Σελίδες

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Συλλεκτικόν, ΙΙ

Ας κάνουμε μια μικρή αναδρομή στην ιστοσελίδα του pasok. Αντιγράφω (αυτούσια) για το πολύ μικρό ενδεχόμενο που κατέβουν τα κείμενα (παρέμβαση δική μου το χρώμα του σοσιαλιζμού -με ζήτα, επειδή θα είμαστε στο ζήτα οσονούπω):

Κατ' αρχήν ένας μικρούλης πρόλογος:
Κανένας δεν το θέλει, σίγουρα όχι εγώ. Αλλά εγώ δεν το κάνω για την πάρτη μου, το κάνω για την Ελλάδα, το κάνω για τον συνταξιούχο, το κάνω για τον εργαζόμενο, το κάνω για τη μικρομεσαία επιχείρηση, το κάνω για τον καταθέτη, το κάνω για τη νέα γενιά.

Πάμε τώρα στο πιο δυνατό διότι είναι πολύ ωραίο να δούμε τι έλεγαν οι ίδιοι πριν από λίγο καιρό:

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Από την σημερινή παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Αρκαδίας

Βασική μας προτεραιότητα, ήταν και παραμένει να φτιάξουμε επιτέλους ένα ευνομούμενο κράτος.

Όταν αναλάβαμε την εξουσία, ξέραμε πολύ καλά ότι ο μεγάλος ασθενής ήταν το ελληνικό κράτος, το ελληνικό Δημόσιο, η κρατική μηχανή. Ξέραμε καλά, ότι το κύριο μέλημά μας, ήταν να φτιάξουμε επιτέλους ένα ευνομούμενο κράτος. Ένα κράτος Δικαίου, ένα κράτος διαβούλευσης και λογοδοσίας, ένα κράτος επιτελικό, αποκεντρωμένο, απλό, κοντά στον πολίτη, ένα κράτος εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς, που θα εμπνέει σιγουριά. Ένα ευνομούμενο κράτος, που στηρίζει ιδιαίτερα τον αδύναμο, αυτόν που έχει ανάγκη. Όταν γίναμε Κυβέρνηση, λοιπόν, ξέραμε ότι αυτή ήταν η προτεραιότητά μας και παραμένει η προτεραιότητά μας. Ήταν, είναι και θα είναι βασικός μας στόχος, αυτό το ευνομούμενο κράτος.

Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά έχουμε φτωχό και με μεγάλα προβλήματα, κράτος.

1. Δεν είμαστε μια φτωχή χώρα. Είμαστε μια χώρα σχετικά πλούσια, από τις 25-30 πιο πλούσιες στον πλανήτη μας. Έχουμε και ομορφιά, και περιβάλλον, και πλούτο, και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ωστόσο, έχουμε ένα κράτος φτωχό και όχι μόνο, ένα κράτος με πολλά διαρθρωτικά προβλήματα.

2. Γιατί είναι φτωχό το κράτος μας, γιατί έχει αυτά τα προβλήματα;

- Μήπως επενδύσαμε υπερβολικά στην παιδεία; Όχι. Σήμερα, η ελληνική οικογένεια, ο Έλληνας, πληρώνει για τις σπουδές του παιδιού από την τσέπη του, περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.

- Μήπως επενδύσαμε υπερβολικά στην υγεία; Όχι. Σήμερα, για την υγεία του, ο Έλληνας ασθενής πληρώνει από την τσέπη του, επίσης περισσότερο από κάθε άλλο Ευρωπαίο.

- Μήπως είναι υπερβολικά μεγάλες οι συντάξεις; Θα έλεγα ότι για κάποιους είναι, και υπάρχει και ανισότητα, αλλά για πολλούς είναι τόσο χαμηλές, ώστε να μην μπορούν πολλές φορές να βγάλουν το μήνα. Τότε γιατί είναι φτωχό το κράτος μας, πού πήγαν αυτά τα χρήματα;

Οι αιτίες για το «φτωχό» κράτος και οι κινήσεις που κάνουμε για την αντιμετώπιση τους

1. Πρώτα απ' όλα, φταίει η διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού. Τι κάναμε με τα λεφτά του Ελληνικού λαού; Είχαμε μια πρακτική, να θέλουμε να διορίζουμε στο Δημόσιο κάθε φίλο, κάθε κολλητό και κάθε ψηφοφόρο. Και δεν ήταν τυχαίο ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις μας ήταν να ενισχύσουμε το ΑΣΕΠ, την αξιοκρατική επιλογή των στελεχών του Δημοσίου.

2. Από την άλλη πλευρά, τα χρήματα του Ελληνικού λαού, που πηγαίνουν σε προμήθειες, έργα, διαφημίσεις, σε διάφορες εταιρείες, συμβουλευτικές, όλα γίνονταν μέσα από ένα καθεστώς αδιαφάνειας. Κάτω από το βάρος των πελατειακών σχέσεων, των πιέσεων από ισχυρούς, και της διαφθοράς σε όλη την κλίμακα του Δημοσίου, έχουμε τεράστια εκροή χρημάτων του Ελληνικού λαού. Γι' αυτό, πρώτο μέλημά μας είναι η διαφάνεια, είναι η μηχανοργάνωση του Δημοσίου, είναι οι αποφάσεις που, πολύ σύντομα, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, θα έρθουν στη Βουλή, ώστε όλες οι υπογραφές των ιθυνόντων, από την Αυτοδιοίκηση μέχρι την κεντρική Κυβέρνηση, να βρίσκονται στο διαδίκτυο, ως ένα πρώτο, αλλά επαναστατικό μέτρο, για να μπορούν να ελέγχονται οι δαπάνες και να ξέρει ο Ελληνικός λαός πού πάνε τα χρήματά του.

3. Ενας άλλος βασικός λόγος, για τον οποίο σήμερα το κράτος είναι φτωχό, είναι η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή. Θέλουμε συντάξεις, θέλουμε παιδεία, θέλουμε δημόσια υγεία, θέλουμε δημόσιες επενδύσεις, αλλά από την άλλη μεριά, αν ο καθένας νομίζει ότι αυτά μπορούμε να τα έχουμε και να μπορεί παράλληλα να φοροδιαφεύγει και να εισφοροδιαφεύγει, σίγουρα με αυτά τα δύο, στην εξίσωση, δεν βγαίνει αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να πει κανείς, μάλιστα, ότι αν για ένα ή δύο χρόνια πληρώναμε κανονικά τους φόρους, θα μπορούσαμε όχι μόνο να έχουμε εύρωστα Ταμεία, όχι μόνο να αναπληρώσουμε χαμένους μισθούς και συντάξεις, αλλά ακόμα και να μειώσουμε τους επίσημους φόρους και τις εισφορές και να έχουμε ένα βιώσιμο σύστημα.

Είμαστε στο σωστό δρόμο. Σε μια πορεία αλλαγών, με σχέδιο, πρόγραμμα, σιγουριά, αξιοπιστία. Αστείες οι φήμες για χρεοκοπία της χώρας - υπονομεύουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

1. Εμείς έχουμε τη βούληση και πιστεύω ότι, παρά τις όποιες αντιρρήσεις, υπάρχει ευρύτατη συναίνεση για να κάνουμε αλλαγές στη χώρα. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους, ότι είμαστε σε μια πορεία αλλαγών, με σχέδιο, με πρόγραμμα, με σιγουριά και αξιοπιστία. Ήδη, έχουμε κατακτήσει ως χώρα μία νέα αξιοπιστία, τους τελευταίους μήνες. Πετύχαμε αυτή την αξιοπιστία, με την αποφασιστικότητά μας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πετύχαμε και θέλουμε και θα εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά του, που δεν είναι όμως μόνο τα μέτρα, τα οποία είναι επώδυνα, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές, τις οποίες έχουμε υποσχεθεί. Βρισκόμαστε στο δρόμο της επιστροφής στην οικονομική και δημοσιονομική ομαλότητα, έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους.

2. Θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά σε μια καταστροφική φημολογία που διασπείρεται ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες, μια φημολογία χωρίς βάση. Μιλούν πολλοί για χρεοκοπία, μιλούν πάλι για έξοδο από το ευρώ και για επιστροφή στη δραχμή. Μέχρι και καράβια ακόμα, άκουσα, ότι φέρνουν ειδικό χαρτί, για να τυπωθούν δραχμές! Προφανώς, είναι αστεία πράγματα. Αστεία, αλλά και επικίνδυνα. Όσοι σπέρνουν φημολογίες, ουσιαστικά, υπονομεύουν τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Δεν σέβονται αυτές τις θυσίες. Γιατί με αυτές τις θυσίες, έχουμε βάλει τη χώρα μας σε ένα σίγουρο δρόμο.

3. Απορώ, πράγματι, με την ανευθυνότητα που υιοθετούν κάποιοι τέτοιου είδους φήμες. Ακόμα και σοβαρά Μέσα Ενημέρωσης, μέσα στον ανταγωνισμό τους, υιοθετούν απολύτως αβάσιμες πληροφορίες, ενώ έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και επίσημες πληροφορίες.

Η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Οι πολίτες βλέπουν μια κυβέρνηση που για πρώτη φορά με συγκεκριμένες κινήσεις βάζει τάξη στα πράγματα.

1.Η Ελλάδα δεν έχει σήμερα να φοβηθεί τίποτα. Παλαιότερα, θα σας έλεγα ότι είχε να φοβηθεί τον εαυτό της. Τώρα, για να χρησιμοποιήσω μια γνωστή ρήση, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Γιατί σήμερα, η αποφασιστικότητά μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται είναι πρωτοφανής.

- Πρώτη φορά, μπαίνει τάξη στη χώρα, στην οικονομία μας, στο Δημόσιο, στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

- Πρώτη φορά, έρχονται στο φως όλες οι σκοτεινές υποθέσεις, που δημιούργησαν στη χώρα μας μία λάθος και μία σαθρή νοοτροπία, αλλά και μια αναξιοπιστία διεθνώς.

- Πρώτη φορά, κάνουμε μεγάλες τομές στο πολιτικό σύστημα, για να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, και όχι το συμφέρον μιας μικρής ομάδας προνομιούχων.

- Πρώτη φορά, αποκαλύπτονται οι υπεύθυνοι, που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση.

- Πρώτη φορά, αντιμετωπίζουμε θέματα, όπως το φακελάκι και η μη υποβολή φορολογικής δήλωσης από διάφορες κατηγορίες επαγγελμάτων και όχι μόνον, πρώτη φορά ελέγχονται οι εφοριακοί.

- Πρώτη φορά, σχεδιάζουμε συστηματικά μια νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Πρώτη φορά, με τόσο συγκροτημένο τρόπο, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για επενδύσεις στη χώρα μας.

2. Πολλές φορές επικρατεί μία απαισιόδοξη ματιά, όμως, αυτό είναι μια ευκολία. Στην πραγματικότητα, υπάρχει φως στο τούνελ, γιατί έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το τριετές πρόγραμμα αυτών των αλλαγών. Έχουμε πολύ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, έχουμε πολύ συγκεκριμένους στόχους και δεν πρέπει να υπάρχει αυτή η βύθιση στην απαισιοδοξία. Αυτό που χρειάζεται είναι να εντείνουμε τους ρυθμούς των αλλαγών και να συμμετέχουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια, βεβαίως, μέσα από τη διαβούλευση, μέσα από τη συζήτηση, για να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της φημολογίας.

Λένε ότι τα μέτρα που πήραμε πόνεσαν τον Ελληνικό λαό. Απαντώ: μας πόνεσαν όλους και πρώτα από όλα πόνεσαν εμένα, αλλά ήταν αναγκαίες αποφάσεις για να σώσουμε την Ελλάδα

1. Λένε πολλοί, ότι τα μέτρα που πήραμε πόνεσαν τον Ελληνικό λαό. Και απαντώ, μας πόνεσαν όλους και πρώτα απ' όλα πόνεσαν εμένα, γιατί δεν ήταν ευχάριστες αποφάσεις, ήταν όμως αναγκαίες αποφάσεις, αναγκαίες για να σώσουμε την Ελλάδα. Και αφού την σώσουμε - και αυτό κάνουμε, - τότε θα μπορούμε πια να οχυρωθούμε, έχοντας κάνει τις αναγκαίες βαθύτερες αλλαγές, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σ' αυτή την κρίση, αλλά και να μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη Δημόσια Διοίκηση και γενικότερα για την πορεία της χώρας μας.

2. Γι' αυτό, οι αποφάσεις που πήραμε και παίρνουμε - παίρνω παράδειγμα το ασφαλιστικό - δεν είναι απλώς για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό, αλλά για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα των Ταμείων, για να μπορούν να ξέρουν τα παιδιά μας ότι θα πάρουν και αυτά συντάξεις. Ούτε όταν υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε μειώσεις σε μισθούς και επιδόματα, το κάναμε για να κόψουμε τους μισθούς και τα επιδόματα. Το κάναμε, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων στο Δημόσιο να παίρνουν κανονικά το μισθό τους, διότι είχαμε φτάσει στο σημείο όπου θα μπορούσε να υπάρξει παύση πληρωμών.

3. Το ξεχαρβάλωμα του κράτους ήταν τέτοιο, που είχαν ανοίξει χαίνουσες πληγές παντού, και αν δεν κάναμε μετάγγιση αίματος για να σωθεί, για να δώσουμε λίγο χρόνο ζωής, δεν θα μπορούσαμε ούτε καν να σκεφτούμε τις μεγάλες αλλαγές. Κερδίσαμε μέσα από αυτές τις πράξεις μας την διεθνή στήριξη, την ευρωπαϊκή στήριξη, την αξιοπιστία μας, από τους εταίρους μας, για να μπορέσουμε να ανασάνουμε και να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο. Και το καταφέραμε, γι' αυτό και τώρα είναι η ώρα αυτών των μεγάλων αλλαγών.

ΑΝΑΣΑ ΣΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ: ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ 2010- ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΙΚΙΑΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΕΣ.

1. Σε αντίθεση με τα σενάρια που κυκλοφορούσαν αφειδώς τις τελευταίες ημέρες, καμιά αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα γίνει μέσα στο 2010, εκτός της αναγκαίας αναπροσαρμογής του ειδικού τέλους για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η οποία όμως δεν θα ισχύσει για τους οικιακούς καταναλωτές. Μετά από σχετική γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του Ειδικού τέλους ΑΠΕ σε 5,57 € ανά 1000 kWh.

2. Επίσης το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε σήμερα ότι, προχωρά στην εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου (ΚΟΤ) με μειώσεις έως και 20% στους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) είναι όσοι καταναλωτές πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια:

- Κατανάλωση κάτω από 1000 kWh ανά τετράμηνο.

- Κατανάλωση για πρώτη κατοικία.

- Εισόδημα κάτω του αφορολογήτου ορίου.

3. Για να ενταχθεί ένας καταναλωτής στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα πρέπει να υποβάλει αίτηση στη ΔΕΗ ή τους λοιπούς προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας σε ειδικά σχεδιασμένο έντυπο το οποίο θα διατίθεται και μέσω ΚΕΠ.

Διαβάστε όλη τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος εδώ.

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΚΑΤΑ 39% ΠΕΡΙΠΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ 35,1%

1. Σύμφωνα με τα προσωρινά διαθέσιμα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το πεντάμηνο Ιανουάριου-Μαϊου 2010, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα διαμορφώθηκε στα 8.973 εκατ. ευρώ από 14.655 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009 και περιορίστηκε κατά 38,8% έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 35,1% που προβλέπεται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).

2. Το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του πρώτου πενταμήνου του 2010 οφείλεται τόσο στη μείωση των δαπανών όσο και στην αύξηση των εσόδων και έχει επιτευχθεί πριν ακόμη αποδώσουν πλήρως τα πρόσθετα μέτρα που θεσπίστηκαν το Μάρτιο και το Μάιο του 2010.

- Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού μειώθηκαν κατά 10,6%, έναντι στόχου στο ΠΣΑ για μείωση κατά 4,8%. Ειδικότερα οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες κατά 11,3%, έναντι ετήσιου στόχου μείωσης κατά 4,4%, ενώ οι δαπάνες για τόκους μειώθηκαν επίσης κατά 7,5% έναντι ετήσιας πρόβλεψης για αύξηση κατά 5,1%.

- Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 8,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγουμένου έτους, έναντι ετήσιου στόχου στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ), για αύξηση κατά 11,7%.

2. Πάμε καλά στα οικονομικά. Μπαίνει τάξη. Και διαψεύδουμε καθημερινά όσους καταστροφολογούν.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ: ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ.

1. Είπαμε και επιμένουμε: στηρίζουμε απόλυτα όλα τα μέλη των Εξεταστικών Επιτροπών που πασχίζουν να βρουν άκρη στο λαβύρινθο των σκανδάλων. Θέλουμε την αλήθεια. Όλη την αλήθεια. Και να εξαντληθούν όλα τα νομικά περιθώρια να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να υπάρξει τιμωρία. Όποιους και να αφορά.

2. Το σημαντικό είναι ότι κάτι κινείται. Και είμαστε περήφανοι που η κυβέρνησή μας κάνει πράξη το «όλα στο φως».

- Οι Έλληνες δεν ξεχνάμε ότι επί της εξαετίας του καταλληλότερου και της Ν.Δ. είδαμε το παγκόσμιο, πρωτοφανές φαινόμενο, η κυβερνητική πλειοψηφία να εγκαταλείπει την αίθουσα του Κοινοβουλίου, όταν επρόκειτο να λάβει σημαντικές αποφάσεις περί διαφάνειας και σκανδάλων, μη τυχόν και της ξεφύγει κανένας βουλευτής και ψηφίσει υπέρ της παραπομπής. Και φυσικά ήταν αυτή η οποία έκλεισε άρον-άρον τη Βουλή πέρυσι, προκειμένου να υπάρχει παραγραφή ποινικών ευθυνών των υπουργών.

3. Αντίθετα, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι αυτή που επιδιώκει τη διαλεύκανση κάθε σκιάς που υπάρχει στη δημόσια ζωή, όπως δεσμεύτηκε και με δική της πρωτοβουλία συστήνονται εξεταστικές επιτροπές, με ό,τι αποτέλεσμα έχουν. Εκεί, ακριβώς, έγκειται η διαφορά μας. Μία τελείως διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης, μία τελείως διαφορετική αντίληψη περί διαφάνειας. Ναι, είμαστε υπερήφανοι για αυτό.

ΛΑΣΠΗ = ΠΑΝΙΚΟΣ = ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΗ

1. Η λάσπη που επιχείρησε να ρίξει ανεπιτυχώς η Ν.Δ. στον Γραμματέα του Κινήματός μας τις τελευταίες ημέρες χρήζει αναλύσεως. Χρήζει αναλύσεως γιατί καταδεικνύει το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθειά της να συγκαλύψει πάση θυσία τα εγκλήματα των υπουργών και της αυλής του «καταλληλότερου» στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου. Πράγμα απολύτως λογικό, αφού μία ωραία παρέα ήταν όλοι...

2. Η Ν.Δ. ουσιαστικά προσπάθησε να βάλει στο ίδιο τσουβάλι το τι έκανε ο Σωκράτης Ξυνίδης ως δικηγόρος και μέλος της Λιμενικής Επιτροπής του Πόρτο Λάγος το 2001, με τις αποφάσεις-σκάνδαλο των υπουργών της Ν.Δ. πρώτα για οριστική παραίτηση του δημοσίου από τη διεκδίκηση της κυριότητας επί της λίμνης Βιστονίδας το 2004 και, στη συνέχεια, για την εγκληματικά σκανδαλώδη για το δημόσιο συμφέρον ανταλλαγή φιλέτων γης μέχρι και Ολυμπιακών Ακινήτων με το νεράκι και τα ψάρια της λίμνης - που είναι και η ουσία του σκανδάλου.

- Το γεγονός ότι από το 2001, ο Σωκράτης Ξυνίδης, παίρνοντας αφορμή από τα όσα έγιναν στη Λιμενική Επιτροπή, ξεκίνησε έναν ολόκληρο προσωπικό αγώνα, μαζί με δεκάδες άλλους παράγοντες της Ξάνθης, για να αποκαλυφθεί το μέγεθος των σκανδαλωδών πρακτικών της Μονής Βατοπεδίου, αποσιωπήθηκε όμως από τη Ν.Δ.

- Το γεγονός ότι το θέμα δεν έχει καμία σχέση με τον πυρήνα του σκανδάλου που είναι - το επαναλαμβάνουμε - η οριστική, επί Ν.Δ. παραίτηση του δημοσίου από τη διεκδίκηση της κυριότητας της λίμνης, ενώ μάλιστα εκκρεμούσε σχετική δίκη που έβαινε θετικά για τα συμφέροντα του δημοσίου, και η σκανδαλώδης ανταλλαγή δημόσιας γης με νερό και ψάρια, και αυτό αποσιωπήθηκε από τη Ν.Δ.

3. Επιστράτευσαν μάλιστα και τοπικά τους στελέχη για να βρουν «υπογραφές» Ξυνίδη. Παρουσίασαν ανύπαρκτα περιστατικά ως «αποκαλύψεις». Και όταν είδαν ότι δεν τους βγαίνει η λάσπη άρχισαν να μουρμουρίζουν ότι «εμείς δεν αμφισβητούμε την ακεραιότητα του κ. Ξυνίδη».

4. Τέτοια κατάντια. Αλλά επαναλαμβάνουμε: είναι ένα απολύτως λογικό αποτέλεσμα από τη στιγμή που βρίσκονται σε απόλυτο πανικό από τη διερεύνηση του σκανδάλου. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το μόνο που βρήκαν να πουν στο πόρισμά τους είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες του...Παπακωνσταντίνου. Συμπέρασμα: η λάσπη υποδεικνύει πανικό και καταλήγει στον εξευτελισμό...


Και φυσικά να κλείσουμε με το γνωστό βίδεον περί ΤΗΣ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: