Σελίδες

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Λιτότητα για όλους.

Για όλους; Όχι βέβαια!
Οι βουλευτές μας δεν έχουν ανάγκη από λιτότητα. Είναι υπεράνω!
Με τα δικά σου λεφτά ντε! Μαλάκα Έλληνα! Πλήρωνε κορόιδο!

Σχεδόν ανέπαφα παραμένουν τα εισοδήματα των Ελλήνων βουλευτών, όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό για το 2012. Συγκεκριμένα, για το 2012 προβλέπονται 35 εκατομμύρια ευρώ για αποζημιώσεις, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ, όταν το 2011 η αντίστοιχη πίστωση ήταν στα 36 εκατομμύρια ευρώ.
Παρά ταύτα, ο προϋπολογισμός 2012 είναι μειωμένος κατά 27 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με την περασμένη χρονιά, το οποίο σημαίνει ότι το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει κυρίως από περικοπές, σε μισθούς υπαλλήλων, μισθωμάτων και εξοπλισμών.
- Για τους βουλευτές (αποζημίωση, επιδόματα, έξοδα κίνησης κλπ) προβλέπονται 35.016.200 ευρώ , δηλαδή 1.874.900 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2011.
- Για βουλευτικές αποζημιώσεις δίνονται 21.226.400 ευρώ (όσα και το 2011)
- Αποζημιώσεις βουλευτών για την συμμετοχή στα τμήματα διακοπών και τις αντίστοιχες επιτροπές 2.875.000 ευρώ (για το 2011 ήταν 5 εκατ. ευρώ)
- Επίδομα οργάνωσης γραφείου 8.146.900 ευρώ , μόλις 39.400 ευρώ λιγότερα από το περασμένο έτος)
- Οικογενειακή παροχή βουλευτών 212.800 ευρώ (όσο και το 2011)
- Εξοδα κίνησης βουλευτών 1.705.100 ευρώ (μειωμένα κατά 10.500 ευρώ σε σχέση με το 2011)
- Εργοδοτική εισφορά βουλευτών υπέρ ΕΟΠΥΥ 850.000 ευρώ (αυξημένα κατά 300.000 ευρώ σε σχέση με το 2011)

Επιχείρηση φιμώσατε την τυφλή κυρία...

"Επειδή η προσωρινή διάταξη του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να μη δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες."

Ούτως απήντησε ο ΥΠΟΙΚ της χώρας Ε. Βενιζέλος (ο οποίος να υπενθυμίσω ότι είναι νομικός) στην προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά της διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε πολίτη. Υποθέτω ότι όλες οι υπόλοιπες αρνητικές αποφάσεις ακόμη και στην περίπτωση της 90χρονης συνταξιούχου μεταξύ άλλων, του άρεσαν περισσότερο.

Παρομοίως υποθέτω ότι περισσότερο του άρεσε και η δήλωση του Λοβέρδου στην κίνηση της ΓΕΝΟΠ να κόψει συμβολικά το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας λόγω χρεών προς τη ΔΕΗ, όπου τι δήλωσε ο Υπουργός; Ότι επειδή εμείς χρωστάμε γενικώς και αορίστως σε όποιον φοράει παπούτσια και θα συνεχίσουμε έτσι για αρκετό διάστημα προφανώς, ε, μην μας εκθέτετε τόσο ανεπανόρθωτα ότι χρωστάμε και σε'σάς την ίδιαν στιγμή που απαιτούμε από τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν σε'σάς τα χαράτσια που θέλουμε εμείς να εκμεταλλευθούμε. Ντροπή δηλαδή: στον κατεργάρη κατεργαριές; Αυτή ήταν ουσιαστικά η απάντηση Λοβέρδου. Κυνικά, αναίσχυντα και παντελώς ανερυθρίαστα.



Κατά τα λοιπά, όταν η δικαιοσύνη αφήνει έξω να περπατάνε ελεύθεροι όσοι χρωστάνε εκατομμύρια είναι ανεξάρτητη.
Όταν γνωματεύει για σκάνδαλα μέσα από την κολυμβίθρα του Σιλωάμ ένεκα της ισχύουσας νομοθεσίας, δεν τρέχει μία.
Όταν βγάζει απορριπτικές αποφάσεις, κάνει σωστά τη δουλειά της.

Όταν όμως βγάζει απόφαση που δεν μας αρέσει, τότε έχουμε να κάνουμε με υπέρβαση δικαιοδοσίας...
Κι όλα αυτά σε μια περίοδο που ουσιαστικά έχουμε καταργήσει το Σύνταγμα.

Μια χαρά, ε;

UPDATE: Καλώστονε κι άργησε. Το θέμα είναι αν θα γίνει τίποτε ή αν θα υπάρξει επί της ουσίας αντίδραση των δικηγόρων.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Συνταγματικές αναζητήσεις

Το πλήρες κείμενο του ελληνικού Συντάγματος μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σήμερα, θα ασχοληθούμε με τα άρθρα 37 και 38 του ανωτέρω νομοθετήματος, το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, είναι το ιεραρχικά ανώτερο νομοθέτημα στην ελληνική πολιτεία.

Το άρθρο 37 ορίζει :

'Αρθρο 37: (Διορισμός Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
*3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
* Eρμηνευτική δήλωση: Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα.

Το άρθρο 38 ορίζει :

'Αρθρο 38: (Κυβέρνηση, απαλλαγή καθηκόντων)

*1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Kυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Bουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37.
Aν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Kυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ΄.
***2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου.
Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών.
Εωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.
* Eρμηνευτική δήλωση: H διάταξη της παραγράφου 2 εφαρμόζεται και σε περίπτωση αναπλήρωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το άρθρο 34.

Τι συνάγουμε από τα παραπάνω :
1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) διορίζει ως Πρωθυπουργό τον αρχηγό του κόμματος που έχει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της Βουλής. Ο ΠτΔ απαλλάσσει την Κυβέρνηση από τα καθήκοντα της, αν αυτή παραιτηθεί ή χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
2. Σε περίπτωση παραίτησης μόνο του Πρωθυπουργού (και όχι σύσσωμης της Κυβερνήσεως), ο ΠτΔ διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών.
3. Εάν, μετά από εκλογές ή παραίτηση της κυβέρνησης, κανένα κόμμα δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της Βουλής, ο ΠτΔ παρέχει διερευνητική εντολή στους αρχηγούς των κομμάτων, με φθίνουσα σειρά, αρχίζοντας από αυτό που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία των εδρών. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες.

Στο 5ήμερο πανηγυράκι που ζήσαμε, η κυβέρνηση δεν είχε παραιτηθεί, όπως άλλωστε δεν είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός. Αντιθέτως, η κυβέρνηση είχε λάβει, μόλις μερικά 24ωρα νωρίτερα, ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. Παρά ταύτα, διεξάγονταν, ενώπιον του ΠτΔ, διαβουλεύσεις για την εξεύρεση του προσώπου που θα διοριστεί πρωθυπουργός, ενόσω ακόμη είχαμε και πρωθυπουργό και κυβέρνηση, που απολάμβανε της εμπιστοσύνης της βουλής.

Ακόμη και μετά τη σημερινή παραίτηση (;) του πρωθυπουργού, ο ΠτΔ θα έπρεπε να διορίσει ως πρωθυπουργό αυτόν που θα πρότεινε η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος πρωθυπουργός, αφού αυτό διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της βουλής. Αντίθετα, το πρόσωπο, που πρόκειται αύριο να διορίσει πρωθυπουργό ο ΠτΔ, υποδείθχηκε αποκλειστικά από τους αρχηγούς των δύο πρώτων - σε κοινοβουλευτική δύναμη - κομμάτων και ερήμην της κοινοβουλευτικής ομάδας του απολύτως πλειοψηφούντος κόμματος.

Με λίγα λόγια, εάν έπρεπε να αντικασταθεί η κυβέρνηση, χωρίς τη διενέργεια εκλογών, τότε έπρεπε να παραιτηθεί και να ακολουθήσει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Εάν έπρεπε να αντικασταθεί ο πρωθυπουργός, τότε αυτός έπρεπε να παραιτηθεί και δεδομένου ότι υπάρχει κόμμα που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών της βουλής, η κοινοβουλευτική ομάδα του θα υποδείκνυε τον επόμενο πρωθυπουργό, εντός τριών ημερών από την παραίτηση του προηγούμενου.

Ευτυχώς που η Ελλάδα είναι συντεταγμένη πολιτεία...

ΥΓ 1 : Αν η απερχόμενη κυβέρνηση στερούνταν νομιμοποίησης, εξαιτίας του γεγονότος ότι με άλλο πρόγραμμα εξελέγη και άλλο πρόγραμμα εφάρμοσε, να δω τι νομιμοποίηση θα έχει η παρούσα (σχεδόν, γιατί θα μας "εμφανιστεί" αύριο), για το σχηματισμό της οποίας παρακάμφθηκε μέχρι και το Σύνταγμα.
ΥΓ 2 : Στο άρθρο 30 ορίζεται ότι ο ΠτΔ είναι ο ρυθμιστής του πολιτεύματος, ενώ στην § 2 της ακροτελεύτιας διάταξης (άρθρο 120) ορίζεται ότι ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
ΥΓ 3 : (§ 4 της ακροτελεύτιας διάταξης) H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνταγματικές παρεκτροπές;

%CE%88%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%B5%CE%B9+%CF%8C%CF%84%CE%B9+%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%BF+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1+%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9%3B%0D%0A%CE%A4%CE%B9+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9+%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Fel.wikisource.org%2Fwiki%2F%25CE%25A3%25CF%258D%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B1_%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582_%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1%25CF%2582%23.CE.86.CF.81.CE.B8.CF.81.CE.BF_37%22%3E%CF%84%CE%BF+%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF+37+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD%3C%2Fa%3E%3B%0D%0A%0D%0A%28%CF%80%CE%B1%CF%81.3%29%0D%0A%3Cspan+style%3D%22color%3A+rgb%2851%2C+51%2C+255%29%3B%22%3E%CE%91%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE+%CE%B7+%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%2C+%CE%BF+%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85+%CF%83%CE%B5+%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7+%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B5%CE%AC%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CE%BA%CE%B9+%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%AE%2C+%CE%BF+%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CF%8C+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%83%CE%B5+%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7+%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82.+%CE%9A%CE%AC%CE%B8%CE%B5+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE+%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82.+%CE%91%CE%BD+%CE%BF%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AD%CF%82+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD%2C+%CE%BF+%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9%2C+%CE%B1%CE%BD+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF+%CE%B7+%CE%B1%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D+%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CE%BD%CE%B1+%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82%2C+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C+%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%8C%CE%BB%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B7+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%83%CE%B5+%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CF%80%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B5%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%AE+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%91%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85+%CE%AE+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%95%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CF%84%CE%BF+%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C+%CE%9A%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82%2C+%CF%8C%CF%83%CE%BF+%CF%84%CE%BF+%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BD+%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7%CF%82+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82%2C+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BD%CE%B1+%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82%2C+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%B7+%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE.%3C%2Fspan%3E%0D%0A%0D%0A%CE%95%CE%B4%CF%8E+%CF%84%CE%B9+%CE%B5%CE%AF%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%B5%3B+%CE%91%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82+%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%B4%CF%8D%CE%BF+%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD+%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+%CF%85%CF%80%CF%8C+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%A0%CF%84%CE%94.%0D%0A%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF%3B%0D%0A%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE+%CE%AD%CF%84%CF%83%CE%B9+%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Fwww.real.gr%2FDefaultArthro.aspx%3Fpage%3Darthro%26amp%3Bid%3D103629%22%3E%CE%BC%CE%B1%CF%82+%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD+%CE%BF%CE%B9+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9%3C%2Fa%3E.%0D%0A%CE%91%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B5+%CE%BA%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%B1+%CE%B4%CF%8D%CE%BF+%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1+%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%2C+%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%84%CE%AC+%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BA.%0D%0A%CE%91%CF%80%CE%BB%CE%AC+%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1.%0D%0A%0D%0A%CE%95%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%3A+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CE%BF%CE%B9+%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%B9+%CE%BF%CE%B9+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9+%CE%B2%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B5+%CF%84%CE%B9+%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CF%84%CE%B9+%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD+%28%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82+%CF%80%CF%87+%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fdefault.php%3Fpname%3DArticle%26amp%3Bart_id%3D105061%26amp%3Bcatid%3D9%22%3E%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%3C%2Fa%3E%3A+%3Cspan+style%3D%22font-style%3A+italic%3B+color%3A+rgb%28255%2C+102%2C+102%29%3B%22%3E%CE%9F%CE%B9+%CE%95%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9%2C+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B3%CE%B9%27+%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C+%3Cspan+style%3D%22font-weight%3A+bold%3B%22%3E%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9%3C%2Fspan%3E+%CF%80%CF%89%CF%82+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%BF+%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE% 1+%CE%BD%CE%B1+%CE%B3%CE%B5%CF%86%CF%85%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%BC%CE%B1+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%BD%CE%B1+%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%B9%CF%82+%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD+%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B7+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82+%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85%CF%82+%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%82.+%3C%2Fspan%3E%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%BE%CF%84%CE%B5+%CF%8C%CF%84%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82%2C+6%2F11.+%CE%A4%CE%BF+%CF%81%CE%BF%CE%B6+%CF%87%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B1+%CE%BC%CF%80%CE%AE%CE%BA%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CF%82+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CE%BD%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BD+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82.%29%2C+%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5+%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CE%AE+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CF%84%CE%BF+%CE%86%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF+1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CF%80%CE%BF%CF%85+%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9+%CF%8C%CF%84%CE%B9+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%3B%0D%0A%CE%A0%CF%89%CF%82+%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9+%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD+%CE%B4%CE%B5%CE%BD+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5+%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5+%CE%AD%CE%BD%CE%B1+%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1+%CE%BD%CE%B1+%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%2C+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B7+%CE%BA%CE%B9+%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C+%3Ca+href%3D%22http%3A%2F%2Fthe300useless.blogspot.com%2F2011%2F10%2Fblog-post_06.html%22%3E%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD+%CE%B5%CE%BA+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%3C%2Fa%3E%3B%0D%0A%CE%9A%CE%B1%CE%B9+%CF%80%CF%89%CF%82+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%B7+%CE%BB%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE+%CE%BA%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AF%CE%B1+%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD+%CE%B5%CF%80%CE%AF+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82+%CE%B7+%CE%9C%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB+%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9+%CE%BD%CE%B1+%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CF%82%3B%0D%0A%0D%0A%CE%9C%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82+%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1+%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1+%CE%BC%CE%B5+%CF%84%CE%BF+%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%3B%0D%0A%CE%88%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B5+%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B5%CE%B9+%CE%BD%CE%B1+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5+%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B5%CF%82+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82+%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82+%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%88%CE%B5%CE%B9+%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CE%BD+%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF+%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CE%B1%3B%0D%0A%CE%A5%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9+%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1+%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CE%BC%CE%B1%3B

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αξιοπρέπεια.

Μια άγνωστη λέξη.
Γι'αυτό και πρέπει να την χάσουμε όλοι μας, για να μην νοιώθουν άσχημα κάποιοι άλλοι.
Ξέρω ότι ξεκινάω πολύ σκληρά αλλά κατανοήστε ότι έχω ξεμείνει από λέξεις. Τι να πω; Κωλοτούμπα; Έτσι είναι οι κωλοτούμπες; Κι αν είναι αυτές κωλοτούμπες τότε τι βιώνουμε εδώ κι ένα τουλάχιστον χρόνο με το υποτιθέμενο καζάνι που βράζει; Γελάει ο κόσμος. Από την άλλη όμως προσπαθείς να βρεις κάποια λέξη που να περιγράφει τις καταστάσεις.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα του τι εννοώ και τέλος πάντω, ας χαρακτηρίσει ο καθένας όπως θέλει ό,τι θέλει.
Παράδειγμα πρώτον:
Πριν λίγες μέρες και πιο συγκεκριμένα την 31η Οκτωβρίου ο κύριος Λιντζέρης ανακοίνωνε με επιστολή του μεταξύ άλλων και ότι "Γνωρίζετε την πρόταση που έχω διατυπώσει εδώ και πέντε μήνες για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, εκτάκτου ανάγκης. Η πρόταση αυτή έχει ωριμάσει και βρίσκει υποστήριξη από πλειάδα στελεχών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.".
Από την επί 5μήνου ωριμότητα που οδήγησε στην προαναφερθείσα επιστολή πήγαμε στην άγνοια αποφάσεως της 1ης Νοεμβρίου όπως παραθέτει το Βήμα (Θα καθορίσω τη στάση μου εγγράφως, δεν πρόκειται σήμερα ή αύριο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση αλλά θα πώ τις απόψεις μου εγγράφως, όπως πάντα έπραττα -και όλοι ξέρουμε ότι ο Λινζτέρης ποτέ δεν μιλάε πριν, σωστά;), εν συνεχεία περάσαμε στην γνωστοποίηση της οριστικής προθέσεως ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης το απόγευμα προς βράδυ της 3ης Νοεμβρίου που μεταξύ άλλων τον έκανε να ζητήσει από το πρωθυπουργό να δρομολογήσει εξελίξεις κιόλας. Η συνέχεια εν πολλοίς αναμενόμενη: προς το μεσημέρι της 4ης Νοεμβρίου ο Λιντζέρης ανακοινώνει ότι περιμένει πρώτα ν'ακούσει τον πρωθυπουργό προκειμένου ν'αποφασίσει αυτό που είχε ήδη κοινοποιήσει μια μέρα πριν και τελικώς καταλήγουμε στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Φυσικά να υπενθυμίσω ότι τον Ιούνιο ο κύριος Λιντζέρης ήταν από τους πρωτεργάτες του κινήματος αμφισβήτησης του πρωθυπουργού καθώς και του μεσοπρόθεσμου, έτσι; (για την ιστορία στην εν λόγω επιστολή περιέχεται και ο όνομα της Καϊλή).

Παράδειγμα δεύτερον:
Βασούλα Παπανδρέου τη λένε και όλα τα παιδάκια κλαίνε. Δεν πρόκαμε να στεγνώσει το μελάνι που γράφαμε για την δέκατη έκτη τελευταία φορά που στήριξε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση και ήρθε η δέκατη έβδομη τελευταία φορά που στήριξε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Πόσο γλυκιά είναι η καρέκλα. Ελπίζουμε ο Άδωνις Γεωργιάδης να κάνει πράξη τις "απειλές" του και να την γιαουρτώσει όπως της αξίζε, βγάζοντάς μας από τον κόπο.

Παράδειγμα τρίτο:
Όταν ξέρεις ότι ο Λοβέρδος έχει βλέψεις τόσο για την αρχηγία του κόμματος, όσο και για την πρωθυπουργία (ενώ είναι σχεδόν βέβαιο κιόλας ότι αυτός θα ηγηθεί της κινήσεως των τριών) και ξέρεις παράλληλα ότι το δακτυλίδι έχει ήδη πάει στον Βενιζέλο άρα αυτό σημαίνει πως αν κάτι βολεύει τπον Μπένι δεν βολεύει τον Λοβέρδο, τότε όταν βλέπεις να κοινοποιεί επιστολή-καταπέλτη μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην οποίαν ουσιαστικά λέει ότι αν δεν κάνεις αυτά που ζητάω (που επί της ουσίας ζήταγαν πολλοί άλλοι ταυτόχρονα) εγώ παραιτούμαι (εμμέσως πλην σαφώς όσο δεν πάει άλλο), τότε τι συμπεραίνει; Ότι αποκλείεται να κάνει πίσω: "Επειδή ανάμεσα στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής μεσολάβησε η συνεδρίαση της ΚΟ, στην οποία τίποτα σχετικό δεν αναφέρθηκε και ανησυχώντας για τις εξελίξεις που δεν σχετίζονται μόνο με την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωζώνη και το ευρώ, συμπληρώνω το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στο οποίο προφανώς και εμμένω με τη δήλωσή μου πως αν δεν υπάρξουν αμέσως κινήσεις προς την κατεύθυνση της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δεν θα έχω σχέση με αυτές τις πολιτικές διεργασίες ούτε θέση μέσα σε αυτές. Ως γνωστόν σύμφωνα με το Σύνταγμα η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση δεν δίνεται υπό προϋποθέσεις, ή ακυρωτικές αιρέσεις. Προφανώς και δεν θέτω προϋποθέσεις ως προς την ψήφο μου κάνω, όμως, γνωστό το πολιτικό σκεπτικό με βάση το οποίο λειτουργώ."
Οι προϋποθέσεις δεν ήρθησαν, οι συνθήκες δεν άλλαξαν αλλά ο Λοβέρδος έδωσε ψήφο εμπισοσύνης.

Παράδειγμα τέταρτο:
Λούκα Κατσέλη ή αλλιώς, δεν τηρούμε ούτε καν τους τύπους. Γι'αυτό τελικά δεν τήρησε την δέσμευσή του ότι αν έμενε με 153 θα παραιτείτο, διότι αφενός ήθελε πρώτα να πάει και στους 152 και προφανώς υποθέτω ότι σε λίγες μέρες μπορεί να έχουμε και την επιστροφή της Αποστολάκη. Ούτως ή άλλως θα έχουμε οσονούπω και την ψήφιση του νομοσχεδίου για το κούρεμα, έτσι; Άρα δεν θα πάει στους 154 μετά την επιστροφή της Λούκας; Θα πάει. Εξάλλου απ'ό,τι φαίνεται και από τα προηγούμενα παραδείγματα, όση κι αν είναι η αμφισβήτηση, ακόμη κι αν στα χώνει με εξαιρετικά υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σχεδόν ολόκληρη η Υφήλιος (ακόμη και το CNN, αν έχεις το θεό σου δηλαδή) εκτός από ολόκληρη τη χώρα, έλλειψη αξιοπρέπειας σημαίνει να μην ιδρώνει το αφτί σου ούτε στις αμφισβητήσεις μέσα στο ίδιο σου το κόμμα. Αν κι εδώ που τα λέμε, η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι εσωκομματικές αμφισβητήσεις περιορίζονται στο καζάνι που βράζει. Για τόσο δούλεμα μέσα στα μούτρα μας μιλάμε, τόσο μαλάκες μας θεωρούν όλους, τόσο άβουλους, τόσο πρόβατα...

Πριν λίγες μέρες είχαμε την σφοδρή κόντρα Τσίπρα-Βενιζέλου σχετικά με την ομερτά. Τόσα συμβαίνουν στην χώρα, τον Βενιζέλο η λέξη ομερτά τον πείραξε. Πριν μόλις 5 μέρες ο βουλευτής Ηρακλείου του pasok, κ. Παρασύρης, έκανε λόγo για για συμμορίες εντός του pasok επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά τον Τσίπρα. Κανένας Βενιζέλος δεν αντέδρασε. Λίγες μέρες πιο πριν είχαμε και την παραίτηση Ρομπόπουλου ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ψήφιζε δίχως να ξέρει τι ψήφιζε. Επίσης προ ολίγων ημερών, είχαμε την οργισμένη αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας την ημέρα της Εθνικής Εορτής με αφορμή μια τριανταριά ανθρώπους. Μήπως έχει ακούσει κανείς κάποια αντίδραση από τον αξιότιμο Πρόεδρο για τα όσα δραματικά συμβαίνουν; Ή δεν κρίνει ότι τον ενοχλεί κάτι;
Ο κόσμος αντιδρά ανά χιλιάδες.
Γινόμαστε ρόμπα παγκοσμίως.
Ξεφτιλιζόμαστε μαζικά ως Έλληνες.
Το Σύνταγμα της χώρας βιάζεται καθημερινά.
Το Πολίτευμα της χώρας αναιρείται στην πράξη.
Και ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ενοχλείται καν.

Τι ήταν όλη αυτή η αστειότητα που παρακολουθήσαμε λοιπόν;
'Ενα πολιτικό παιχνίδι. Πολυπλόκαμο μεν, παιχνίδι δε.
Και παιχνίδι για τι;
Για να σμπαραλιαστούν τα νεύρα μας, για να εκβιαστούμε ακόμη περισσότερο, για να χάσουμε κι άλλη από την αξιοπρέπειά μας.
Διότι μέχρι πριν 3 μέρες σχολιάζαμε όλοι σχεδόν την καταστροφική συμφωνία πτώχευσης της χώρας. Το τελευταίο τριήμερο σχολιάζουμε όλα τα υπόλοιπα με δεδομένη την... ευεργετική πτώχευση της χώρας.
Καταλάβατε ποιο ήταν το παιχνιδάκι;
Καταλάβατε τι σημαίνει να μην διαθέτεις σοβαρούς πολιτικούς;

Κάποτε αυτή η χώρα έβγαλε έναν Ελευθέριο Βενιζέλο, έναν Ιωάννη Καποδίστρια.
Σήμερα έχει αυτούς που παρακολουθούμε να φέρονται σαν μαριονέττες.
Για μια κωλοκαρέκλα.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει στις μέρες μας είναι να αγαπάς την πατρίδα σου κι αυτό διότι πρέπει να υποφέρεις όλα όσα συμβαίνουν.
καταλάβατε τώρα γιατί έκανα λόγο για έλλειψη αξιοπρέπειας;
Εσείς ονομάστε το όπως αλλιώς θέλετε.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μα τι ηθος, τι ποιοτητα!!!

Αναδημοσιευεται χωρις σχολιασμο. Τι να σχολιάσει κανεις.....

Οι κυβερνήσεις νομοθετούν για το λαό. Εσείς;

(Δημοσιευμένο στις 31 Οκτ 2011 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης)



