Σελίδες

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πάγκαλος #2

Κάτσε γιατί τα είπε ο άλλος σοβαρά και εγώ τα πολύ σοβαρά δεν τα μπορώ.
Ήθελα εδώ και μέρες να γράψω μια κειμενάρα για τον εν λόγω εθνοσωτήρα αλλά φοβόμην ότι δε θα χώραγε πουθενά.
Η πληθωρική του προσωπικότ-τα(όπως θα λεγε και ο Τάπερμαν) με την τάση του να τα λέει τσεκουράτα, όπως ο Ξενίδης στον Αντωνάκη, είναι που τον έχουν κάνει δημοφιλή σε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.
Βασικά έχει δημιουργήσει ένα "άξεστο" προφίλ (πρέπει να προσέχουμε και τι λέμε, γιατί με αυτούς δεν παίζεις, σε χώνουν μέσα για ψύλλου πήδημα, ενώ αυτοί έχουν τρελλό ακαταλόγιστο) το οποίο είναι μεν "επικοινωνιακό", αν είσαι ο τύπος του βαρύμαγκα-παιδιού της πιάτσας-παλιού νταλικέρη/λαχαναγορίτη/αγροτοσυνδικαλιστή του 1983, αλλά από την άλλη .. από την άλλη βράστα. Από την άλλη κωλοτούμπες όπου μας συμφέρει (Ποιος θυμάται το "Άμα βγει ο ΓΑΠ πρόεδρας, εγώ την κάνω;) και παλλικαρισμοί όπου μας παίρνει, μετά κυβίσθησης αργότερα αν ζορίσουν τα πράγματα φυσικά..

Και ήρθαν τελευταία επικές δηλώσεις.. Αυτή με το "τα φάγαμε" έκανε πάταγο. Αυτή όμως με το "με χαιρετάει ο έμπορος ναρκωτικών έξω από το γραφείο και με λέει "αφεντικό" , ποιος την πήρε χαμπάρι";

(Πηγή : Έθνος , μέσω των "Αδιάβροχων" )


Δε γνωρίζω το αν είναι αλήθεια αυτή η ατάκα, ίσως να είναι μια από τις πολλές πολλές μπαρούφες που γράφονται ενίοτε στις εφημερίδες.
ΕΣΤΩ ότι είναι αλήθεια...
Ο αντιπρόεδρας τση κυβέρνησης χαριεντίζεται με έναν έμπορο ναρκωτικώνε κάθε πρωί και δεν τρέχει μία. Και μετά θα έρθει να βγάλει καμιά ομιλία στην περιφέρειά του για τη μάστιγα;;;
Ή θα έρθει και θα πει, "είχαμε λεφτά για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, αλλά μαζί τα φάγαμε";

Κύριε αντιπρόεδρε, δεν αντιλέγω ότι μαζί τα φάγατε, εσείς και όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν εσάς σε αυτό το φαύλο κύκλο που δημιουργήσατε. Διορισμένοι αργόμισθοι, συνδικαλάρες πάσης φύσεως, "επιχειρηματίες", επιχειρηματίες, μπουζουξίδικα, ένα κάρο κόσμος. Περνάγανε τα πελατάκια από τα γραφεία σας και πουλάγανε το ψηφαλάκι μια χαρά και σεις το αγοράζατε αδρά. Και δεν τα κάνατε αυτά μόνο οι μεγάλοι, τα κάνουν και οι "μικροί".
Παρένθεση τώρα, για να δεις τι γίνεται. Παράδειγμα που συνέβη σε πολύ έμπιστο πρόσωπο -του οποίου η αξιοπιστία είναι αδιαμφισβήτητη σε τέτοια θέματα- : Κατεβαίνει πρώτη φορά με υποψηφιότητα για δημοτικό συμβούλιο, στις προηγούμενες εκλογές. Ακούει ότι "κοίτα να δεις, σε αναγνωρίζει ένα χ ποσοστό της πόλης, πρέπει να σε γνωρίσουν και άλλοι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι "γνωριμίες" πόρτα πόρτα, ο γνωστός στο γνωστό και τέτοια. Να μιλάς με τους συμπολίτες σου, να τους πεις 5 πράγματα, να ενδιαφερθούν για σένα κυρίως και όχι για την "παράταξη"; Ωραία; ωραία μέχρι εδώ -μια χαρά η θεωρία. Πάει σε μια επίσκεψη που λέτε αυτό το πρόσωπο, στο σπίτι μιας οικογένειας να μιλήσουυυυν, στα πλαίσια ενός τραπεζώματος, κάπως έτσι. Φεύγοντας λοιπόν, σκάει την αττάκα η οικοδέσποινα :
"Ε το βιογραφικό του παιδιού δε θα το πάρεις;"
"Το ποιο;" (άμα είσαι πρωτάρης, γαμώ την αθωότητα)
"Το βιογραφικό"
"Τι να το κάνω;"
"Ε πως θα του βρεις δουλειά στο δήμο;"
"Ε χμ... είπα εγώ κάτι τέτοιο;"
"Α δεν ξέρω, η Χ που ήρθε χτες, το πήρε και υποσχέθηκε ότι θα του βρει κάτι"

Κλείνει παρένθεση. Αυτά γίνονται σε μικρομεσαίο δήμο.
Φαντάσου αντιστοιχία τώρα σε επίπεδο αντιπρόεδρα, που "τα τρώει μαζί με τον κόσμο" εδώ και 30 χρόνια.
Υπάρχει όμως μια διαφορά, σημαντικότατη και η μισή αλήθεια δεν είναι αλήθεια, αδερφέ :
Στο φάγωμα υπάρχει ιεραρχία..
Δεν έφαγες ΕΣΥ τα ίδια με το Μητσάρα που διόρισες κλητήρα στο υπουργείο το 1986. Έτσι;
Γιατί αν δούμε το Πόθεν Έσχες του Μητσάρα και δούμε και του φίλου σου του Μπένι, θα δούμε ότι ο Μπένι έχει 2.7 μύρια στην άκρη και ο Μητσάρας 3 ξυλόπροκες. Άντε να χει κανα αυθαίρετο.
ΦΥΣΙΚΑ και έχει και ο Μητσάρας και ο κάθε Μητσάρας μερίδιο της ευθύνης για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Δεν πα να έκλεψε 1 ευρώ, έκλεψε.
Αλλά αντιπρόεδρε, φαντάζομαι στο νομικό μας σύστημα, διαφορετικά αντιμετωπίζεται αυτός που έριξε ένα καντήλι στον απέναντι και διαφορετικά αυτός που έκανε 17 φόνους..
Και στο κάτω κάτω, αφού ομολόγησες ότι 30 χρόνια -τουλάχιστον ΕΣΥ- είσαι μέρος μιας ομάδας που κλέβει το δημόσιο,
ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Bέβαια είδαμε και τον άλλο που είπε "Α, καλέ 200 χιλιάρικα στο λογαριασμό μου. Αχ καλέ δεν ξέρω ποιος τα έβαλε αλλά καλά μου έκατσε θα σπουδάσω το παιδί, θα κάνω και 5 μερεμετάκια στην δεξαμενή κολύμβησης και θα μείνει και κάτι". Ούτε καν αυτός που ομολόγησε μέχρι και το ποσό δεν τιμωρήθηκε. Και μου λες εμένα μετά για καθάρσεις, δικαιοσύνες και τα λοιπά.
Δεν είμαι από αυτούς που λένε ότι όλοι είστε κλέφτες, γιατί δεν είστε όλοι κλέφτες. Και δεν είστε και εξίσου κλέφτες, όσοι είστε. Αλλά και να ήσασταν όλοι κλέφτες, ποιος θα σας τιμωρήσει; Λέτε μεταξύ σας περιπαιχτικά ότι δε μπορείτε να βγείτε στους δρόμοι γιατί σας βρίζουν αλλά μια χαρά κυκλοφορείτε και μασαμπουκώνετε γουρνοπούλες. Πλάκα μας κάνετε, στα μούτρα μας. Το λέτε στο στυλάκι "πω ρι μιλίκι, θα μας πάρουν με τις πέτρες. Χιχιχιχιχιιχ...χαχαχχαχαχ". Και μόλις πάει να κουνηθεί κάποιος και να σας μπουζουριάσει μιλάτε για επιθέσεις στη Δημοκρατία. Άκου φιλάρα, η Δημοκρατία δεν είναι ΕΣΥ. Και αν εσύ τη βιάζεις και την ξεκωλιάζεις, δεν επιτίθεμαι στη Δημοκρατία όταν απαιτώ να σας δημεύσουν τις τεράστιες περιουσίες που φάγατε από τη μεταπολίτευση και μετά. Την προστατεύω τη ρημάδα. Από σένα. Και τους φίλους σου.

5 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Ένα ολόκληρο πόστ για τον Πάγκαλο; Πολύ δεν του είναι ρε παιδιά;

Stefanos είπε...

Ε τι να κάνουμε, δε χώραγε σε μισό :p

Panos Konstantinidis είπε...

ROFLMAO! :D :D :D

shades είπε...

Υπάρχουμε γαμώ την τρέλα μου πάρα πολλοί που αυτά τα φωνάζαμε και πριν τας εκλογάς αλλά πάλι τους ίδιοι (βγάλαμε) σε εισαγωγικά...

Hades είπε...

Εγώ πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν την είδα καν. Από εσένα τη διάβασα. Να πω ότι εκπλήσσομαι; Με τόσα που μας έχουν κάνει πως να εκπλαγώ πια;

Ρε Πάνο, εδώ έχουμε ολόκληρο... βλόγ για τον Πάγκαλο, η ανάρτηση σε πείραξε; :):):)