Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ασιτία παιδιών εν έτει 2011.

Υπαρκτός σοσιαλισμός του καταστροφικού διδύμου Παπανδρέου-Βενιζέλου.
Ναι, ξέρω τι θα μου πείτε, ότι το Υπουργείο Παηδίας διέψευσε οργισμένο την είδηση.
Να υπενθυμίσω φυσικά ότι το ίδιο υπουργείο ήταν που διέψευδε καταγγέλοντας ως λασπολόγους και όσους έλεγαν ότι τα βιβλία δεν θα ήταν στα σχολείο με το άνοιγμά τους, έτσι; Ομιλώ για τα ίδια βιβλία που η μανδάμ Χριστοφιλοπούλου μας διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι μέχρι τέλη Οκτώβρη θα είναι κανονικά στα σχολεία.
Κανένα πρόβλημα. Pasok.

Κι όσον αφορά τα παιδιά, στ'απαυτά μας. Οι άνθρωποι δεν παθαίνουν τίποτε από την ασιτία. Το απέδειξε και η γερμανική κατοχή.

UPDATE: Προφανώς οι Γιατροί του Κόσμου τα καταπίνουν όλα αμάσητα σχετικά με το υψηλό βιωτικό επίπεδο στην χώρα.

8 σχόλια:

Panos Konstantinidis είπε...

Εγώ το βρίσκω λίγο υπερβολικό πάντως, όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί, απλώς ίσως να έγινε μια λιποθυμία (για άλλους λόγους, όχι λόγω ασιτίας) και να την κάνανε την τρίχα πραγματικά τριχιά.

100 να ακούς, ένα να πιστεύεις.

Hades είπε...

Όχι Πάνο, θα διαφωνήσω. Κάποια πράγματα δεν απαιτείται να τα δεις πολλές φορές για να θεωρήσεις ότι ισχύουν. Το άλλο το διάβασες; Με το παιδάκι που πήγε στο σχολείο και είπε ότι αυτοκτόνησε ο μπαμπάς του; Δηλαδή κι αυτό πρέπει να το δούμε πολλές φορές για να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου;

Είναι σαφές ότι όλα εδώ πληρώνονται: τα εορτοδάνεια, τα διακοποδάνεια, τα γιατομπουτσοδάνεια, τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα, οι διακοπές χρόνο παρά χρόνο στην Μύκονο κλπ. Όταν όμως φτάνουμε σε σημείο τα αναμφισβήτητα χρέη στις τράπεζες να τα πληρώνει έστω και ένα παιδί, τότε το πραγματικό δράμα έχει αρχίσει Πάνο. Χτυπάνε καμπανάκια.

Ανώνυμος είπε...

Άκυρος ο «συναγερμός» για λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας

http://tvxs.gr/news/ellada/akyros-o-synagermos-gia-lipothymies-mathiton-logo-asitias


Αμάσητα όλα τα καταπίνετε...

Hades είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, το βιωτικό επίπεδο στην Ελλάδα είναι υψηλό, οι οικογένειες ευημερούν και τα λεφτά περισσεύουν από όλους.
Παρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο το'χω διαβάσει από την πρώτη μέρα που ανέβηκε και επέλεξα να μην το βάλω μέσα όπως έχω κάνει με άλλα διότι το θεώρώ άσχετο με την πραγματικότητα. Κι όσον αφορά το τι συμβαίνει γύρω, ο καθείς ζει στην κοινωνία και βλέπει με τα μάτια του.
Ο συναγερμός εξακολουθεί να υφίσταται. Τουλάχιστον για'μένα.

Panos Konstantinidis είπε...

Άδη δεν είπε κανείς ότι το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό, ή ότι οι οικογένειες ευημερούν. Αλλά το ότι δεν ευημερώ από το να λιποθυμώ της πείνας απέχει πάρα πολύ. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν υπερβολή η συγκεκριμένη είδηση (ακόμα και αν δεν υπήρχε η έρευνα του tvxs). Γενικώς με το διαδίκτυο είμαι πολύ προσεκτικός στο τι διαβάζω και ακόμα περισσότερο στο τι πιστεύω.

Hades είπε...

Πάνο, άκου κάτι: ναι μεν δεν είμαι εκπαιδευτικός, όμως η κοπέλα μου είναι εκπαιδευτικός, η γυναίκα ενός πολύ κολλητού μου είναι εκπαιδευτικός και ένας άλλος επίσης πολύ κολλητός μου είναι εκπαιδευτικός. Τόσο, λοιπόν, με αυτά που έχω δει, όσο και με αυτά που έχω συζητήσει, πίστεψέ με μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στα σχολεία συμβαίνουν και πολύ χειρότερα πράγματα από τυχόν λιποθυμίες λόγω ασιτίας, αλλά δεν θέλω ν'ανοίξω το στόμα μου.
Πέραν τούτου όμως, θα παρατήρησες ότι στο αρχικό κείμενο υπήρχε η "διάψευση" του υπουργείου. Η διάψευση της είδησης από το tvxs δεν μου είπε τίποτε απολύτως και δεν την θεωρώ έγκυρη για πολλούς και διάφορους λόγους. Ακόμη και ένα παιδί να λιποθύμησε από ασιτία, έχουμε αποτύχει ως κοινωνία. Το έγραψα και στην πρώτη μου απάντηση. Και θα προσπεράσω περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά ή που έχω δει με τα μάτια μου που πέφτει πείνα που δεν φαντάζεσαι. Μήπως θες να σου πω να πας να τα δεις με τα μάτια σου; Ή μήπως θες ν'ανοίξουμε άλλες παρεμφερείς κουβέντες όπως για αστέγους που διέλυσαν πλήρως τις οικογένειές τους; Άραγε που πήγαν τα παιδιά τους νομίζεις; Γι'αυτό σου λέω, άστο το tvxs, παντελώς άτοπο το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Τουλάχιστον με βάση τα δικά μου κριτήρια. Και το περί ευημερίας εκεί ακριβώς πήγαινε, ήταν εμφανώς σαρκαστικό το σχόλιο.

Panos Konstantinidis είπε...

Μα σου είπα η διαφωνία μου δεν έγκειται στο ότι το tvxs δημοσίευσε τη διάψευση της είδησης. Από την αρχή είχα τις αμφιβολίες μου. Μπορεί όντως κάποιο παιδί να λιποθύμησε, αυτό όμως δε μου λέει ότι απαραιτήτως λιποθύμησε από ασιτία. Τέλος πάντων, νομίζω ότι ο καθένας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Hades είπε...

Μα αυτό εννοώ ρε'σύ, ότι ακόμη κι αν δεν έγινε το συγκεκριμένο ξέρω χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν που όμως δεν είναι γνωστά στον κόσμο.