Σελίδες

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Σιγά να μην σπουδάσουμε κιόλας..

Φαντάζομαι οι Αθηναίοι θα βρίζετε την ώρα και τη στιγμή που απεργούν στο Μετρό. Πού να μάθετε και το εξής: Το κύριο αίτημα της απεργίας είναι η μη ανανέωση της σύμβασης 210 συμβασιούχων που προσελήφθησαν τον Αύγουστο του 2009 (1,5 μήνα πριν τις εκλογές). Και έχουμε απ όλα: γυμναστές ως υπεύθυνοι σταθμών, σερβιτόρα για πωλήτρια εισιτηρίων, απόφοιτος γυμνασίου ως υπεύθυνος αποθήκης και άλλα πολλά. Για διαβάστε να φρίξετε...

Το τραγικότερο όμως όλων είναι το εξής: Αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης κάνει λόγο για δίκαιες κινητοποιήσεις των προς απομάκρυνση συμβασιούχων, παρότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι δεν προσελήφθησαν με αξιοκρατικά αλλά με απολύτως ρουσφετολογικά κριτήρια.

Δηλαδή, δεν πειράζει που μπήκαν βυσματικά, τώρα είναι εργαζόμενοι και σαν καλοί αριστεροί που είμαστε πρέπει να υπερασπιζόμαστε κάθε λογής εργαζομένους, από τους αξιοπρεπείς μεροκαματιάρηδες μέχρι τους κηφήνες... (με μία ιδιαίτερη προτίμηση βέβαια στους δεύτερους).

3 σχόλια:

ellinaki είπε...

Θεός, μητέρα, εργαζόμενος/συνδικαλιστής.

Οι τρεις νεοελληνικές αξίες που πάντα πρέπει να είναι στο απυρόβλητο.

Slartibartfast είπε...

Μπα.. μπορείς να είσαι άθεος, μπορείς να εκδίδεις τη μάνα σου αλλά το τρίτο είναι ασυγχώρητο ;-)

Hades είπε...

Η αλήθεια είναι ότι μετά τις τελευταίες "βελτιώσεις" σε κάποιες ορολογίες περί των εργασιακών από την κυρ-Αλέκα, έχω μπερδευτεί λίγο.
Σε σημείο που αυτό που αναφέρεις είναι απλώς πταίσμα...

Θα ακολουθήσει ανάρτηση λίαν συντόμως...