Κύριε Βενιζέλο,
Σας έχω απευθύνει δημόσια, αρκετά ερωτήματα, τα οποία θέτουν σοβαρά θέματα για τον τρόπο που πολιτεύεστε. Δεν ήταν μια θεωρητική ανάλυση αλλά στοιχεία. Δεν μου απαντήσατε. Πίστευα πως ήταν η ενασχόλησή σας με την σωτηρία της χώρας που δεν σας επέτρεπε να απαντήσετε. Τελικώς δεν ισχύει. Απ ό,τι έμαθα, στείλατε απαντητική επιστολή στην Ελευθεροτυπία για άρθρο που αφορούσε την προίκα σας, όχι όμως απάντηση σε όσα σας έχω ρωτήσει. Και το κάνατε μία από τις πιο κρίσιμες μέρες των διαπραγματεύσεων για το χρέος. Βρήκατε τον χρόνο. Άρα δεν ήταν θέμα χρόνου.
Πριν προχωρήσω στα συγκλονιστικά που αποκάλυψε η δημοσιογραφική έρευνα, σας θυμίζω και πάλι πως το να απαντήσετε είναι υποχρέωσή σας. Ηθική και πολιτική. Πριν από μερικούς μήνες, όταν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κύριος Θόδωρος Πάγκαλος είπε το γνωστό «μαζί τα φάγαμε», του απάντησα με ένα πολύ σκληρό άρθρο. Ο κύριος Πάγκαλος την ίδια κιόλας μέρα ανταπάντησε με ένα δικό του πολιτικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο site μου. Την ίδια εποχή έγραψα ένα ακόμη σκληρό άρθρο για την υπουργό κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στο οποίο έλεγα πως το να φοιτά παιδί της σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ η ίδια είναι υπουργός Παιδείας, είναι μια πρακτική που δηλώνει πως δεν εμπιστεύεται τη Δημόσια Παιδεία για την οποία είναι αρμόδια. Η κυρία Διαμαντοπούλου απάντησε δημόσια σε αυτό, θέτοντας μάλιστα μια πλευρά που είχα σκληρά παραβλέψει. Της μάνας. Και οι δύο συνάδελφοί σας απάντησαν αν και θα μπορούσαν να μην το κάνουν γιατί εξέφρασα απόψεις και όχι, όπως στη δική σας περίπτωση, ντοκουμέντα και στοιχεία. Και βέβαια κανένας από τους δυο, δεν θέλησε να μου «θυμίσει» πως είμαι δημοσιογράφος της «κρατικής».Σεβάστηκαν και τον ρόλο τους και το ρόλο του δημοσιογράφου.
Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού και βρεθήκατε στο στόχαστρο της πολιτικής κριτικής από τον προκάτοχο σας στο υπουργείο, τον νυν αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την αγοραπωλησία επί των ημερών σας του ξενοδοχείου «Ακροπόλ» από τον κατάδικο σήμερα, Γιώργο Μπατατούδη. Πληροφοριακά μόνο ο κ. Μπατατούδης ο οποίος διέφυγε στη Λιβύη βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα αφού κατάφερε να πάρει αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.
Ας πάμε όμως και πάλι στα στοιχεία. Διατελέσατε υπουργός Δικαιοσύνης το 1996. Δεν ήσασταν ένας οποιοσδήποτε πολιτικός σε αυτό το υπουργείο, αλλά ένας γνώστης της Νομικής Επιστήμης. Και μόνο να κοιτάξει κάποιος το βιογραφικό σας, διαπιστώνει πως τελειώσατε σε 4 χρόνια τη Νομική, (παρότι, όπως λέτε, είχατε και παράλληλη πολιτική δράση τα δύσκολα χρόνια 1974-1978), καταφέρατε να κάνετε διδακτορικό στο Παρίσι σε μόλις δύο χρόνια και στη συνέχεια να ανεβείτε τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τρόπο που δεν έχουν κάνει άλλοι. Τι άλλο λοιπόν, ήσασταν από το «παιδί θαύμα» της νομικής τέχνης.
Αναζήτησα λοιπόν αυτή την νομική σας έστω ευφυΐα, στο νομοθετικό σας έργο στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ιδού τι βρήκα. Το 1996 ψηφίσατε τον νόμο 2408. Με τον νόμο αυτό τροποποιήσατε κάποια άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Για την ακρίβεια προσθέσατε μερικές λέξεις, λιγότερες από 10 αλλά καθοριστικές. Αλλάξατε το άρθρο 242 (για ψευδή βεβαίωση) και το άρθρο 216 (για πλαστογραφία).Τα δύο αδικήματα τα οποία ήταν κακουργήματα με ποινές κάθειρξης πάνω από 10 χρόνια, γίνονταν πλημμελήματα αν το ποσό της ζημιάς δεν ήταν πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές. Αυτό προσθέσατε: Το «πάνω από 25 εκατομμύρια δραχμές». Με 25 εκατομμύρια τότε μπορούσες να αγοράσεις ένα σπίτι. Και εσείς για κάποιο λόγο, την πλαστογραφία και την ψευδή βεβαίωση που προκαλούσαν ζημιά ως ένα σπίτι την κάνατε πλημμέλημα;
Αυτή την νομοθετική «μεταρρύθμιση» την κάνατε μέσα σε μία νύχτα και χωρίς να προηγηθεί σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής και πολύ περισσότερο διάλογος με τους ανθρώπους που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη. Δηλαδή δεν εκθέσατε ποια αναγκαιότητα υπήρχε για να κάνετε τόσο βαριές πράξεις από κακουργήματα, απλά πλημμελήματα. Κατηγορηθήκατε από τον νομικό κόσμο ότι ασελγήσατε πάνω στους νόμους με σκοπούς άλλους από την απονομή Δικαιοσύνης.
Φαντάζομαι ξέρετε ως υπουργός Δικαιοσύνης τότε, τι προέκυψε από αυτή σας την νομοθέτηση. Τετρακόσιοι επιφανείς Θεσσαλονικείς (μεγαλογιατροί, βουλευτές, στρατηγοί, δικηγόροι, παιδιά αυτών που λέμε «επωνύμων») οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κακουργήματα (ναι, αυτά τα οποία αλλάξατε) δεν δικάστηκαν ποτέ. Τα κακουργήματά τους έγιναν πλημμελήματα και παραγράφηκαν. Η υπόθεση ήταν η πιο σοβαρή υπόθεση πλαστογραφίας στην ιστορία της Ελλάδας. Από το 1989 έως το 1991, παιδιά επωνύμων της Θεσσαλονίκης που εγγράφονταν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (Γιουγκοσλαβία, Ρουμανία κλπ), έπαιρναν μεταγραφές σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας, παρουσιάζοντας ψεύτικες βεβαιώσεις για σοβαρές ασθένειες. Οι ευγενείς γόνοι της Θεσσαλονίκης έπασχαν ξαφνικά από καρκίνο, λευχαιμίες και άλλα σοβαρά νοσήματα που βεβαίωναν απατεώνες γιατροί. Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση, κάποιοι Πανεπιστημιακοί, συνάδελφοί σας στο Πανεπιστήμιο, επιχείρησαν να την κουκουλώσουν αρνούμενοι να δώσουν τα στοιχεία των μεταγραφών.
Μια ομάδα έντιμων εισαγγελέων τότε, αναγκάστηκε να κάνει έρευνα στο πανεπιστήμιο και να κατασχέσει τους φακέλους. Δύο ανακριτές, επί δύο χρόνια ερεύνησαν αυτή την υπόθεση, σχηματίζοντας δικογραφία που δεν χωρούσε σε ένα δωμάτιο. Ασκήθηκαν, διώξεις σε 400 άτομα. Οι περισσότεροι θα έμπαιναν φυλακή αφού οι κατηγορίες ήταν στοιχειοθετημένες. Και τότε εσείς νομοθετήσατε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα στα συγκεκριμένα άρθρα, που τύχαινε μάλλον να αφορούν τις δικές τους κατηγορίες. Τα αδικήματα ήταν πια πλημμελήματα και είχαν παραγραφεί. Οι φάκελοι έκλεισαν και δεκάδες επώνυμοι απατεώνες, ελεύθεροι πια, συνέχιζαν να φωτογραφίζονται στα περιοδικά ως έντιμοι και ανησυχούντες για την πόλη και βέβαια να καθορίζουν με τη δύναμή τους τα πολιτικά πράγματα. Αρκετοί από τους φοιτητές που πήραν μεταγραφές με τις ψευδείς βεβαιώσεις, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά σήμερα κάνουν πανεπιστημιακή καριέρα.
Στις μεταρρυθμίσεις σας, συμπεριλαμβάνεται η αλλαγή ενός ακόμη άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Του 113. Το άρθρο αυτό παλιά προέβλεπε πως στις περιπτώσεις που κάποιος βουλευτής διώκεται για αξιόποινη πράξη, αν δεν αρθεί η βουλευτική του ασυλία, τότε σταματά να τρέχει ο χρόνος παραγραφής και ο βουλευτής δικάζεται όποτε πάψει να είναι βουλευτής. Το άρθρο αυτό προστάτευε και τον βουλευτή, αλλά και τον πολίτη. Αλλάξατε λοιπόν το άρθρο και καταργήσατε την αναστολή της παραγραφής. Έτσι αν κάποιος βουλευτής διαπράξει αδίκημα και δεν αρθεί η ασυλία του, ο χρόνος παραγραφής τρέχει. Έτσι όταν πάψει να είναι βουλευτής πιθανόν να μην υπάρχει δίωξη εναντίον του.
Αυτά είναι τα νομοθετήματά σας σε ένα υπουργείο που θα περίμενε κάποιος, πως λόγω του αντικειμένου σας, ο νομικός κόσμος θα μίλαγε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις Βενιζέλου. Ο νομικός κόσμος όμως μιλάει για «ασέλγεια» στους νόμους. Τα περί προθέσεων και τα νομικά και αυτά της κόλασης που είναι στρωμένη με καλές προθέσεις, τα ξέρετε. Μόνο εσείς ξέρετε τις προθέσεις σας. Δεν σας αποδίδω καμιά πρόθεση. Σας απευθύνω για μια ακόμη φορά ερωτήματα. Και περιμένω απαντήσεις τις οποίες ξέρετε πολύ καλά πως οφείλετε να δώσετε. Αν όχι, τότε αυτό θα είναι μια πρόθεσή σας…
Υ.Γ.  Προς κάθε ενδιαφερόμενο που…ξέρει αυτός. Μετά από 25 χρόνια στην δημοσιογραφία, έχω την δυνατότητα να μαθαίνω, πότε το όνομά μου γίνεται δημοφιλές σε διάφορες υπηρεσίες. Μην κουράζεστε. Στην ντουλάπα μου δεν έχω σκελετούς. Μόνο ρούχα και αρχεία. Των οποίων έχω πάντα αντίγραφα.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ 8 Φεβρουαρίου 1995

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δεν τις προλαβαίνουμε τις πολιτικές εξελίξεις έτσι όπως τρέχουν!

Τι να πρωτοσχολιάσεις πλέον μετά τις χθεσινβραδινές εξελίξεις; Το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο μετά τον Σημίτη να τα χώνει έως και ο Γιάννος; Στο ότι πλέον τα χώνουν έως και τα Νέα; Ή στο ότι η χούτα που βιώνουμε έχει λάβει πλέον τόσο ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έφτασε να φιμώσει μέχρι και την ίδια του την κοινοβουλευτική ομάδα για να μην φανεί ότι αντιδρά μερίδα της;

Όχι, όχι, θα σταθούμε στο εξής αξιοθαύμαστο γεγονός: την ίδιαν στιγμή που ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Σόιμπλε, περιγράφει μια επαχθή συμφωνία κατ' εξαίρεσιν για την Ελλάδα, την ίδιαν στιγμή που ο Πορτογάλος Πρωθυπουργός βλέπει την αναδιαπραγμάτευση του δικού του μνημονίου ως μόνη λύση (ανεξάρτητα αν θα την πετύχει, δεν εξετάζουμε αυτό αλλά το ότι ο δικός μας σε όλα λέει αμάσητα ναι), την ίδιαν στιγμή που ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν είναι Ελλάδα για να φτάσει σε τέτοια κατάντια, την ίδιαν στιγμή που έχουμε και άλλες κυνικές ομολογίες αρμοδίων που παραδέχονται ότι Ευρώπη τα έκανε εντελώς σκατά, την ίδιαν στιγμή που ο Μπαρόζο αποκλείει το ίδιο "φάρμακο" σε άλλη χώρα της ευρωζώνης, την ίδια ώρα ο Παπανδρέου πανηγυρίζει ότι η συμφωνία της οποίας οι όροι ακόμη δεν έχουν βγει καν, είναι καλή. Επίσης, ότι έσωσε τη χώρα για τέταρτη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, δίχως πάλι να μας εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη τις προηγούμενες τρεις.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος αυτός θα περάσει στην ιστορία μεταξύ άλλων και για το ότι είναι ο πρώτος και μάλλον ο τελευταίος που κατάφερε να ρίξει τον εαυτό του στην προσπάθειά του να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία. Το λέω έτσι διότι νομίζω ότι οι πολιτικές εξελίξεις είναι πλέον προφανείς...

Α, και καλό μήνα! Κι αν χρεωκοπήσουμε εκ νέου μέσα στον ίδιον ενάμιση χρόνο μην ξεχνάτε ότι έχουμε προσπαθήσει πολύ για να το καταφέρουμε!