Σελίδες

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η λέξη "επικίνδυνοι" αποκτάει νέο νόημα...

Προσέξτε καλά την παρακάτω ρητορεία του πολιτικού ανδρός Καστανίδη, ο οποίος να υπενθυμίσω ότι ως υπουργός εσωτερικών είθισται να θεωρείται ο Νο1 υπουργός της Κυβερνήσεως, έτσι;



Το προσέξατε, έτσι; Πολύ ωραία.
Ας δούμε τώρα προσεκτικά την παράγραφο 2 του άρθρου 44 του Ελληνικού Συντάγματος:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

Δηλαδή καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο υπουργός εσωτερικών είτε εισηγήθηκε απευθείας κατάλυση του Συντάγματος μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, είτε στο ότι είναι παντελώς άσχετος με το αντικείμενο και δεν ξέρει που του πάνε τα 4.
Διότι να υπενθυμίσω ότι το "εσωτερικόν" οργανώνεται κατ'αρχήν από το Ελληνικό Σύνταγμα το οποίο ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι για έναν πολίτη του συγχωρούμε να μην το γνωρίζει (που προσωπικά δεν το αποδέχομαι και δεν το προβλέπουν και οι Νόμοι), ε, για έναν υπουργό είναι παντελώς ασυγχώρητο.
Γι'αυτό λοιπόν ρωτάω, κοινή βλακεία ή κάτι άλλο;
Διότι αποκλείεται να το είπε εκ παραδρομής αυτό το αίσχος.

Δεκτές προτάσεις σε περίπτωση που θεωρείτε ότι υπάρχει και άλλο ενδεχόμενο πέραν των προαναφερθέντων δύο.

**Εκτός βέβαια αν ο Καστανίδης εννοούσε κάποιο ερώτημα του στυλ "θεωρείτε ότι έχουμε δημοσιονομικό πρόβλημα στην χώρα;" όπου το πράγμα καταντάει γελοίο φυσικά.
****Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι ο Δένδιας, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης να υπενθυμήσω, απάντησε επί του ερωτήματος, ξανά δίχως να το προβλέπει το Σύνταγμα.

Δοξάστε τους. Όλους.

2 σχόλια:

Conko είπε...

Παραληρηματικός είναι, έχει το ακαταλόγιστο.
Όταν λέει "να πει ο κάθε Έλληνας τη γνώμη του" θεωρεί ότι η νοημοσύνη ενός εκάστου εξ ημών είναι ικανή να παράγει μια γνώμη το πολύ μονοσύλλαβη, το πολύ τριών γραμμάτων...

Hades είπε...

Θα σου απαντήσω στο δικό μου βλόγι, Μοσχαριότατε, μάλλον σήμερα. Στο δικό μου διότι θέλω να εκφραστώ πιο... ελεύθερα. Δεν έχει να κάνει με το τι θεωρεί ο καθένας τους: τα έχουν πει τόσες πολλές φορές που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι είναι όντως έτσι. Τα πάντα.