Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συλλεκτικόν, ΙΙΙ

Και για να ολοκληρώσουμε την σημερινή τριλογία, με δεδομένο ότι επίκειται κούρεμα που δεν πρόκειται να κάνει κάτι άλλο παρά την πρόσκαιρη και υποτιθέμενη ελάφρυνση της χώρας από τον βραχνά του χρέους, ο οποίος βραχνάς θα επανέλθει μετά από λίγο καιρό ένεκα των αναγκών για δανεισμό (το πιθανότερο, για την στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων), ας δούμε το τρίτο κείμενο από την ιστοσελίδα του pasok.
Hint: τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν λάβει/λαμβάνουν τα μέτρα τους και θα έχουν ελάχιστη ζημία. Εδώ είστε κι εδώ είμαι γι'αυτό. Τη ζημιά θα την φάνε αυτοί που αποκαλούνται ιδιώτες, των οποίων η ζημία θα ρεφαριστεί από τα ασφαλιστικά ταμεία (κοινώς χρεωκοπί α λα ελληνικά σημαίνει ότι θα πληρώσουμε εμείς και τη ζημιά των υπολοίπων).

Αντιγράφω (το χρώμα του σοσιαλιζμού -πάντοτε με ζήτα), τα σχόλια καθώς και οι τονισμοί δικοί μου:

16/4/2010
Τομέας Τύπου και ΜΜΕ

"Η Ε.Ε. με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό αποφάσισε να στηρίξει την Ελλάδα, να είναι κοντά της - κι αυτό υπήρξε αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας. Χωρίς τη διαδικασία αυτή, η χώρα θα πήγαινε (προσοχή στην γραμματική: δεν πάει, θα πήγαινε, άρα το γλύτωσε) κατευθείαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τότε θα με ρωτάγατε: Πού είναι τα σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά;» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στον έλεγχο και την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
«Ο μηχανισμός, υπάρχει σήμερα εκεί που υπήρχε το μηδέν και είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας για ένα ασφαλές καταφύγιο για τη χώρα μας» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός και κατέστησε σαφές ότι «η ενεργοποίησή του θα γίνει με γνώμονα το συμφέρον της χώρας, την ανάγκη νηνεμίας στην οικονομία - και κάνουμε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που απαιτούνται. Ας μην γελιόμαστε όμως: Το ΔΝΤ, έχει ήδη μπει στη διαδικασία. Είναι στη διαδικασία της επιτήρησης, στην οποία μας οδήγησε δύο φορές η Νέα Δημοκρατία. Ήδη μας ελέγχει. Τι δεν σημαίνει η εμπλοκή του ΔΝΤ: Ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει (την σκαπουλάραμε και αυτήν). Μπορούμε να παίρνουμε δάνεια, αλλά η αξιολόγηση και η έγκριση περνά απ' το ΔΝΤ. Ο μηχανισμός σημαίνει επίσης, ότι δεν θα αφεθούμε να βουλιάξουμε, όπως ήταν η πρόγνωση των πολλών (πράγματι, οι πολλοί έπεσαν έξω)».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μας οδήγησε στην σημερινή δύσκολη κατάσταση, λέγοντας ότι «ο κίνδυνος, ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένης πολιτικής της προηγούμενης πενταετίας: Όσο κι αν φωνάζει η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ότι δεν θέλουν το ΔΝΤ, εσείς κύριοι της ΝΔ μας οδηγήσατε εκεί και αν υπήρχε σήμερα κυβέρνηση της ΝΔ, θα πηγαίναμε 'σούμπιτοι' στο ΔΝΤ (τώρα ευτυχώς το γλυτώσαμε και αυτό). Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης, έστω και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, υπήρξε επιτυχία, αλλά ουσιαστική επιτυχία θα είναι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές. Κι εσείς ψηφίσατε το Μάαστριχτ κι εσείς αναλάβατε δεσμεύσεις ως παράταξη κ. Τσίπρα. Μην μας κατηγορείτε λοιπόν εμάς που υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας (σε κάποιον καιρό θα ξέρουμε και τους αποδέκτες των δεσμεύσεων), που είναι και δεσμεύσεις και απέναντι στον ελληνικό λαό. Γιατί δεν φαντάζομαι πως η σπατάλη και η μη σωστή διαχείριση των πόρων είναι προς όφελος του λαού».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Πράγματι, τα μέτρα πονάνε». Αλλά σκεφτείτε αν είχαμε μπει στη χρεοκοπία και τον κατήφορο της διάλυσης της οικονομίας. Τότε θα με ρωτάγατε: Πού ήταν τα σοσιαλιστικά σας αντανακλαστικά; Τα αντανακλαστικά μου ήταν να προστατέψω την πατρίδα. Κι αν θέλετε, από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν. Ζω στο πετσί μου την κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές, που πρέπει να μπούνε αρχές και ρυθμίσεις, ώστε το διεθνές κεφάλαιο να συμβάλλει στην στήριξη της ανάπτυξης, στη Δικαιοσύνη, την ισότητα, την αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων της ανθρωπότητας, από την φτώχεια μέχρι την κλιματική αλλαγή."


Τα σχόλια δικά σας.
Για να μην έχουμε ασθενή μνήμη προπάντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: