Σελίδες

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Καταστάσεις pasok. Εντελώς όμως...

Νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με την προ ελαχίστων ημερών δήλωση του υπουργού ΠΡΟΠΟ Παπουτσή ο οποίος προέτρεψε τους δημοσιογράφους να φορούν ειδικά γιλέκα στις διαδηλώσεις προκειμένου να μην τις τρώνε.
Όχι ότι τον ενδιαφέρει φυσικά να μην τις τρώνε οι δημοσιογράφοι αλλά άπαξ και τις φάνε εν συνεχεία θυμούνται να κάνουν διάφορες αποκαλύψεις, πράγμα προφανώς κακό. Έτσι, δεδομένου ότι ο πραγματικός στόχος είναι προφανώς ο κόσμος, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ επί της ουσίας προέτρεψε τους δημοσιογράφους να μην μπαίνουν μέσα σε αυτόν.

Είχαμε σήμερα και στο Πρώτο Θέμα (περισσότερα εδώ) κάποιες δηλώσεις του... πρωθυπουργού; Είναι ακόμη άραγε; Θα επανέλθουμε για να σχολιάσουμε περαιτέρω τα αίσχη του δωσίλογου. Σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις λοιπόν έχουμε για πρώτη ίσως φορά στην παγκόσμια ιστορία πρωθυπουργό χώρας να προτρέπει τους κατοίκους της χώρας του να μεταναστεύσουν διότι το βιωτικό επίπεδο στην χώρα θα καταβαραθρωθεί. Νομίζω ότι πλέον ακόμη και οι δύσπιστοι μπορούν να διακρίνουν το οργανωμένο σχέδιο...

Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του pasok Ντίνος Βρεττός φέρεται να δήλωσε ότι κακώς έσυραν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές αφήνωντας να ενοηθεί και ο ίδιος ότι ο Παπανδρέου γνώριζε τι παιχνίδι έπαιζε (προσέξτε εκεί που λέει ότι αντί για τα λεφτά υπάρχουν...). Το θέμα μεγάλε είναι ποιος πληρώνει τον λογαριασμό και αυτός ο ποιος σίγουρα δεν είστε εσείς. Εμείς είμαστε... Και αυτό φαίνεται κι από την αντίδραση των θλιβερών αυτών πολιτικών εν όψει της εφεδρείας στα δικά τους μικρομάγαζα -δηλαδή τα υπουργεία- εν όψει εφεδρείας σε αυτά, που θα πιάσει την σχεδόν οικογενειακή ψηφοθηρία των συγκεκριμένων μικρομάγαζων. Δεν πειράζει, γνωστή η σειρά. ΘΑ απολυθεί κανάς δάσκαλος, κανάς σκουπιδιάρης κλπ, θα βρεθεί η λύση.

Και ταυτόχρονα έχουμε και το εξής απίστευτο: "Γερμανική εξοπλιστική εταιρεία φέρεται να έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στη γερμανική καγκελαρία, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία.". Το καταλάβατε, έτσι; Η Γερμανική εταιρία διαμαρτυρήθηκε στη Μέρκελ για την προσφορά της γαλλικής εταιρίας και ζήτησε από την Καγκελάριο να σταματήσει τη διαδικασία. Οι άνθρωποι μιλάνε ακριβώς όπως μιλάνε για τη δική τους χώρα. Το ξεπούλημα είναι πλέον προφανές.

Και μέσα σε όλα είχαμε και την κίνηση των τριών, οι οποίοι προφανώς αναλογιζόμενη την ιδιαίτερη ικανότητά τους να διαλύουν τα πάντα, επιθυμούν να το κάνουν και πιο επίσημα. Και η αλήθεια είναι ότι τέτοια πολιτική παρτούζα είχαμε να δούμε από το 96, τα αποτελέσματα της οποίας μας έφεραν μεταξύ άλλων και στα χάλια του σήμερα. Πραγματικά τι να πεις. Ούτε καν να γελάσεις ειρωνικά δεν μπορείς πλέον. Η χώρα πεθαίνει, ο δωσίλογος πρωθυπουργός της αναφέρεται γενικά σε λάθη λες και έγιναν μόνα τους και προτρέπει τους πολίτες της χώρας να φύγουν, ο κόσμος απαξιώνεται και εξαθλιώνεται και η εσωτερική τρόικα (όπως της άρεσε να αυτοονομαστεί -και μόνο από το όνομα καταλάβατε έτσι;) στην κοσμάρα της.
Τι να πεις μετά; Pasok, τα λέει όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: