώ την παρθενική τους είσοδο στο Ευρωκοινοβούλιο φέρονται να εξασφαλίζουν και οι Γερμανοί Πειρατές, που στις προηγούμενες ευρωκάλπες του 2009 είχαν λάβει σχεδόν 1%. 

Ολα τα παραπάνω αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα δεδομένου ότι η Γερμανία εκλέγει περισσότερους ευρωβουλευτές από κάθε άλλη χώρα (συγκεκριμένα 96). Στο άκουσμα της χθεσινής απόφασης, τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ όσο και η Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Γκάμπριελ δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν από τις κάλπες της 25ης Μαΐου. «Ο λόγος που υπήρχε το όριο ήταν για να αποφεύγεται ο κατακερματισμός του Ευρωκοινοβουλίου», σημείωσε ο Τόμας Οπερμαν του SPD, ο οποίος υποστήριξε πως είναι απαραίτητο να υπάρχει μια «σταθερή πλειοψηφία» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ειδικά στην παρούσα χρονική στιγμή. Στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών κατήγγειλαν πως με τη χθεσινή απόφαση ουσιαστικά αποδυναμώνεται η θέση της Γερμανίας εντός της Ευρώπης. 
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΦΙΔΑΣ

Ελπίζω να καταλαβαίνετε πως ακριβώς εννοεί το ευρωπαϊκό όραμα η Γερμανία, μιας και θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει. Στο εσωτερικό της διατηρεί το 5% για είσοδο στο κοινοβούλιο (και δεν το χαμηλώνει κιόλας), αλλά για την Ευρώπη κάνει εκπτώσεις που ήρθαν να πάρουν και τη βούλα του ανωτάτου συνταγματικού δικαστηρίου και τελικώς να καταργηθούν ακόμη και αυτές. Και το ενδιαφέρον είναι το εξής: ποιος είναι αυτός που έκανε προσφυγή για την Ευρώπη αλλά δεν έκανε για τη Γερμανία; Δεν ακούγεται λίγο παράταιρο; Μήπως κάτι δεν πηγαίνει καλά εδώ πέρα;
Μήπως υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας;

Και πριν βιαστείτε να πείτε ότι πρόκειται για απόφαση δικαστηρίου, να σας υπενθυμίσω ότι τα περασμένα 3 χρόνια το ίδιο δικαστήριο έχει απορρίψει προσφυγές κατά της "βοήθειας" στην Ελλάδα ως επωφελείς για τα γερμανικά συμφέροντα. Άρα, ό,τι θέλουν κάνουν.

Το άρθρο αφιερώνεται σε όλους τους τυφλούς λάτρεις αυτού του συνοθυλεύματος που νομίζουν ότι ταυτίζεται με το όραμα της πάλαι ποτέ Ενωμένης Ευρώπης και που πλέον δεν υπάρχει.
Διότι άχρηστοι δεν υπάρχουν μόνο εντός των ελληνικών συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: