Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Άρχισαν τα όργανα ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, ο κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών επί κυβερνήσεως Σημίτη, Αναστάσιου Μαντέλη, Γ. Τσουγκράνης, κατέθεσε ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ότι ο πρώην υπουργός του εκμηστηρεύτηκε ότι έλαβε "χορηγία" (λέγε με μίζα) από τη Siemens, ύψους 200.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα,  το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει :
Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης -ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ- τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.
Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία έχει ταυτοποιηθεί με το λογαριασμό με τον κωδικό «Roccos». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώτη κατάθεση ήλθε από τον Ηλία Γεωργίου, πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» στις 2/11/98 και ήταν 200.000 μάρκα.
Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Τσουγκράνης, ο λογαριασμός ανοίχτηκε στην «Canadian Imperial Bank of Commerce» της Γενεύης και έγιναν δύο εισροές, μία το 1998 με 200.000 μάρκα, και μία το 2000 με 250.000 μάρκα.
Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Τ. Μαντέλης του εκμυστηρεύθηκε ότι τα 200.000 μάρκα που εμβάσθηκαν στο λογαριασμό της Γενεύης τον Νοέμβριο του 1998, ήταν χορηγία της Siemens, ενώ δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή από πού κατατέθηκαν τα άλλα 250.000 μάρκα στις 8/2/2000. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα από τα εν λόγω ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές
Όπως έκανε τέλος γνωστό, με δική του πρωτοβουλία, έκλεισε το λογαριασμό και μετέφερε τα υπόλοιπα 163.800 ευρώ σε λογαριασμό του στην Alpha Bank και στη συνέχεια τα επέστρεψε στον κ. Μαντέλη. Τα χρήματα που έλειπαν ήταν δύο εκροές 11.135 και 15.628 ευρώ το 2001 και το 2002 από το γιo του πρώην υπουργού και 35.000 ευρώ για να πληρωθούν δίδακτρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

 Αμάρτησε ΚΑΙ για το παιδί του ...

Update : Ο πρώην υπουργός παραδέχτηκε τη χορηγία (Ναυτεμπορική, Ελευθεροτυπία)

6 σχόλια:

shades είπε...

Χαχαχαχαχα πλάκα έχουμε εδώ μέσα!!!!!
Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουμε γραφικοί!!!!
Κάθε μέρα βγαίνουν στο φως απίστευτα νέα αλλά παράλληλα τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση πλέον.
Όλοι γνωρίζουμε τα λαμόγια αλλά τα αφήνουμε να κυβερνούν και να κάνουν αντιπολίτευση στη Δημοκρατία του κώλου που έστησαν!!!

Είμαι εξοργισμένος με τους Έλληνες που πιστεύουν σε συντάγματα και θεσμούς.

Σήμερα ο Μαντέλης πήγε εκδρομή στην εξεταστική... έριξε βόμβα και επειδή τα παράθυρα του το επιτρέπουν μας έχει χεσμένους και εμάς και τους πολιτικούς φίλους και συντρόφους.

Conko είπε...

Ελάτε τώρα...!
Ο ένας λαδώνεται για το παιδί του, η άλλη μένει παρθένα για τις δυό της κόρες, ιστορίες βγαλμένες από την πραγματική ζωή, γιατί δεν τους πιστεύετε;

ΥΓ: Έξω οι πολύτεκνοι από τη Κυβέρνηση και τη Βουλή... είναι ασύμφοροι για την προσέλκυση επενδύσεων.

ESKARINA είπε...

Λοιπόν Conko, μου έδωσες μια καλή ιδέα (μην ψάξεις να βρεις πως προέκυψε ο συνειρμός, δεν υπάρχει)... Αντί για ορκωμοσία βουλευτών, θα μπορούσαμε να έχουμε μια τελετή ευνουχισμού ... βουλευτών. Και να σου πω εγώ μετά αν θα σκοτώνονταν να εκλεγούν.

(αν αυτό σας φαίνεται βάρβαρο, αντί για υποδοχή, μπορούμε να το έχουμε ως "ποινή" για αυτούς που βουτούν το χέρι στο μέλι ... όπως και να έχει κάποιοι - αν όχι όλοι - θα φεύγουν από τη βουλή έχοντας χάσει ό,τι πολυτιμότερο είχαν...)

Unknown είπε...

Και αυτά λέει το Βήμα για 3 υποθέσεις (και όχι, μόνον μία), συνολικού ύψους 1,2 δις που ... προώθησε ο Τ. Μαντέλης
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=333902&ct=32&dt=27/05/20103899
Και εδώ για τη σημερινή "κυνική" ομολογία του, πριν φύγει για το Μπακού http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=33

Hades είπε...

Κάτω τα χέρια από τον σύντροφο Μαντέλη. Ο λόγος που του τα χώνουν όλοι είναι αναφανδόν ότι έριξε πολύ χαμηλά την ταρίφα. Ακούς εκεί, 100 χιλιάδες ευρώ. Ούτε γκαρσονιέρα δεν παίρνεις με 100 χιλιάρικα πλέον...
Χαλάνε την πιάτσα τέτοιοι πολιτικοί.

ESKARINA είπε...

@Hades
Επιτέλους λίγη αξιοπρέπεια στη μίζα. Κοτζάμ υπουργός, 200 χήνες μόνο... Μα καλά δεν σεβάστηκε το θώκο του;