Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συλλεκτικόν, Ι

Από την ιστοσελίδα του pasok, στην οποίαν αν ψάξεις μπορείς να βρεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου μιλάμε... (οι τονισμοί καθώς και το χρώμα του σοσιαλιζμού -πάντα με ζήτα- δικοί μου):

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2010

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ GADDAFI

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ GADDAFI: Είμαστε στο πλευρό του Ελληνικού λαού στη διάρκεια αυτής της κρίσης. Στεκόμαστε στο πλευρό του φίλου Ελληνικού λαού, της φίλης ελληνικής Κυβέρνησης. Στεκόμαστε στο πλευρό τους και τους υποστηρίζουμε.

Ακολουθούμε τις ίδιες αρχές που είχαμε θεσπίσει με τον αείμνηστο πατέρα σας. Είμαστε πιστοί σ' αυτές τις σχέσεις, πιστοί σ' αυτές τις αρχές.

Ιστορικοί δεσμοί συνδέουν τις δυο χώρες μας. Είμαστε κοντά σας. Σας υποστηρίζουμε, στεκόμαστε στο πλευρό σας.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω. Η σχέση των δυο χωρών μας υπάρχει από παλιά, αλλά και η σχέση με τον πατέρα μου ήταν πολύ στενή.

Βρίσκομαι εδώ με την επιθυμία να αναβιώσω, να δώσω νέα πνοή στη μεταξύ μας σχέση. Εκτιμώ ιδιαίτερα, ο Ελληνικός λαός εκτιμά ιδιαίτερα, τα θερμά σας λόγια και την υποστήριξη που παρέχετε στην Ελλάδα, εσείς προσωπικά και όλος ο λαός της Λιβύης, σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Είμαι δε βέβαιος, ότι θα έχει αποτελέσματα αυτή η νέα συνεργασία που ξεκινάμε, επειδή ήδη είχαμε σημαντικότατες συζητήσεις για πολλούς τομείς στενότερης συνεργασίας, από την οικονομία και τον πολιτισμό, μέχρι την ενέργεια, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Πορσβλέπω λοιπόν στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σχέσης και σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ θερμή υποδοχή σας.



Την κατάληξη του Καντάφι την είδαμε.
Νομίζω ότι περιμένουμε πλέον να δούμε κατά πόσον θα τηρηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού περί.. στενής συνεργασίας.

Και το εκπληκτικόν: πιθανώς να μην σας πήγε το μάτι στο ορθογραφικό σαρδάμ της ανακοίνωσης που... πορσβλέπει ! Είναι καταπληκτικό αλλά με Παπανδρεόυ πρωθυπουργό γίνονται σαρδάμ μέχρι και στα γραπτά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: