Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Καταστάσεις εντελώς pasok... Χαλαρώστε (και διασκεδάστε) διαβάζοντας...

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε εδώ και αρκετούς μήνες η κοινοβουλευτική ομάδα του pasok είναι καζάνι που βράζει.
Καζάνι που βράζει μεν, που ψηφίζει όλα τα μέτρα δε. Μην ξεχνιώμαστε. Αυτό όμως είναι η ελάχιστη αντίφαση. Τις τελευταίες μέρες η έκφραση "τα έχω κάνει εντελώς pasok" νομίζω ότι έχει αποκτήσει τελείως διαφορετικό νόημα.
Ας πάρουμε την Βασούλα την Παπανδρέου για παράδειγμα: σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιδίας, εδώ και μήνες προειδοποιεί τι έπρεπε να είχε γίνει, το οποίο "έπρεπε" είναι αντελώς διαφορετικό από αυτό που έγινε. Μυστηριωδώς και παρά το τεράστιο χάσμα, η Παπανδρέου ψήφισε όλα τα μέτρα των περασμένων μηνών. Ειδικότερα χθες όμως που ψήφισε για την όγδοη ή ένατη -δεν θυμάμαι πλέον- τελευταία φορά, ήταν συντετριμμένη. Ήταν τόσο συντετριμμένη που επείσθη από τον πρωθυπουργό για την αναγκαιότητα ψήφισης των μέτρων, παρόλο που ήταν οριστικά σφόδρα αντίθετη με αυτά. Δηλαδή σα να λέμε, τι μέτρα έπρεπε να έφερνε αυτή η κυβέρνηση προκειμένου η Βασούλα η Παπανδρέου να τα καταψήφιζε; Να προέβλεπε το νομοσχέδιο ας πούμε πένήντα εκτελέσεις συνταξιούχων και ανέργων το τρίωρο; Είμαι, δηλαδή, περίεργος να μάθω.


Το δράμα της Βάσως Παπανδρέου. Άλλοι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα, η Βάσω έχει συνειδησιακό πρόβλημα.

Όμως, εν αντιθέσει μα αυτό που φαίνεται, το πρόβλημα δεν περιορίστηκε στην Παπανδρέου, μιας και υπάρξαν και άλλοι βουλευτές πλην της Παπανδρέου οι οποίοι ψήφισαν αλλά εξέφρασαν την θέση από βήματος Βουλής ότι από Δευτέρα πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες. Και τι σημαίνουν πολιτικές πρωτοβουλίες; Είτε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, είτε κυβέρνηση προσωπικοτήτων, είτε συγκυβέρνηση, είτε εκλογές. Δηλαδή σε όλες τις περιπτώσεις οι βουλευτές του pasok ζήτησαν από Δευτέρα όχι άλλο pasok. Αφού λοιπόν ζήτησαν όχι άλλο pasok, γιατί στήριξαν την κυβέρνηση χθες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι κατά; Και γιατί συγκεκριμένα από Δευτέρα; Είναι μήπως σαν τη δίαιτα από Δευτέρα που ποτέ δεν προσδιορίζει ποια Δευτέρα είναι; Και να ρωτήσω και το άλλο; Αφού όλα αυτά τα προέβλεπε και το μνημόνιο που όλοι τους ψήφισαν, και το μεσοπρόθεσμο φυσικά, προς τι η τωρινή αντίδραση; Αφού οι ίδιοι τα έχουν ήδη ψηφίσει μια φορά.

Άρα που καταλήγουμε; Ότι όταν ψηφίζεις για όγδοη τελευταία φορά τα μέτρα θα ψηφίσεις και για ένατη τελευταία φορά και για δέκατη τελευταία και για ενδέκατη τελευταία. Μόνο όταν αρχίσει να πέφτει ξύλο (τουτέστιν όχι μόνο αυγά και λεκτικοί προπηλακισμοί ως μέχρι τώρα και μη νομίζεται ότι ο κόσμος θα αντέξει για πολύ καιρό ακόμα), τότε και μόνο τότε θα σταματήσουν να ψηφίζουν όλα αυτά τα αισχρά νομοσχέδια, αν και πλέον δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το πόσα τέτοια απομένουν να ψηφιστούν. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το πόσο έχει παρακάτω δηλαδή. νομίζω ότι το επόμενο στάδιο είναι να δουλεύουμε δωρεάν και εντελώς ανασφάλιστοι όπου ακόμη κι αυτό να προκύψει είμαι σίγουρος ότι θα βρουν κάποια δικαιολογία να υπερψηφίσουν για μια ακόμα φορά. Διότι οι εθισμένοι στην διαφθορά ξέρουν ότι είναι πολύ γλυκιά η καρέκλα και τα προνόμια.

Για το τέλος σας φύλαξα μια φωτογραφία από την χθεσινή ψηφοφορία...


Άποψη της Κ.Ο. του pasok μετά τις καταψηφιστικές καταγγελίες των τελευταίων μηνών...

Δεν υπάρχουν σχόλια: