Σελίδες

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Πράκτωρ του ΟΠΑΠ, κατάλληλος και για ΔΣ Νοσοκομείου.

Τα Νοσοκομεία και το σύστημα Υγείας εν γένει βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τους προμηθευτές.
Οι πρώτοι επειδή τους έβαλε άγριο χέρι η Κυβέρνηση της χώρας (όχι η virtual του GΑΠ, ή άλλη, η κανονική, αυτή του ΔNT) να μειώσουν τα κόστη και να ετοιμάζονται για την επελαύνουσα ιδιωτικοποίηση.
Οι άλλοι, οι προμηθευτές που, και πούλαγαν υλικά και αναλώσιμα υπερτιμολογημένα στο θεό, και λάδωσαν το σύμπαν, και καρτέλ φτιάξανε, και διαγωνισμούς και κουραφέξαλα δε θένε διότι μια χαρά είναι οι απευθείας αναθέσεις, και τα λεφτάκια τους θέλουν σε ρευστό και όχι σε ομόλογα ή λαχεία.
Τέλος πάντων, από τη βουβαλομαχία αυτή στο βάλτο της Υγείας τα βατράχια δεν είναι άλλα από το προσωπικό και τους αδαείς συνανθρώπους μας που τώρα βρήκαν κι αυτοί οι ευλογημένοι ν’ αρρωστήσουν…
Τούτη τη μεγάλη ώρα, το Υπουργείο διορίζει τα νέα διοικητικά συμβούλια των Νοσοκομείων. Περιμένεις λοιπόν, για να τα βγάλουν πέρα και να γυρίσουν τη κατάσταση, να διορίζονται άνθρωποι του χώρου της Υγείας, να διορίζονται εγνωσμένης αξίας νομικοί και δικηγόροι, οικονομολόγοι και λογιστές, managers, ακόμα και μηχανικοί, ακόμα-ακόμα και επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, ψημένοι στη πιάτσα, που άμα τους πας προσφορά για πάπιες 12 χιλιάρικα η γκρόσσα, να σου πούνε με τη μία «άντε πάαινε ρε!».
Αλλά ανοίγοντας το ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 174/2010, με θαυμασμό βλέπω ότι τη μάχη της γάζας, επιστρατεύθηκαν και θα τη δώσουν άνθρωποι τόσο μα τόσο σχετικοί με το πεδίο της μάχης:
Εκπαιδευτικοί, Μαθηματικοί, Φιλόλογοι, Διδάσκαλοι, δημόσιοι υπάλληλοι (γενικώς, αορίστως και απροσδιορίστως), τραπεζοϋπάλληλοι, δημοτικοί υπάλληλοι, εφοριακοί, συνταξιούχοι ΟΤΕ, συνταξιούχοι ΙΚΑ, απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, στρατηγός εν αποστρατεία, ένας δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι (αυτά τα δύο τελευταία είναι ακαδημαϊκοί τίτλοι ή επαγγέλματα;;;), μέχρι και … πράκτορας του ΟΠΑΠ παρακαλώ!!!
Η σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται το θέμα είναι εμφανής: Θα μπει στο «Στοίχημα» το αν θα γίνονται οι καθημερινές σκωληκοειδίτιδες και θα παίζονται over αν υπάρχουν ταυτόχρονα αιμοστατικό+αναισθητικό+ράμματα. Από τα κέρδη και μέσω ΟΠΑΠ θα πληρωθούν τα χρέη, μάλλον.

Γιατί έχω την αίσθηση ότι οι αποζημιώσεις των ΔΣ των Νοσοκομείων θα είναι πάλι έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα στελέχια του βαθέως πασόκ που πλήττονται από την κρίση, η Μαριλίζα θα κοιτάζει φιλάρεσκα τις κάμερες κατάφακα αδιαφορώντας συσκεπτόμενη, κι όλα αυτά την ώρα που τα κοράκια διαλέγουν ποια φιλέτα του ΕΣΥ θ’ αρπάξει το καθένα;
Και γιατί κάτι μου λέει ότι κάποιος θησαυρός που είναι άνθρακες πλησιάζει η ώρα που θα σκάσει μυτούλα;
Διότι είμαι πολύ αγαθιάρης μάλλον… και κακόβουλος συν τοις άλλοις!

4 σχόλια:

ellinaki είπε...

Σου ξέφυγε και η υπάλληλος ΕΛΤΑ που θα έχει για αναπληρωτή έναν Ιατρό ;)

Πι.Ες. Το λινκ χρειάζεται μία διορθωσούλα.

Conko είπε...

Πω-πώώώ... δίκιο έχεις!!!


Θένξ ε λοτ για το πι.ες. ellinaki!

Hades είπε...

Ανάρτηση άκρως συναρπαστική! Να σκεφτείς ότι το ΦΕΚ το εκτύπωσα κιόλας για να το έχω ως συλλεκτικό κομμάτι! (παρεμπιπτόντως, επειδή το λινκ δεν δουλεύει θα το διορθώσω)
Μπορούμε να την εντάξουμε στην ευρύτερη προσπάθεια σωτηρίας της χώρας μέσα από περικοπή μισθών!

Νομίζω όμως -για να σε μαλώσω και λίγο- ότι υπερβάλλεις. Δηλαδή τι πιο λογικό να μπει κι ένας πράκτορας του ΟΠΑΠ μέσα; Αφού πλέον το να θα επιβιώσεις, αν θα σε χειρουργήσουν, αν θα ξαναπερπατήσεις πάνε μαζί με το ΛΟΤΤΟ, το τζόκερ, το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Χρειάζεται η εμπειρία του πράκτορα δηλαδή. Επίσης χρειάζονται και οι μαθηματικοί, να σου υπολογίζουν τις πιθανότητες να επιβιώσεις. Ως επίσης και οι οικονομολόγοι για να σου κάνουν έναν πρόχειρο υπολογισμό πόσο θα σου πάει το μαλλί στο ιδιωτικό νοσοκομείο.
Κ.ο.κ.

Παρεμπιπτόντως, δεν ξέρω αν διαβάσατε-ακούσατε τις εξαγγελίες διαμαρτυρίας του Δόκτωρος Βγενόπουλου, οι οποίες αν κι επί της ουσίας δεν ήταν εσφαλμένες, ήταν εξαιρετικά αστείες! Αφού ο Βγενό ουσιαστικά είπε να πληρωθεί κανείς μέχρι ξεκαθαριστεί ποιοι ήταν απατεώνες και ποιοι όχι! Και φυσικά στο ενδιάμεσο -αν κι αυτό δεν το είπε- τα ιδιωτικά όλο και κανά μεροκαματάκι μπορούν να βγάλουν. Ίσως να μπορούσε να το κάνει συνδυαστικό: πχ να παίρνει κάποιος δάνειο από την ΜΑΡΦΙΝ και να πηγαίνει στο Υγεία. Μην αλλάζουμε και όμιλο... :):):)

Conko είπε...

Τότε βρε Άδη, τον Γεωλόγο από το Πανεπιστήμιο της Modena τι τον βάλανε (και μάλιστα Διοικητή) να μας υπολογίσει;
Πάντως αυτή τη διάσταση εξυπηρέτησης του πολίτη δεν την είχα σκεφθεί:
"Να σας κάνουμε καλά δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή, αλλά θα σας ετοιμάσουμε έναν τάφο μούρλια! Μέχρι και η υδρογεωλογική του μελέτη θα εκπονηθεί για χάρη σας!"

Καλά, ο Βγενλουσκόνι μας έβαλε πλώρη για πρωθυπουργία... όταν επανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας ως χώρα βέβαια!